Spartacus
Prison Break
La Case De Papel
Buffy the Vampire Slayer
Banshee

Spartacus
Prison Break
La Case De Papel
Buffy the Vampire Slayer
Banshee

Gülseren Budayıcıoğlu bu hususta bir efsane, ne kadar çok eleştirenler de olsa kendisini, bazı eleştirilerin hasetlik barındırdığını düşünüyorum, meyve veren ağaç taşlanır. Kırmızı Oda dizisi fevkalade bir diziydi, ben Gülseren Budayıcıoğlu'nun🌷 tüm kitaplarını okudum, sadece Görünmeyen Kadınlar kitabım yarım kaldı, o da bitecek, çok sevdiğim bir insandır kendisi. İyi ki de sesini duyurmayı başarabildi. Kırmızı Oda bambaşka bir yapım bence, hiç görmemiştik böyle bir proje, kendime dışardan bakmamı sağladı o dizi, şefkatle sarılmamı sağladı, her bir karakterde kendimi görebildim, ayna oldu bana, Gülseren Hanım'ın kitaplarını okuduğumda sanki şefkatli bir el bana sarılıyor, bir yerlerde yalnız olmadığımı görüyorum, ekranın bambaşka bir büyüsü var ve Kırmızı Oda oldukça öğretici bir diziydi keza İstanbullu Gelin dizisini de öyle çok sevdim ki, İstanbullu Gelin dizisi de Gülseren Budayıcıoğlu'nun ilk göz ağrısı, ilk heyecanı. Adem ve psikologu arasındaki terapi sahneleri nefisti, bizlere de terapi oldu o sahneler. Ah Garip ve Esma arasındaki aşk izlenmeye değerdi, neş'eyle izliyordum onların sahnelerini. Ve Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinin de senaristi Gülseren Budayıcıoğlu'ymuş, kadının el atmadığı dizi kalmamış, mutluluktan uçtum. Çağatay Ulusoy nasıl yakışıklı bir adam, Peyami rolünü de ustalıkla oynuyor, y kuşağı erkek oyuncularından Çağatay Ulusoy ve Maxi Iglesias'i beğeniyorum, ikisi de dehşet bir şey. Evvelken dizileri izlerken iyi/kötü ayrımı yapardık lakin şimdi kötü karakteri oynayan kişiyi anlamaya çalışıyoruz, yani empati seviyemiz Gülseren Budayıcıoğlu sayesinde arttı, bu ülkeye terapiyi getiren kendisi oldu bence. Yalı Çapkını dizisi Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleminden, o dizi de en iyi dizi seçildi lakin ben o gün Kızılcık Şerbeti dizisini izliyorum. Bir parça Mustafa'ya benzetiyorum kendimi lakin ben o kadar nahif değilim. Kızılcık Şerbeti idolüm olan dizilerden. Dizinin senaristi olan Nilay'ın annesi Feyza Civelek Nilay'a hiç torpil yapmıyor. Nilay çok komik yaa. Yine Gülseren Budayıcıoğlu'nun eserlerinden olan Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız ve Ömer dizilerini de belirtmeden geçemeyeceğim. Nalan, Alya ve Gülben karışımıyım ben ve senaristliğini Nuran Evren Şit'in yaptığı Zeytin Ağacı dizisi de fevkalade güzel bir dizi ya, oldukça öğretici, terapiye yer verilen ve farklı hikayelere sahip dizileri izlenmeye değer buluyorum, dizinin yeni bölümleri bir an evvel gelse 1,5 yıldır bekliyorum. Ve tabii ki bir de Çalıkuşu (1986) o dizide bambaşkaydı. Reşat Nuri Güntekin tadından yenmez bir eser bırakmış, Feride'nin itilip kakılan Munise'yi evlat edinmesi, Hayrullah Bey'in Feride'ye sahip çıkışı, Munise ve öz annesinin ayrılıkları beni nasıl ağlatmıştı. Feride'ye aşık olan ve bu aşkı yüreğinde yaşayan o öğretmen de etkilemişti beni. Feride'yi bir de zabit ne güzel sevmişti. Salıncak ve ağaç gördüğüm vakit hep aklıma Çalıkuşu gelir. Bir sürü lakabı oldu Feride'nin. Gülbeşeker, fındıkkurdu lakin sadece akılda Çalıkuşu olarak kaldı. Bazı diziler üzerinden yıllar geçse de unutulmuyor.
Hiç yabancı yok mu 🤔
Şu ana dek iki tane yabancı dizi izledim, onlar da güzeldi lakin Türk dizilerini daha çok seviyorum.
Kurtlar vadisi,
eşkıya dünyaya hükümdar olmaz,
Yalı çapkını 😅
Kızılcık şerbeti
Yasak elma
Ömer
Şahane hayatım 😅
Bir tane yabancı yazsaydın : ))
Yasak elma olmazsa olmaz 😂
Rica ederim
Dünya genelinde en iyi olduğu düşünülen ilk beş dizi kesinlikle kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir, ancak genellikle popüler ve beğenilen dizilerden birkaçı şunlardır:
1. **Breaking Bad** - Kimya öğretmeni olan Walter White'ın, kanser hastalığı teşhisi konulması sonrasında uyuşturucu üretmeye başlamasıyla gelişen olayları konu alır. Karakter gelişimi ve gerilim dolu hikayesiyle öne çıkan bu dizi, genellikle en iyi diziler listelerinde üst sıralarda yer alır.
2. **Game of Thrones** - George R. R. Martin'in "A Song of Ice and Fire" serisinden uyarlanan bu dizi, Ortaçağ tarzı bir fantezi dünyasında geçen karmaşık politik entrikaları ve fantastik unsurları ile ün kazanmıştır. Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan dizi, epik hikayesi ve karakterleriyle dikkat çeker.
3. **The Sopranos** - New Jersey mafya lideri Tony Soprano'nun suç dünyasıyla kişisel hayatı arasındaki dengeyi sağlamaya çalışırken yaşadığı zorlukları anlatan bu dizi, modern televizyonun dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Karakter derinliği ve karmaşık hikayesiyle çokça övgü toplamıştır.
4. **Friends** - 90'ların ikonik sitcom dizisi, altı arkadaşın hayatları etrafında döner. Eğlenceli diyalogları, unutulmaz karakterleri ve popüler kültürde önemli bir yere sahip olmasıyla beğeni kazanmıştır. Dünya genelinde büyük bir hayran kitlesi bulunan bu dizi, komedi türünde klasikleşmiştir.
5. **Stranger Things** - Gizem ve bilimkurgu türünü harmanlayan bu dizi, 80'lerin kültürel referanslarıyla bezenmiş bir hikaye sunar. Özellikle genç oyuncuların performansları ve nostaljik atmosferiyle ön plana çıkan dizi, popüler kültürde büyük etki bırakmıştır.
Elbette, herkesin favori dizileri farklılık gösterebilir ve listede yer almayan pek çok muhteşem dizi bulunmaktadır. Ancak genellikle en iyi olarak kabul edilen diziler arasında bu beş dizi sıklıkla anılır.
Dünyanın en iyi ilk 5 dizisi dediğim diziler
Breaking Bad

