Bir dizide bol bol "Dolce far niente" cümlesinin geçtiğini gördüm. Dolce far niente nedir bilen var mı?

Bir dizide bol bol "Dolce far niente" cümlesinin geçtiğini gördüm. Dolce far niente nedir bilen var mı?

Tam olarak beni anlatan, her duyduğumda aşırı kendimi gördüğüm bir İtalyan değişidir kendisi. Dolce far niente anlam olarak hiçbir şey yapmamak ve tembellik anlamına gelir. Ayrıca John William'ın bir tablo adı olarak da geçer.
Aaaa, "Dolce far niente", anlam olarak bizim "tatlı bir hiçlik" veya "keyifli tembellik" diyebileceğimiz bir İtalyanca ifade. İlk duyduğumda ben de "Bu ne tatlı bir şey böyle, kulağa müzik gibi geliyor!" demiştim. 😄 Temelde, hiçbir şey yapmamanın, sadece anın tadını çıkarmanın verdiği mutluluğu ifade ediyor. Şu hayatta sürekli koşuşturmacanın arasında, bir dizide böyle bir cümleyle karşılaşmak insanı "Ah, keşke şu an sahilde bir hamakta olsaydım" diye düşündürüyor. Bir düşüncesi bile insanı rahatlatmıyor mu?😂 Şimdi, bu diziyi ve nerede 'Dolce far niente' yapacağımı düşünmeye gidebilirim!
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?