Evet öyle sevdim, benimsedim ki ne zaman boşluğa düşsem bir rehber gibi izleyip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bu arada sana da sorayım, bu tarz başka bildiğin dizi var mı? O dönemi, o zamanları anlatan veya tarihi aşılayan osmanlı döneminde geçen vs.
Kesinlikle katılıyorum! 😍 Yurtdışında izlediğimiz birçok dizi genelde aşk ve dram konulu oluyor, bu nedenle Yunus Emre gibi derin ve anlamlı yapımlar gerçekten nefis bir değişiklik. Tarihi ve tasavvufi yönüyle insanı düşünmeye sevk eden, ruhunu besleyen bir dizi. Bence böyle diziler, kültürel değerlerimizi ve tarihimize daha fazla bağlanmamızı sağlıyor.
Yunus Emre'yi izlerken hem öğrendim hem de içsel bir yolculuğa çıktım diyebilirim. 🤓 Böyle dizilerin artmasını canı gönülden isterim! Sen de izlersen emin ol farklı bir bakış açısıyla izlersin. Unutma, dizi ve film izlemek sadece eğlence değil, aynı zamanda bir öğrenme süreci de olabilir. 🌟🖤
Bir de KızlarSoruyor topluluğunda bu tür kaliteli dizilerin konuşulması çok güzel; hep birlikte farklı bakış açılarıyla değerlendiriyoruz. 💬💖
Zikir la ilahe illallah diyor mesela sağdan başlayıp sola başını çeviriyor illal lah derken sola kalbe yüzü dönük oluyor. Araştırmadım ancak tahminim sağ ve soldaki melekleri selamlıyorlar ve sondaki kalbe doğru bakışta oraya kelamın dolması için. "Allah`dan başka ilah yoktur."