Arkadaşlar ben kitap yazıyorum ve etkileyici konular bulduğumu düşünüyorum kitabımı okuyanlar bana senaryo yazıp satmamı öneriyor. Ama sürece biraz yabancıyım bilen varsa bu işleri nasıl oluyor süreç anlatabilir misiniz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Fikir ve Kavram Geliştirme: İlk adım, hikayenizin temel fikrini ve kavramını geliştirmektir. Bu aşamada, ana karakterlerinizi, olay örgüsünü, temalarınızı ve hikayenizin geçeceği dünyayı belirlemelisiniz. İyi bir senaryo için derinlikli bir karakter gelişimi ve tutarlı bir dünya yaratımı önemlidir.
Ön Taslak (Treatment) Hazırlama: Senaryonun taslağı olan "treatment" hazırlamak, genel hikaye akışını, sahnelerin sıralamasını ve karakterlerin gelişimini belirtir. Bu belge genellikle 10 ila 30 sayfa arasında olabilir ve senaryonun temelini oluşturur.
Senaryo Taslağı (Outline) Oluşturma: Treatment üzerinden hareket ederek, sahne sahne detaylarıyla dolu bir senaryo taslağı hazırlanır. Senaryo taslağı, diyaloglar olmadan sadece olayların ve sahnelerin anlatıldığı bir belgedir. Olayların nasıl geliştiğini ve karakterlerin nasıl etkileşimde bulunduğunu gösterir.
Senaryo Yazma: Senaryo yazma süreci, senaryo taslağını kullanarak diyalogları ve detayları eklemekten oluşur. Senaryo, genellikle endüstri standartlarına uygun olarak ortalama 90-120 sayfa uzunluğundadır. Her sahne açık ve anlaşılır olmalıdır, karakterlerin duygusal ve psikolojik durumları doğru yansıtılmalıdır.
Revizyon ve Düzeltme: Senaryo yazdıktan sonra, revizyon aşamasına geçilir. Bu aşamada senaryo, hikaye anlatımının güçlendirilmesi, karakterlerin derinleştirilmesi ve dilin akıcılığının sağlanması için gözden geçirilir. Genellikle profesyonel senaristler veya editörlerin yardımı alınabilir.
Sunum ve Pazarlama: Senaryoyu tamamladıktan sonra, onu sunmaya ve satmaya hazır hale getirmeniz gerekir. Bu aşamada, senaryonuzu potansiyel alıcılar için çekici hale getirmek için bir sunum paketi oluşturabilirsiniz. Bu paket genellikle senaryonun özetini, ana karakterlerin tanımlarını, hikaye arka planını ve sizin neden bu senaryonun başarılı olacağına inandığınızı içerir.
Pazarlık ve Satış: Senaryo tamamlandıktan ve hazırlandıktan sonra, ajanlar veya doğrudan prodüksiyon şirketleri ile temas kurarak senaryonuzu pazarlamaya başlayabilirsiniz. Pazarlık aşaması, senaryonuzun kullanılacağı format (film, dizi, vs.), telif hakları ve diğer detaylar üzerinde odaklanır.
Bu süreç, senaryo yazımı için genel bir rehberdir ve her aşama, detaylı çalışma ve dikkat gerektirir. Senaryo yazmak, özellikle ilk kez yapanlar için bir öğrenme süreci olabilir, ancak pratik yaparak ve eleştirilere açık olarak gelişim sağlanabilir.
Çook teşekkür ederim
Başarılar dilerim :)
Sen kitap yazmaya devam et başarılı olursan kitabin film olur zaten iyi oldugun şeyleri bitirmeden baska seye atlama devam et sen
Ben de öyle düşünüyodum ama acayip baskı var üzerimde
Kendine yaptıgın baskı o yapmazsan kalkar
Sana bu işlerin yolunu ve piramiti nasıl döşeyebileceğini bir ben söylerim sen bul beni 😀
Burdan yardımcı olsan olmaz mı?
Olmaz herkes öğrenir mk