Eksiği yok, fazlası var diyenler çıkar mı aranızda acaba? Sizce TV dizileri yeterince kaliteli mi?

Eksiği yok, fazlası var diyenler çıkar mı aranızda acaba? Sizce TV dizileri yeterince kaliteli mi?
Çoğu fazla uzun, tekrar çok fazla ve bi yerden sonra oyuncular da bıkıyor. Yapalım geçelim modunda hepsi. Türk yapımı diyorlar Hindistan’dan alınma çıkıyor. Hint yapımı olur başka bir ülkeden devşirme. Hepsi birbirini kopyalıyor.
TV dizilerinin en büyük eksikliği, rekabetin yoğun olmasıdır. Her yıl yüzlerce yeni dizi yayınlanır ve bu diziler arasından izleyicinin dikkatini çekmek oldukça zordur. Bu durum, dizilerin daha kolay tüketilebilen ve daha az risk taşıyan içeriklere yönelmesine neden olabilir.
Televizyon dizilerinin senaryoları ve karakterleri günümüzde toplumun zaaflarına, keyfiyetine ve zevklerine göre oluşturulmakta. Saçma senaryolarla beraber "gerçek hikayeden uyarlanmıştır" yazılarak izleyicilerde gerçekçi ve olağan bir ortam yaratılıp yanlış mesajların daha iyi kanalize edilmesi amaçlanmaktadır.
Son olarak, TV dizilerinin bir eksikliği de, izleyicinin pasif kalmasıdır. Diziler, izleyicinin sadece izleyip yorum yapmasına izin verir. Bu da izleyicinin hikayeye daha fazla dahil olmasını ve kendi yorumlarını oluşturmasını zorlaştırır.
Tabii ki, bu eksiklikler tüm TV dizileri için geçerli değildir. Bazı diziler, bu eksiklikleri telafi edecek kadar iyi yazılmış ve çekilmiştir. Ancak, genel olarak bakıldığında, TV dizilerinin bu eksikliklerle mücadele etmesi gerektiği söylenebilir.
<3 Bu sorunun sorulduğu iyi oldu <3
Teşekkür ederim
En büyük sorunları, süre. İki buçuk saat dizi çekmeye çalışıyorlar, gereksiz uzatmalar yaşanıyor. Araya çok fazla slow motion, çok fazla bakışmalar giriyor. 45 dk dizi yapsınlar, daha iyi iş çıkarırlar. Eskilerin daha iyi olma sebebi ise bundan dolayı olduğunu düşünüyorum. Akışı hiçbir şekilde bozmadan devam ettirebiliyorlar.
Bence senaryo.. ve oyunculuk.. hiç bir yeteneği olmayan tek amacı veya tek yeteneği dış görünüşü olan oyuncuları oyuncu diye oynatıyorlar maalesef.. ve senaryoda hep aynı hikayeler üzerinden gidiyor..
aşk ve aldatmak
Cevap
17Cevap
Şimdiki dizileri izlemiyorum. Çoğu dizi saçmalık zaten. Mesela Hudutsuz sevda. Eski dizilerimiz daha güzeldi daha iyi şeyler anlatırdı insanlara
Normal bir mahalle kültürü yok. Ya yalıda, ya da villada çekiliyor hep diziler. Seven hep Zengin çocuk kızımızda bir o kadar onur gurur abidesi baydi harbi
Samimîyet.
Farklı konu.
Farklı oyuncular. Oyunculuk.
Dizilerin uzun süreli olması ile farklı türde diziler de izleyemiyoruz. Örneğin, komedi gibi.
Oyunculuk bence ne büyük eksiklik modern Türk dizilerini hiç sevmiyorum ve hepsinin konusu aynı zengin kız fakir oğlan aşk dizileri o yüzden ne Türk filmler, ne dizileri izliyorum.
Farklı senaryolar, onlarıda çoğu zaman dijitalde buluyoruz. Yoksa zengin fakir, aldatma , şiddet hikayeleri bitmiyo...
bence komedi komedi dizisi yok bir ikincide ahlak dizilerde ahlakta yok
Doğru fazlası var
Fazla saatleri var misal bu azaltılması lazım bence
Tv dizisi izlemiyorum, hep aynı hikaye, süreler çok uzun, konular saçma
Süreleri çok uzun ve konuları bir yerden sonra sıkıyor. Hep aynı döngü, izlenmiyor.
Süresinin uzun olması bence. 20 dakikalık dizilere zor odaklanıyorum ben 3 saat nedir.
Fazlası var, oda süreleri, birde türk dizileri olmaları :D Onun dışında eksiği yok :D
Çok zorlama geliyor bana konular.. Öyle olunca da ortaya sıkıcı şeyler çıkıyor.. Eskiler iyidir her zaman..
Sürükleyici olmaması , bence bir dizinin izlenmesi için merak olması lazım o dizide. Mesela, acaba sonraki bölümde ne olacak gibi dedirtmesi gerekli , izledigim en iyi dizi breaking bad idi hayatım boyunca izledigim en uzun diziydi
Konu sıkıntısı ve dizilerin birbirini taklitçi yapısı en büyük sorun. Uzun ancak akıcı olsa sorun olmaz. Özetler özet olarak verilse daha iyi olur.
abartılı hayatlar
bunlara inanan var mı
Yeterince ahlaksız ilişki duyduğumuz yetmiyor gibi bir de maruz kalıyoruz. Asla güzel içerikli Türk dizisi yok.
Mantıklı senaryo eksikliği aşırı derecede var.
Aşırı duygusal
Aynı konular dönüyor gibi hissediyorum
Süreleri çok uzun
TV izlemiyorum
Eskisi kadar güzel olmamaları..
Tutku olmadan bir kadını sevmeden sevişmek.
İşlenen konular hep aynı ve gereksiz uzun
Bir tv nin bukadar uzaması kaç yıldır yaş aldım
Hep aynı diziler saçma sapan dizi izlemiyorum
Akıl, mantık eksiği~
Turk dizileri çop
Zayıf senaryo
kurgu 0
Konu bulmakta zorlanıyorlar.
Sadakat, güven
Hep aynı yaa
Türk dizileri 🤢🤮
gereksiz hepsi