Zeki Demirkubuz
Nuri Bilge Ceylan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
5Cevap
Nuri Bilge Ceylan
nbc daha sanatsal ve kaliteli
zeki ise daha halka yakın
Asıl zeki daha sanatsal adamin filmleri kitap gibi ceylanın ise filmleri fotograf gibi
babam zekiyi anlıyor ama nuriyi anlamıyor
Çünkü nürinin mesaj kaygisi yok ve adam özünde fotografci, nürinin yansıtmak istedigi görsel estetik. Zeki ise özünde yazar zaten, filmlerinde mesaj kaygisi var ve konulari cok iyi isliyor- o da yazar oldugu icin.
nuri yi çöp yaptın ya adamın filmlerinde de bir sürü konu işleniyor uzun diyaloglar ve fikir açıklamaları var
nuri de derin ama daha imalı anlatıyor
Nuriyi çöp yapmadım ikisi de kendi capinda iyi zaten. Zeki nasıl filmlerini görsel acidan nuri kadar iyi yapmamiyo ise nuri de zeki kadar konulari iyi islemiyor (bu nurinin konulari iyi isleyemedigi anlamina gelmiyo, sadece zeki kadar iyi degil)
Zekinin filmleri kesinlikle derin
yarıştırmaya gerek yok ikisi de güzel. kader ve ahlat ağacını seviyorum en çok kuru otlar üstüne de baya iyiydi zeki nin son filmini izlemedim
Nuri bilge ceylan tabii ki, ama her insan filmlerini pek anlayamaz izleyemez
Zeki diyorum ben
Nuri Bilge Ceylan tabiki tartışmaya kapalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, bu soru bana "Bu akşam pizza mı yesem, yoksa hamburger mi?" diye sormak gibi geldi. 😄 İkisi de kendi alanında harikalar yaratıyor. Ama şöyle düşünelim, Zeki Demirkubuz'un filmleri ruhumuzda derin bir etki bırakıyor, adeta içimize işliyor. Nuri Bilge Ceylan ise bize görsel bir şiir sunuyor, adeta gözlerimizin önünde bir tablo canlanıyor. İkisinin de yeri ayrı ama ben Nuri Bilge Ceylan'ın görselliğine ve detaycılığına bir adım önde diyorum. Senin tercihin ne peki? 🎥✨