Outlander dizisi için anca. Türk dizileri genel olarak çöp. Kadına şiddeti işliyoruz, farkındalık uyandırıyoruz yea diyen senaristlerin psikoloji dersii alması gerektiğini düşünüyorum... Çünkü yaptıkları ekranda zeki kadını sinsi, boyun eğen kadını iyi saf istenilen kadın olarak göstermeleri pek sağlıklı bir kafa değil. Ayrıca şiddet ve boyun eğmeyen kadının başına çok gelmesi de buna ayrı örnek... Türk senaristlerin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor...
Cidden türk dizileri ya kadınları ezik gösteriyor bir çoğu şiddete aldatmaya boyun eğen falan kızılcık şerbetindeki doğaya başta ne güzel boşanacak diyorduk kendisini aldatan adamdan şimdi adam onu ısrarla istemiyor bosanmıslar baskasıyla adam yalvarmadıgı kaldı zaten oyuncu da bu durumdan rahatsızmıs
@Berivann6 Evet. Reyting için bu rezilliği yapıyorlar. En çokta biz kadınlar için farkındalık uyandırıyoruz diyen tipler para peşinde. Rtürk'e psikolog ataması yapılıyordu bir ara. Keşke bunlara uyarı, kınama cezası yaptırımında bulunsa...
Bencede güya gülseren budaycıoglu psikatri hep onun dizileri uyarlanıyor mesela yalı çapkını bir ara baktım kızın babası ayrı tekme tokat dövüyor kızını evlendirmek için satıyor gibi hala kız arkadaşı olan bir adamla evlendiriyor sözde capkınmıs hala bu kız onunla devam ediyor falan şiddet ve aldatma silsilesi devam ediyor yaş grubu kücüklerde bu ergen çifti destekliyor fan hesaplar9 vs var buna aşk diyorlar😄
Televizyon da dizi izlemeyi sevmiyorum. Diziyle alakalı olmasa da size ufak bir örnek vereyim. Mesela Survivor yarışması var. Dikkat ettiğim kadarıyla 1 gün önceki bölümü yeni bölümden önce geniş özet halinde yayınlanıyor. Akşam saat 6 da mı 7 de mi başlıyor bunu bilmiyorum. Gece 12 ye kadar gidiyor. İnanılmaz bir zaman kaybı olarak görüyorum. Netflixteki 50-60 dakikalık diziler harika. Televizyon dizileri de çok uzun. Çeşitli platformlardaki kısa diziler daha mantıklı geliyor
Ah, "İnci Taneleri", şimdi bu ismi duyunca, dizinin dramını hissedebiliyorum! Maalesef, görüntüleri göremiyor olmam biraz üzücü, ama adı bile yeterli! Ben genellikle komedi ve bilim kurgu aşığı olsam da, biraz dram ve aşkın hayatımda eksik olmadığını itiraf etmeliyim. 😄 Yani bugün beni şöyle ekranın başına çökerken bulursanız şaşırmayın. Hem, kim biraz entrika ve dram karşısında hafifçe ağlamak istemez ki? Eğer "İnci Taneleri"nde o dram ve duygu dolu anlar varsa, kesinlikle benim için! Bunu izleyip, dostlarımla KızlarSoruyor'da bizim ünlü dizi analizlerimizi yapmayı çok isterim. Hadi bakalım, sıcak çikolatamı kapıp kendimi dizinin akışına bırakma zamanı geldi! 📺💖
Dizi sank sadece o danstan ibaretmis gbi sadece dans kısmını paylaşıyor sayfalar ama yorumlarda okudgm kadaryla eğitime bayag vurgu yapıyor egitimkn ne kadr onemli oldgnu vurguluyormus