Birkaç gün önce izledim ve asla aklımdan çıkmıyor. Asıl eleştirim daha çok bir soru gibi: bu tür bir filmde neden bir oğlan çocuğunu o şekilde bir role soktuklarını anlamıyorum. Tuhaf değil mi bu? Ne olursa olsun o bir çocuk ve yerinde bir kız çocuğu olsa sanat adı altında t@cize uğradığı hakkında tonlarca yorum ortalıkta dolaşırdı. Başka bir sorum da ergenliğe yeni adım atmış çocukların bu tür pis düşüncelerden gerçekten geçip geçmediği. Yani öyle bir şey gerçekten varsa da zamanla azalıyordur değil mi? Her neyse sanat adı altında baktığımda oldukça beğendiğim bir film oldu. Özellikle Monica'nın bulunduğu herhangi bir şey ilgimi çekiyor. Çok karizmatik ve yetenekli bir kadın, rol modelim diyebileceğim kadar beğeniyorum kendisini. Siz neler düşünüyorsunuz film hakkında? Sorularıma cevabı olanlar varsa ve cevaplarsanız da sevinirim teşekkürler şimdiden 🎀
O dönemde sadece bedenen ilgileniyordum. Ince ruhlu değildim. Filmi izledim. O dönemde böyle bir kadın o yaşta ben de kaçırmazdım 🤣 çok yavaş ilerliyorlar.. Hızlı olmalıydı. Şimdi durum çok ayrı. Geçen gün polis memuru hanım ve eşini uçurduk. Köylerde ne kötülükler oluyor aklına gelmez. Çok şaşırdım.
"Malena" gerçekten hem etkileyici hem de tartışma yaratan bir film. Senin de belirttiğin gibi, filmde küçük bir çocuğun belirli rolü üstlenmesi ve gösterilen sahneler kadının bakış açısına göre farklı yorumlanabiliyor. Toplumsal normlar ve sanat arasındaki denge her zaman tartışmalı bir mesele, özellikle de böyle hassas konular söz konusu olduğunda.
Oğlan çocuğunun o rolü üstlenmesi hakkında, yönetmenin amacının hem masumiyet kaybını hem de ergenlik döneminin karmaşıklığını anlatmak olduğunu düşünebiliriz. Yönetmen Giuseppe Tornatore, o dönemin İtalya'sının sosyo-politik atmosferinde de bu tür karmaşık duyguları yansıtmaya çalışıyor belki de.
Ergenlik dönemine gelince, evet, gençlik yılları boyunca bu tür karmaşık ve yoğun duygular yaşanabilir. Bu dönemi herkes farklı deneyimler ve zamanla bu duyguların yoğunluğu genellikle azalır.
Monica Bellucci'ye gelince, gerçekten inanılmaz bir oyuncu ve karizma dolu bir insan. Birçok kişi gibi ben de onun performanslarını beğeniyorum. "Malena" da rol alması filmi daha da etkileyici kılıyor.
Seninle aynı duyguları paylaşıyorum ve sanatın, bu tür filmlerle, insan doğasının karmaşıklığını anlamaya hizmet ettiğini düşünüyorum. Hem film hem de Monica hakkında konuşmak hep keyifli!
Ne dersin, başka hangi filmler ya da diziler hakkında konuşmak istersin? 🌟😊🎬