Şimdi bir film gördüm izliyorum arada sırada bakıyorum, filmde bir kız var katil, tipi benim hoşlandığım kızın arkadaşına benziyor korktum biraz sizce hoşlandığım kızın arkadaşıda böyle tehlikeli biri olabilir mi? Arkadaşı bazen bakıyor bana arkadaşlar gerçekten kızın tipi bir ürkünç sanki ne bileyim böyle büyücü, suçlu, tehlikeli birini gibi anımsatıyor tipi... Şimdi ne bileyim.. ben hayatımız boyunca 16 seri katil gördüğümüzü duymuştum ne kadar doğru bilinmez şimdi tamam kız filmde ki gibi seri katil değildir herhalde de ya da bilmiyorum belki bir kereliğine birinin işini bitirmiştir... hani derler ya birinin kalbi nasılsa dışınada öyle vurur diye. Harbi ciddiyim evren bana şimdiden mesaj vermiş olabilir mi? Hadi tamam filmde ki kıza benzeyebilir ama filmde ki seri katil kıza benzemesi? Bu bir tesadüfmü tesadüf diye bir şey varmıdır? Belkide hoşlandığım kızın arkadaşı gelecekte beni öldürmeye çalışacak... zaten nerede saçma sapan şey var beni buluyor arkadaşlar gerçekten o kızın tipi ürkütücü biraz napcam lan korktum gece gece sfhdshgd
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Erkek adamsin
Bana bir şey yapmaya çalışırsa ne yapcam peki? Arkadan ya bıçağı geçirirse
En önemlisi kitap okumaktır. Bütün sanat dalları için ortak noktadır. Her kitap sevsek de sevmesek de bir dünya anlatır ve resim, müzik, tiyatro, mimari, kısacası sanat tarihi bilmek ve hepsiyle bir köşesinden ilgilenmek, tarih, mitoloji, psikoloji ve sosyoloji bilmek, öğrendiklerini uygulamaya çalışmak ( örn: okunulan kitabın özetini çıkarmak, filmin ana fikrini bir kaç cümlede toparlayabilmek vs.
Düşün ve hisset. Zihninde bir manzara çiz. Diyelim ki yemyeşil bir orman düşlüyorsun. Detaya in ormanın rengine renk kat, yeşilin bir kaç tonunu yerleştir ağaçlara, otlara, çiçeklere sonra çam ağaçlarının kokusunu duyumsa, çiçeklerin kokusunuda... Hafif bir rüzgar essin rüzgarın sesini duy, tenine dokunuşunu hisset...
Kısaca hayal ederken 5 duyunu da kullan imaje edeceksin yani.
Bilgisayar oyunlarının sinematik tanıtım videoları olur. Çoğu hayal gücü için iyi bir yakıt sağlar.
Kitap önerisi: Lotr' u okumak, J. R. R. Tolkien usta hayal gücü baya iyi kitapta, en çok silmarillion okumak önerilir, bazen olmak kitabı
Şiir okumanın hayal gücüne katkıları sadece roman ve hikaye değil şiir okumakta hayal gücünü geliştirir. Didaktik şiirlerde ufkumuzu genişleten bilgiler öğreniriz. Pastoral şiirler okurken gözümüzün önüne daha önce hiç gitmediğimiz yerler canlanır. Lirik ve romantik şiirler ise doğrudan insanların duygu dünyasına seslenir. Şiir, roman, hikaye ve diğer türleriyle, edebiyat sadece fikir dünyamızı geliştirmekle kalmaz, hayal gücünüzü de arttırır.
Yaratıcılık
Mavi ve yeşil renklere odaklanmanın yaratıcılığa teşvik ettiği belirlendi ( bilimsel)
Önemsiz modeller çizme: yaratıcılığı arttırma için kafadan tasarlanmış 3 boyutlu modeller çizme. Yaratıcılığı teşvik eder ve çözüm üretme yeteneğini artırır
Yaratıcı biri olduğunuzu, olabileceğinizi kabul edin ve bunu kendinize hatırlatın.
