Yapay zeka, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir. Bilim kurgu ise yakın ya da uzak gelecek ile ilgili öykülerin bugün olası olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını da kullanarak oluşturulmasıdır. Bunların ise yakın gelecek de filmlere uyarlanması yaygınlaştı ben de özellikle yapay zeka ve bilim kurgu temalı filmlere oldukça ilgi duymaktayım dünya da ise özellikle batılı ülkeler, başta ABD olmak üzere birçok gelişmiş ülkeler sinema da ve dizi sektörün de yapay zekayı ve bilim ön plana sokmaya başladılar bilim kurgu filmlerine özellikle son yıllar da yapay zeka öğeleri çokca eklenmeye başladı ne yazık ki ülkemiz de yapay zeka ve bilim kurgu temalı filmler çok nadir çekilmektedir. Türkiye de günümüz de bilim kurgu ve yapay zeka temalı filmler pek çekilmiyor izleyicilerimizin çoğu ABD filmlerin de ve dizilerin de bu türleri izliyor ülkemiz de bilim kurgu ve yapay zeka temalı filmlerin çekilmesi için neler yapılmalı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yalay zekayla çekilen filmlerin Türkiye'de çekilmemesinin birçok nedeni var, ve bunların başında Türk izleyici kitlesinin tutarsızlığı geliyor maalesef, yurtdışında çekilen filmleri övgüyle izleyen kitlemiz maalesef benzer filmler Türkiye'de çekildiği zaman ağır bir eleştiriye tutmayı tercih ediyorlar, bu da doğal olarak birçok filmin çekilmesine engel oluyor, yapay zeka uyarlamalı filmlerin çalışmalarına ciddi anlamda başlansa da bir süre bence Türk yapımı bi tarz filmler görmeyiz
Haklısın Yapay zekaya bile dünya da yatırım yapmayı gereksiz gören ülkeler içindeyiz
Öncelikle onu yapabilmen için bütçe olması gerekir Türkiyede en maliyet siz komedi ve aşk filmleri olduğu için yapıştır gitsin halkta seviyor ayrıca
Türkiyenin genel eğitim ve zeka seviyesini analiz ettiğimiz de komedi, konak dizileri aşk, ve mafya dizileri birazcık emrah tarzı dramatizm çok önemseniyor, film ve dizi dışında reality showlarda gündüz kuşağı (kayıpları araştıran, aile tartışmalarını sahnelere sokan, aldatan koca ve kadınları tv programlarına çıkarıp kavga ettiren, cinayetleri çözen) programlar çok izleniyor buda ülkenin mevcut medya zekasını ortaya koyuyor
Maalesef ticari odaklı olduğu için medya kuruluşları durum böyle ne yazık ki
ABD de Discovery ve Discovery science gibi Bilim Televizyon kanalları kendi ülkelerinde ve Batılı Ülkeler de İzlenme de reyting rekorları kırıyor, Türkiye de de Bilim, Tarih ve Belgesel kanalları var bunlara yatırım yapıldı ama izlenmeleri çok iyi değil
bu tarz filmler için bütçe lazım. Türkiye'de o bütçelere film çekilemez.
bütçe varda risk de var türkiye de bilim kurgu filmlerine ilgi olmayacağını yönetmenler çok iyi biliyor ancak yine de türkiye de yabancı bilim kurgu filmlerini izleyen bir kitle var ancak onlar izlenme de maliyeti kurtarmaz
Bizde aslında bilim kurgu filmlerine ilgi var ama bizim senaristler yapımcılar bütçe olsa bile o tarz film yapamazlar çünkü bizim ülkede bu tarz şeyler yok. Biz daha çok komedi ve dram alanında iyiyiz. Genelde de üretilen filmler bu iki türden gidiyor.
ilgi var tabiki ama o kitle izlenme de bütceyi kurtarmaz bilim kurgu bu ülke de tutmaz
Aynen öyle. Ben bilim kurgu filmlerini aslında çok severim. Keşke bir film yapılsa ve başarılı olsa. Bütçe yok diyoruz ama aslında iyi bir senaryo ortaya konsa Netflix Disney gibi platformlar bütçe sağlayabilir. Yeter ki iyi bir senaryosu olsun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!