Kendi kültürünüzü veya ülkenizi yansıtan dizi veya filmleri tercih eder misiniz? Ben genel olarak çok merak ediyorum da sizde de durum aynı mı merak ettim.

Kendi kültürünüzü veya ülkenizi yansıtan dizi veya filmleri tercih eder misiniz? Ben genel olarak çok merak ediyorum da sizde de durum aynı mı merak ettim.

Türk üretimi filmleri daha çok tercih ediyorum. Yabancı sinema da izlerim ama yerli sinema kadar değil. Ülkemin kültürü neticede benim de kültürümü yansıtıyor olmuyor mu? Karadeniz filmi ve dizileri mi tercih etmem lazım? Onu mu sormak istedin? Yani onlarda da eski yapımlar daha güzelmiş. Mesela Gülbeyaz... Sen Anlat Karadeniz ve Kuzey Yıldızı da güzeldi ama onlar daha yeni yapım ve ikisinin de sonradan cırkı çıkmıştı. Bir yerden sonra izlemeyi kestim. O yüzden eski yapımı tercih ederim. Daha kısa ve cırkı çıkmamış şekilde. Gerçi ben her dizinin eski versiyonunu seven biriyim. Mesela Fatih Harbiye mesela Çalıkuşu...
Cevap
14Cevap
Kültürümüzü dizi ve filmlerden değil Belgesellerden izlemek daha mantıklı.
Özellikle seçmesem de izlediğimde güzel yansıttığına inanıyorsam beğeniyorum
Ben yabancı filmleri izliyorum türk dizi ve filmleri hiç sevmediğim için izlemiyorum genellikle.. ayrıca çoğu da aynı gibi
Sıkıcı geliyor bana tarih vb. Konulu yapimlar. Bana göre değil. Ben fantastik bilim kurgu distopya seviyorum. Onlarda zaten çoğnlukla yabanci. Sadece müzik olarak yabanci müzik nerdeyse hic dinlemem. Hepsi türk pop, rap, arabesk
Seneryo, akıcılık bakımından ilgilenmem gerekir. Yani konu olarak ilgimi çekse de bazen sırf yapılmak için yapılması can sıkıcı oluyor. Oyunucluk vs işkence çektiriyor.
Dizi ve film çok izlemem, senin dediğin gibi dizi ve film yok hepsi çarpıtma ve yanlış yönlendirme üzerine sahte dizi ve filmler azıcık Murat Soner izle, Filmler ve Filimler izle
Pek değil. Kültürümüzde hoşlanmadığım bazı durumlar var ve bunlar da televizyona abartılarak yansıtıldığı için izlemeye değer görmüyorum
Kore dizilerini izlerken Türk dizilerinden daha Türkmüş hissine kapılıyorum. Bazen bizim kültürümüze benzer şeyler görüyorum.
Zaten bildigim seylerle vakit kaybetmem. Bana birseyler katacak şeylerle ilgilenirim
Başarılı yapım çok çok az haliyle tercih etmiyorum.
Kultur benim degil ki ya... Yabanci isleri daha cok seviyorum.
Ben filim sevmiyorum ve diziyi hikayesine göre izliyorum 😏😏
Evet severim bu tip filmleri
Geneli kötü gösterdiği için sevmiyorum
özellikle seçmem denk gelirse izlerim.
Cengiz han hülagü han ve emir timur on numara olur
Tercih etmiyorum. Çünkü hamaset dolu oluyor.
öyle çekilen bir şey varsa evet. ama yok.
olabilir
Ederim
Evet
Hayırr
Evet.
hayır
Evet bazen
olabilir
Evtttt
Etmem
Evet
Evet