Şüphesiz birçok ünlü aktör James Bond'u oynadı. Doğrusu ben bazılarından pek keyif alamadım. Sean Connery ve özellikle Pierce Brosnan kafamdaki James Bond imajı olarak kaldı. Doğrusu Daniel Craig'e hiç James Bond olarak alışamadım.

Şüphesiz birçok ünlü aktör James Bond'u oynadı. Doğrusu ben bazılarından pek keyif alamadım. Sean Connery ve özellikle Pierce Brosnan kafamdaki James Bond imajı olarak kaldı. Doğrusu Daniel Craig'e hiç James Bond olarak alışamadım.
James bond filmlerini izlemedm
Umarm cok şey kaybetmemismdir
Erkeksi ve mafya filmleri gibi geliyor bana
Izlerken silah sesinden kulagm kanasn istemiyorm
Bond romanlarda yakışıklı değil ama karizmatik tabirine tam uyan, soğuk ama etkileyici bir adam olarak görünür. Bence role duruş, genel görünüş açısından en uyan kişi tartışmasız Pierce Brosnan'dı.
Brosnan'ın döneminde Bond filmleri biraz fazla cıvık, ciddiyetsiz olduğundan fazla yansıtamasa da oldukça psikopat bir Bond portresi çizimişti kendisi. Acıması olmayan, kolay adam öldüren, Bond'un Sean Connery'nin iş bitirici uyanık karakteri kadar zeki ve soğukkanlı görünmeyen, Timothy Dalton kadar terminatöre bağlamayan, ortalığı kaosa bulayı kaostan bir sonraki adımı atma fırsatı yakalayan yıkıcı, tipik İngiliz inadına sahip gıcık bir karakterdi
Connery gerektiğinde gerçekten ajanlık yapan, fazlasıyla salon adamı, snob bir İngilizdi.
Roger Moore fazlaca babacan, mizahı seven, çok kötü filmlerde iyi performanslar çıkarmış bir Bonddu
Oyunculuk ve genel performans açısından Daniel Craig hepsinden iyiydi ama onun Bond'u da fazla duygusal gelgitlere kapılan, her şeyi şahsi dava olarak gören, biraz fazla psikopat seri katil havasında bir tavırdaydı ama Craig'in Bondunu daha çok seviyordum ben.
Güzel ve yararlı analiziniz için teşekkürler 👍
Emin ol bu düşüncede yalnız değilsin, Daniel Craig James bond rolüne en kötü uyan aktör bence, Sektörde oyuncu mi kalmadı da buna verdiler anlatmadım, tamam iyi oyuncu gençliğinde yakışırdı belki ama adam yaşlandı artık, başkası bayrağı teslim almalıydı..
Rolü aldığında daha 38 yaşındaydı. Sean Connery rolü aldığında 34 yaşındaydı, Timothy Dalton 41, Pierce Brosnan 42, George Lazenby 30, Roger Moore 45 yaşındaydı
Sadece Sean Connery ve bir film çekilip postalanan George Lazenby kendisinden daha gençti rolü aldıklarında ki Sean Connery'nin daha 34 yaşında ne kadar yaşlı durduğunu da hesap edersek Lazenby dışında kendisinden daha genç adam yoktu yani
Ayrıca oynayan oyuncular içinde kitaplardaki gerçek Bond'a en yakın karakter portresini çizen, son iki filmde biraz fazla duygusala bağlansa da fazla uzun boylu olmayışı dışında en Bond havasına sahip adam tartışmasız Daniel Craig idi.
Özellikle oyunculuk performansının yanından Sean Connery bile geçemez, cıvık fazlasıyla casanova bir Bond portresi çizen ama gayet iyi bir oyuncu olan Roger Moore'un yer yer çizdiği soğuk, kara ruhlu Bond dışında bir tek Timothy Dalton'un alayına isyan modundaki karakterinde Craig'in ağırlığı vardı
Ayrıca Daniel Craig, ilk iki filminde gösterdiği oyunculuk performansı ve Skyfall'da artık karakteri oturtmuş mükemmel performansı ile zaten tartışılmaz hale getirmişti kendisini
Çok fazla sakatlandığı ve rolü de hiç sevmediği için çok uzun aralıklarla film çekti. Quantum of Solace'ta Cüneyt Arkın'a özenip dublör kullanmadığından parmak kırığından omuz zedelenmesine başına gelmeyen kalmadı mesela.
Cevap
2Cevap
Bence henry cavill olabilir.. çünkü başarılı bir oyuncu
Daniel Craig tam bir fail o tiple ne Bond'u ya.
Sondan ikinci
En sağdaki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?