Seslendirme Sanatçısı olmak için neler yapılır, Seslendirme sanatçısı olmuş olsan hangi Hollywood yıldızını seslendirmek isterdin?

Seslendirme Sanatçısı olmak için neler yapılır, Seslendirme sanatçısı olmuş olsan hangi Hollywood yıldızını seslendirmek isterdin?

Seslendirme Sanatçısı olmak için neler yapılır?

Son yıllarda dizi ve film sektörünün gelişmesi, yıl içerisinde vizyona giren film sayılarında ciddi artış olması ve dizilerin farklı ülkelerde yayımlanması ile seslendirme sanatçılığı dikkat çekmeye başladı. Seslendirme sanatçısı olmak isteyenlerin sayısında artış görülürken dizi ve film sektörünün de seslendirme sanatçılarına daha çok ihtiyacı oluştu.

Seslendirme işi çok keyifli olmasının yanında profesyonel anlamda yapıldığında iyi kazanç sağlanabilecek mesleklerden biri. Peki, bu mesleği seslendirme yapmak istiyorum diyen herkes yapabilir mi? Seslendirme sanatçısı olmak için ne yapmalı? Seslendirme sanatçısı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Seslendirme nedir, seslendirme sanatçısı kimdir?

Sinema, ilk olarak sessiz filmlerle başladı. İlk kez 1927 yılında sesli filmler karşımıza çıktı. Üç erkek kardeşin kurduğu Warner Brothers yapım şirketi, The Jazz Singer yani Caz Şarkıcısı adıyla ilk sesli filmi sinema izleyicilerine sundu. Bu filmin farklı ülkelerde vizyona girmesi ile dublaj ve seslendirme sanatçılığı mesleğinin de temelleri atılmış oldu. Video üzerine ses eklemek ya da konuşma yapmak teknolojinin yeni bir getirisi olarak karşımıza çıktı.

Seslendirme nedir diye baktığımızda; reklam, tanıtım filmi, belgeseller, anonslar gibi içeriğinde karakter barındırmayan metinlere ses vermek olarak tanımlayabiliriz. Bu işi gerçekleştiren kişiler ise seslendirme sanatçısıdır ya da seslendirmen olarak adlandırılır.

Seslendirme sanatçısı olmak istiyorum diyenlere daha detaylı olarak aktaracak olursak; marka, ürün ya da hizmet için yazılan metinleri okuyan kişiler seslendirme sanatçılarıdır. Aynı zamanda metro, metrobüs, tren, uçak, otobüs gibi ulaşım araçlarında duyduğunuz anonslar da seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilmektedir. Telefon santrali, bulut santraller, müşteri yönetim ve yönlendirme anonsları, trafik ışığı anonsları da seslendirme sanatçıları tarafından yapılmaktadır.

Seslendirme Sanatçısı Nasıl Olunur?
Seslendirme sanatçısı olmak için ne yapmalı dediğimizde ilk olarak ses tonunun ne kadar önemli olduğundan bahsetmeliyiz. Eğer ilgi çeken bir ses tonunuz varsa, yakın çevrenizden övgüler alıyorsanız, ses sanatçısı olmanız için öneriler geliyorsa bu alanda ilerleyebilirsiniz demektir. Seslendirme sanatçısı olmak için nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız ilk olarak seslendirme kursları ile görüşebilirsiniz. Bu kurslarda almanız gereken eğitimler ve izlemeniz gereken yol hakkında danışmanlık yapılacaktır

Güncellemeler
1 yıl
#Supersoru. Teşekkür ederim 🎬🔥🎤