Hiçbir fikri -kendinizin ya da bir başkasının- saçma diyerek es geçmeyin. Farklı fikirlere, önerilere açık olun. Hemen hayır demeden önce kenara koyun. Fikir, fikri açar, aklınıza bambaşka bir şey getirebilir.
Oyun oynayın.
Yürüyüşe çıkın.
İyi bir şey yaptığınızda, bir şey başardığınızda -ne kadar küçük olursa olsun- kendinizi tebrik edin. Aynı şekilde, başkalarının başarılarını da görün.
Her zaman gittiğiniz yoldan değil, başka bir yoldan gidin.
Bulutlarda, seramiklerde, desenlerde ya da dokularda şekiller / suratlar arayın. Bulacaksınız, emin olun!
Daha önce hiç denemediğiniz bir şeyi deneyin, deneyimleyin.
Çizin, boyayın, renk kullanın.
21/03/2014
Nasıl Daha Yaratıcı Olabilirim?
Nasıl Daha Yaratıcı Olunur
Yaratıcı olmak demek ille de bir şeyler çizmek ya da elle tutulur bir şeyler üretmek anlamına gelmiyor. Yani, yaratıcı olmak demek sanatçı olmak demek değil. Hayatınızın her alanında, evde, işte, okulda ve hatta ilişkilerimizde her zaman yaratıcı olabilir ve kendimizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.
Yaratıcı olmaya çalışmak stresli bir olay haline gelebilir. Oturup ilham gelmesini beklemek, aynı fikirler etrafında dolaşıp farklı bir şey çıkarmaya çalışmak, iyice sıkıcı olmamıza ve bu sürecin çekilmez bir hale gelmesine neden olabilir. Şunu söyleyelim ki yaratıcılık öğrenilen bir şeydir. Yani, “Ben yaratıcı doğmamışım, ne yapabilirim” diye ne sıyırmaya çalışın ne de kendinizi yıpratın! Yaratıcı düşünmeyi bir tarz haline getirebilir ve bunu her an uygulayabilirsiniz. Öncelikle bunu kendinize hatırlatın ve unutmayın ki yaratıcılık eğlenceli bir aktivitedir ve öyle de olmalıdır.
Her şeyden önce yaratıcı bir fikir üretmenin zaman alan bir süreç olduğunu bilin. İki dakika kafa yorup hemen vazgeçmeyin. Ya da oturduğunuz yerde saatlerce düşünüp -daha çok düşünür gibi yapıp- fikrin size gelmesini beklemeyin. Farklı ve inovatif fikirler üzerinde zaman harcanan fikirlerdir. Bazen hiç beklemediğiniz ve hatta hiç kafa yormadığınız bir anda karşınıza çıkabilirler, hazır olun!
Aşağıda, yaratıcılığınızı körüklemeniz için, sizi yaratıcı olmaya hazırlayacak, ısındıracak bazı alternatif yollar bulabilirsiniz. Her zaman söylediğimiz gibi, her biriniz farklı bireylersiniz ve bunları bir harita olarak kullanıp kendiniz için en iyi yolu siz keşfetmelisiniz. Bunu keşfederken de olabildiğinde yaratıcı olabilirsiniz ; )
Yaratıcılığınızı Körükleyin
Bunları her gün uygulayabilirsiniz!
Yaratıcı biri olduğunuzu, olabileceğinizi kabul edin ve bunu kendinize hatırlatın.
Hiçbir fikri -kendinizin ya da bir başkasının- saçma diyerek es geçmeyin. Farklı fikirlere, önerilere açık olun. Hemen hayır demeden önce kenara koyun. Fikir, fikri açar, aklınıza bambaşka bir şey getirebilir.
Oyun oynayın.
Yürüyüşe çıkın.
