Matrix filmindeki gibi bir simülasyonda yaşıyor olabilir miyiz?

Zeitgeist belgeselini izlediniz mi? İzlemediyseniz tavsiye ederim. Burada dinlerin ve burçların, paranın ve banka sisteminin altındaki gerçekler anlatılıyor. Ben de düşündüm ki bizim yaşadığımız bu simülasyon ve fantezi dünyası Zeitgeist olabilir mi, Matrix misali... Bu fantezi dünyasından gerçeğe uyanmanın vakti gelmedi mi? Peki ya uyandigimiz gerçek de bir başka masal olursa?

Güncellemeler
+1 yıl
Bir de beyin yıkama ve algı yönetimi diye bir şey var biliyorsunuz. Doğru tekniklerle sizi bir intihar bombacısı haline getirebilirler veya hiç ihtiyacınız olmayan bir ayakkabının iki farklı rengini satın almanızı sağlayabilirler. Bu da beyinlerimizin ne kadar kolay programlanabildigini gösteriyor bence. Tabi ki yıllar da alabilir bu, ancak insanlık tarihi binlerce yıl geriye uzanıyor. Yani bizim ortalama ömür uzunluğumuz bunun yanında hiç bir şey ve insan beyninin programlanması için gereken...
Güncellemeler
+1 yıl
... bir kaç on yıl binlerce yıllık insanlık tarihinin yanında hiç bir şey... Programlamak ve sizi istedikleri gibi yönetmeleri için harcanabilir yıllar bunlar. Evet arkadaşlar bugünden sonra takma nickim Trinity olacak. Neo'yu arıyorum. 😅
Matrix filmindeki gibi bir simülasyonda yaşıyor olabilir miyiz?