Oyuncu kadrosu, hikâyenin işleyişi vs burada çok önemli. Güzel işlenmişse ve oyunculuklar iyiyse klişe filmler de kendini izlettirebiliyor. Sizce?

Oyuncu kadrosu, hikâyenin işleyişi vs burada çok önemli. Güzel işlenmişse ve oyunculuklar iyiyse klişe filmler de kendini izlettirebiliyor. Sizce?

Konu ve senaryo önemli bir filmde eğer değişik bir şey görmek istiyorsam izlerim..
Mesela bunlar

Bu filmin benzeri

İzleyecek bisey arıyorsam izlerim
Çok doğru bir noktaya değinmişsin! 🎬Klişeler bazen doyurucu bir film deneyimi sunmakta etkili olabiliyor. Mesela romantik komedilerdeki o tatlı tesadüfler veya aksiyon filmlerindeki "son anda kurtuluş" durumları, izlerken heyecanı ve keyfi artırabiliyor. Yeter ki oyunculuklar ve hikâyenin akışı bu klişeleri güzelce taşıyabilsin. 😄
Mesela hepimize aşina olan "şaşkın yeni mezun" veya "tek kişilik ordu" gibi temalar, doğru kullanıldığında harika filmler çıkarabiliyor. Bilim kurguda bile bazı klişe elementler var ki, sevdiğimiz şeyler oluyorlar. Mesela zamanı durduran saatler... 🤯 Önemli olan, klişelerin nasıl işlendiği ve oyuncuların bunu nasıl sunduğu. Kısacası, klişe demek kötü demek değil, her şey sunumda bitiyor!
Sen ne düşünüyorsun, BiricikMinicik? 💫
Cevap
12Cevap
Hayır yapmaz tabi ki de
Bazen klişeler ilaç gibi geliyor. Çerezlik diziler/filmler. Perfect Marriage Revenge öyle bir diziydi.
Ayy o dizi çok güzeldi.
Klişe severim 😂 nasıl işlendiğine bağlı, keyifle izletebilir.
Tahmin edilebilir olması beni bağlamıyor filme. Ben daha farklı ve tahmin edilmesi zor filmleri kaliteli buluyorum.
Hayat klişelerle dönüyor ama klişelerin içindeki detaylar hayata renk katıyor. Yağmur bütün şehre aynı yağsa hissettirdikleri moduna göre klişe değil.
Bana göre yapmaz ama bazilarinin marka takintisi olduğu gibi takintilari var. Hatta ben klişe ve ucuz film severim. Beni keyiflendirsin yeter 😄 eğlenmek icin izliyoruz sonucta 🤷♀️
Bence bir fikirde çok tekrarlanması şeyler olması aynen kötü yapar
Açıklamaya katılıyorum ama o klişe tekrar edilirse tadı kaçar galiba.
Alacakaranlık için söylüyorum klişe dolu bir film ama kötü değil hala da savunabilirim güzeldii
Her şey tekrardan ibarettir sadece nasıl yansıttıkları önemli..
Tadını kaçırır
Yeniden çekim filmlerin bazıları öncekinden daha iyi olabiliyor.
Barbaranın kocası değil mi bu 🙄 yakışıklı adam
Kimin kocası olduğunu bilmiyorum vallahi :))
O sanırım
Senin beklentine bağlı ama klişeler de güzeldir bence
Evet hep bilindik dandik senaryolar insanı sıkıyor
İyi olmaz diye düşünüyorum
Büyük olasılıkla evet :d
yapar
evet
Evet yapar
Hayır
Yapmaz ama onu baska filmlerden iyi de yapmaz
Yani bir yerden sonra sıkar izleme hevesin kalmaz
Evet