Küçük molalar verin ve kendinize keyifli anlar yaratın.
İyi bir şey yaptığınızda, bir şey başardığınızda -ne kadar küçük olursa olsun- kendinizi tebrik edin. Aynı şekilde, başkalarının başarılarını da görün.
Her zaman gittiğiniz yoldan değil, başka bir yoldan gidin.
Bulutlarda, seramiklerde, desenlerde ya da dokularda şekiller / suratlar arayın. Bulacaksınız, emin olun!
Daha önce hiç denemediğiniz bir şeyi deneyin, deneyimleyin.
Çizin, boyayın, renk kullanın.
Absürd, komik, uçuk olmaktan korkmayın.
Kolleksiyon yapın.
fantezi, bilimkurgu ve/veya animasyon izleyin.
Rutin, gündelik işlerinizi yapış tarzınızı değiştirin.
Genellikle tercih etmediğiniz bir rengi tercih edin.
Kullandığınız araç-gereçlerin zamanında nasıl icat edildiğini hayal edin.
İmkansız olduğunu varsaydığınız şeyleri bir düşünün ve onları mümkün kılmanın bir yolunu bulun.
Başınıza gelen her kötü olayda daha önce başınıza gelmiş üç güzel şeyi kendinize hatırlatın.
Yeni bir şey okuyun, mümkünse öğrenin.
Sizden daha farklı insanlarla tanışın, arkadaş olun.
Aklınıza bir fikir geldiğinde mutlaka not edin. Daha sonra gerçekleştirdiniz mi geri dönüp kontrol edin.
Ailenizdeki veya çevrenizdeki büyüklerle görüşün, konuşun, hikayelerini ve deneyimlerini dinleyin. Önemseyin.
İnsanlar, eşyalar, fikirler ve bilgiler arasında bağlantılar kurun. Çevrenizdekileri es geçmeyin, inceleyin, fark edin.
Çocuklarla sohbet edin. Onlara akıl danışın, soru sorun ve nasıl düşündüklerini, yaratıcılık süreçlerini, neler sorduklarını izleyin. Örnek alın.
Thomas Edison uyku tekniğini kullanın
www.ntv.com.tr/.../salvador-dali-ve-thomas-edisonun-yaraticilik-uykusu-gercek-cikti,zZneMciE_EaIJ6nCk_-6ag
1-peki ya sorusunu kullan
2-yaptığın herşeyi farklı yap
3-hedefe ulaşmayı deniyorken sürekli hedefi değiştir en sonunda da bir çok hedefe ulaşmış olursun
4-bilmiyorum demekten korkma hatta bilsende en ufak ihtimalleri bile gözardı etme
5-farklı konular konseptler ve özelliklede farklı dünyalar-evrenler hakkında düşün her şey hakkında ger ihtimali görmeye başlıycaksın
6-sürekli sor
7-aynı anda 5 10 şeyi düşünmeye çalış (yani görev gibi değil ama tutma kendini düşünceler aksın anlamında)
8-yargulardan ezberlerden ve hazır olan herşeyden uzak dur
9-ya şöyle olsaydı vs diye düşün
10-yatarken ve kalkarken hiçbirşeyle ilgilenme en az 30dk
11-mümkünse sık sık yanlız ol
12-sakin olmaya ve smooth düşünmeye çalış (smooth ama hızlı)
13-yanlış yap bol bol yanlışlar geliştirir diye değil yanlış yapmaktan korkmamak için
14-sen hariç kimsenin düşüncesini umursama ve elon musk'ın dediği gibi zorbalanacak kadar kendin ol, fakat onların düşüncelerini de çöpe atma (yani her düşünceyi fikri eleştiri olarak al
14- sıradan ve sıkıcı şeylerden hikayeler anlamlar uydur
15-her şeyi sorgula her şeyi
16-takıntılı şekilde düşünceler üret ama rahat ol
Alfa beyin dalgasına in
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!