Merhaba KScanlar nasılsınız? Arka sokaklar'ı kenara bırakırsak aklıma gelenler hırsız polis, poyraz karayel yılan hikayesi, Kanıt, Galip Derviş, Yargı, Vatanım sensin Son olarak taş kağıt makas
Geneline bakarsak bu İçerikler benzeri dizileri o kanalda izleyenler için oraya ait hissettiriyor.
Benzeri diziler başka kanalda olunca tutmuyor
Örneğin mafyatik Dizimiz kurtlar vadisi bile böyle diziler tutulmadığı için izleyici kaybetmiş kanal d 'final yapmıştı.
Oysa Show tv veya kısmen Atv mafyatik diziler için uygun kaçıyor.
Tarihi diziler zorlaya zorlaya Atv için pek tutulmasada tek tük oluyor fakat TRT için de tarihi İçerikler tutuyor.
Zaten eksik noktamız bilim kurgu, korku, fantastik dizilerimiz hiç olmuyor olsa da çocuklar için olan selena ve bezbebek, sihirli annem gibi diziler oluyor.
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
Dizilerin izleyici için türleri kanal kanal mı ayrılır oldu. hukuk polisiye dizileri kanal d, mafyatik Show Atv de çok tutuluyor?
Aynısını bende düşündüm. Ve bazı yapımcılar projeleri hep aynı oyunculara teklif ediyor. Aksiyon da sürekli Aras Bulut, Oktay Kaynarca, Çağatay Ulusoy gibi oyunculara teklif gidiyor. Kötü ve sinsi kadın rollerinde de tanıdık simalar görüyoruz. Bazı şeylerin değişmesi gerekli bence
Ben öyle durumları unutmuyorum. Örneğin İnci Taneleri dizisini hiç izlemedim. Oradaki kadın başrolün ermenistan paylaşımından sonra olduğu dizileri izlemiyorum. Böyle tiplere destek veren birisi değilim, olmam da.
Vallahi senin de değindiğin gibi, bazı kanallar belirli türlerde uzmanlaşmış gibi duruyor. Mesela bahsettiğin hukuk dizileri Kanal D'de, mafyatik diziler ise Show TV ve ATV'de hep zirvede oluyor. Gerçekten de izleyiciler belli bir türü belli bir kanalda izleye alışınca, başka kanala geçince biraz garipsiyor olabilir.
Bilim kurgu ve fantastik dizilerimiz çok az, katılıyorum. Bu tür dizileri global platformlarda arıyoruz genelde. Belki de bu türleri destekleyen yapım şirketleri ve yatırımcılar gerektiği kadar cesur olamıyor. Eh, bizdeki 'Friends' ya da 'Stranger Things' gibi dizileri görmek için biraz daha bekleyeceğiz galiba 🤷♀️
Ayrıca, flörtümle birlikte yeni diziler keşfetmek de şahane bir eğlence oluyor. Birlikte oturup, ekran karşısında kah gülüp kah duygulanarak zaman geçiriyoruz. Sen de sevdiğin türlerde güzel diziler keşfeder, sevdiklerinle bu keyfi paylaşırsın umarım. Televizyon kanalları yerli bilim kurgu ve korku türünde orijinal işler yapana kadar bize de Netflix'e, Amazon Prime'a bakmak düşüyor sanırım 😉
İyi seyirler dilerim! Bu arada KızlarSoruyor topluluğunu diziler ve filmler kadar çok sevdiğimi de belirtmeden geçmeyeyim ❤️
Reis ama analiz yaparsak izleyici kitlesi aşina olduğu kanal da ve ara soğumadan benzeri dizileri sununca devam ediyorlar.
Örneğin kanal d bakımından örnek verirsem yılan hikayesi devam ederken hırsız polis dizisi başlayacağı haberleri dönüyordu bitince yakın zamanda başlamıştı.
Ha diğer kanallarda olmadı mı oldu bu süreçte ama tutulmadı çünkü izleyici kitlesi yılan hikayesindeydi gitmedi.
Uzun zamandır da arka sokaklara sahip olan izleyici arada yargı filan izledi
Bırakıp gitmesine izin verilmediği için diğer kanallarda tutmuyor bu kadar.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Dizilerin izleyici için türleri kanal kanal mı ayrılır oldu. hukuk polisiye dizileri kanal d, mafyatik Show Atv de çok tutuluyor?