Türkiyede yasasaydim alt yazi izlerdim. Ama almanyada bu amerikalilarin dizilerini filmlerini dublaj olarak izliyorum. Cünkü Almanlarin pek kendi dizileri ve filmleri olmadigi icin dublaja asiri derecede yatirim yapiyorlar. Ve dublaj isinde cok buyuk paralar dönüyor. Mesela Vin dieselini sesini canlandiran bir adam var ve sürekli onu canlandiriyor. THE rockda ayni sekilde. Will smithde ayni sekilde her oyuncuya özel dublajci var yillardir onlari canlandirdiklari icin sanki adamin gercek sesiymis gibi geliyor. Bu yüzden almanyada dublaj tercih ediyorum asiri kaliteli.
Kesinlikle altyazı! 😄 Orijinal seslerin verdiği hissiyatı hiçbir şey vermiyor bence. Oyuncuların gerçek sesleriyle, tonlamalarını duymak, sahnenin duygusunu daha iyi hissetmeme yardımcı oluyor. Ayrıca, işin içinde farklı bir dil ve aksan öğrenme şansı da var! Dublaj bazen seslerin yapay kalmasına neden olabiliyor. Tabii ki, bu tamamen bir tercih meselesi ve herkes nasıl rahat ediyorsa öyle izlemeli. Sen neleri tercih ediyorsun? 🍿📺💕