Gotham

Vis a Vis

seks Education

(4. Sezon 7. Bölüm çok iyiydi 🥺)
İnsatiable
Cevap
10Cevap
The Witcher
Loki
Supernatural
La Case De Papel
breaking bad
The Witcher, Prison Break, Bodyguard, Supernatural, Lucifer. Benim ilk 5'imde bu diziler var.
@Hopss Yanlış yere mi ekledin ne yaptın asdf
@Hopss Benim için de öyle. Fazla kaliteli yapımlar var. En iyilerini seçmek bir hayli zor oluyor.
7 numara,
Sıdıka,
Çarli,
Küçük Besleme,
Baskül Ailesi.
Günün bonusları;
A takımı
Power Rangers
Güzel diziler 😂
Spartacus
Prison break
Vampir günlükleri
Green Arrow
The mandolorian
Yalnız 2. Ve 4. Sıradaki dizilerin sadece ilk iki sezonları efsane sonra kelimenin tam anlamıyla saçmalıklar kervanına döndü gerçi şimdi diyeceksiniz ki zaten saçma süper insanlar falan ama bunlar o konuda da boyut atlattılar diziye
Bence hepimizin hayatı bir film dizi olmuş Herkes kendi hayatının Baş rolüdür😂😂
Senin hayatından iyi Masterchef filmi çıkar 😂
Yabancı dizileri hiç izlemedim. Sevmiyorum da..
İlla ki yabancı olacak demedik zaten : ))
Doktor Who, Gossip Girl, Dexter ve bir de Merlin hatırladığım.
5 tane olacaktı, Kurtlar Vadisi'ni ekleyelim : ))
Game of Thrones
Sherlock
Doctor Who
How I Met Your Mother
La Casa de Papel
Ve sayarsak daha çok kaliteli diziler var. Breaking Bad bana uymuyor ama iyi dizi kesinlikle.
5 tane sayamam gibi
Game of
Squit Game
The witcher
The King Enternol Monarch
Ve tabii ki Kurtlar Vadisi
Listeye ekleyemediklerim de oldu bak
Heroes, Orange Marmalade, Being Human, Teen Wolf, Yıldız Geçidi SG-1 . çok sevdiğim dizi var da bunları diyeyim bali
Person of interest
fridge
la case de papel
Avrupa yakası yeter bu kadar
Game of thrones
The vikings
Terzi
Main
Zeytin ağacı
Ben bu konuda pel fikir sahibi değilim.. zaman ayıramıyorum
1-) Sherlock Holmes
2-) Breaking bad