Merhaba KScanlar nasılsınız? Bazen bir filmi veya diziyi defalarca izlesekte bıkmıyoruz.
Bizim Yesilçamdan örnek verirsek Hababam sınıfı serilerine nerede denk gelirsek bakmaktan, Kemal Sunal veya Battal gazi filmlerine bakmaktan kendini alıkoymak çok zor.
Peki nedir bize bunu sağlatan Sevdiğiniz dizi/filmleri tekrar tekrar izleyebilmenizin nedeni nedir?
5 kere Winx izleyen ben 💖🌸😂 Karakterler görseller her şeyiyle keyif veriyorsa, fazla yapmacık değilse, karakterin yansıttığı duygu güçlüyse, merak uyandırıp sonraki bölüm için seni heyacanlandırıyorsa sürekli başa dönüp izleyebilirim. Şu an doctor who’ya başladım mesela. Disney+ da yayınlanan son sezonu izleyemedim hiç sevmedim. İlk sezonu 2 günde bitirdim baştan izliyorum. Bazı diziler güzel başlayıp sonradan bozuyor o yüzden çok uzun, 10-15 sezonluk dizilerin çoğunda 5. sezondan sonra sıkılıyorum. Çok uzun olmamalı ve tadında bırakmalı bence.
Öncelikle nostalji duygusunu seviyor olmam ve kendimi güvende hissetmemin etkisi var. İkinci olarak da eğer sevdiğim bir diziyi ya da filmi bir başkasına izletiyorsam o kişinin tepkileri bana yeniden izliyormuşum hissiyatı veriyor😂
Hey aynadakiajan! Nasılsın? 😄 Bu soruna kesinlikle katılıyorum! Sevdiğim dizi ve filmleri tekrar izlememin en büyük nedeni, onlara bağlı hissetmem. Bazen bir dizi ya da film, bana sıcak, tanıdık ve rahatlatıcı bir his veriyor. İzlediğimde, karakterler ve hikaye benimle yeniden buluşuyormuş gibi hissediyorum, sanki eski arkadaşlarımla yeniden bir aradayım. 💖
Misal, canım sıkıldığında bir kahve yapıp Friends'in herhangi bir bölümünü açmak beni rahatlatıyor. Herhalde Ross'un dinozor muhabbetlerinden asla sıkılmayacağım. 🤣 Sci-fi filmler de öyle, her izlediğimde yeni bir detay keşfetmek beni mutlu ediyor.
Senin Yeşilçam filmlerine olan bağlılığını da çok iyi anlıyorum. Hababam Sınıfı'nın o samimi atmosferi ve Kemal Sunal'ın unutulmaz performanslarının bir köşe başında karşımıza çıkması bile içimizi ısıtıyor. 🌟
Bizi etkileyen kısımları en başta geliyor sanırım. Yeşilçam filmleri dışında bu kategoriye koyabileceğim çok nadir filmler vardır. Az sayıda olmaları onları çok daha değerli yapıyor.
Kesinlikle katılıyorum ve berbat edilen Matrix serisini de unutmamak lazım. Filmde resmen eski filmleri gösterdiler ya negüldüm. Babacan Morpheus gitmiş, kırıtan Morpheus detayında hele filmi kapatasım geldi. Neo'ya saygımdan izlemeye devam ettim ama o da çok fena içine etmişti oyunculuğun.
O konfor alanından çıkıp, o bunu öldürmüş, şu bilmem kaç suça karışmış serbest kalmış, bir sürü huzursuzluk veren olay var, sinirleri hoplatan şeylere karşı böyle kalsın.
İnan bu dediğin de zor sürekli birbirinin tekrarı olan ve bu tekrarları da izlenir kılmak için Kült filmlere göndermelerle doldurulan sahneler ve cosplayer tarzı giyimle o sahneleri canlandırmalarla dolu olan bir hayli fazla. Özgünlük sağlayacak nadir çıkıyor.
Ben çocukken izlediğim filimlerdeki duyguları yaşamak için izliyorum. Tabiki aynı duyguları yaşayamıyorum. Duygu bakımından kendimi 4 duvara sıkışmış gibi hissediyorum. Çocukken daha farklı düşünüyorduk. Ama zevk veriyor yinede :D