En güzeli hangisiydi?
Muhteşem Yüzyıl
Vatanım Sensin
Payitaht Abdulhamit
Diriliş Ertuğtul
Kuruluş Osman
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir tarihçi olarak her dizi de o kadar tarihî hata vardı ki yanlış bilgiler özellikle. Ama muhteşem yüzyıl Osmanlı tarihini cidden aşırı derece de yanlış bilgiler ile. tanıtti. Payitaht ise sadece Abdülhamidin sadece tarihî başarılınu anlattı ve Abdülhamid hiç Toprak kaybetmedi yalanını sundu halbuki duyuni umumiye imzalayarak Fransa'dan borç alarak ilk dış borçlanmaya gitti ve Abdülhamid orta doğu koruma politikası izledi ama Balkanlar da bir çok toprak kaybettik duyuni umumiye anlatsam satırlar yetmez ve İzmir Aydın demir yolunu Almanya vererek kağıt üzerinde zaten o toptsklar girmişti Ertuğrul zaten tarihte onun dönemi hakkında çok fazla Bilgi yok ama abartılı isimler ve olaylar eklendi ama kadrosu iyidi. Vatanım sensin başlarda iyidi ama sonlarında saçmaladilar...
@ysnydn sarı selim yani kanuni oğlu Harem de cariye kovalerken ölmedi çıvan hastalığı nedeni ile belinde oluşan şişlik ve ağrı nedeni ile abdest almaya indiği hamamda ödlu bu kastettiğin belli ve harem cariyelerin eğlendiği padişahin kafasına göre çıktığı bir yet yer getirilen. kadinlarin eğitilip üç sınıfa ayrıldığı ve devlet görevlileri ile evlenebildiği bir okuldu.
Ben bi bölüm bile izlemedim onu kasdetmedim yani koca kanuniyi ne durumlara düşürmüşler onu söyledim koca Osmanlı padişahının eşi onca erkeğin içinde derin göğüs dekoltesi ile geziyor olaya bak bugün bunu Türkiye Cumhuriyeti'nde bile yapamazsin koskoca padişahı kendileri gibi gevşek saniyolar heralde
@ysnydn işte o yüzden yorumu yaptım ben Osmanlıcı bir insan değilim aksine sosyalist biriyim ve Atatürkçüyüm ama bir tarihçi olarak tarafsız olmak. zorundayim. ben iyilik ya da kötülük yönünden değil tarih ve doğru bilgiden bakarım ama sosyalist yanımdan sorarsanız Osmanlıyı çok savunmam ya da sevmem
Valla ben günahıyla sevabıyla Osmanlıyı da Selçukluyu da seviyorum cumhuriyetciyim evet ama Türk tarihi de cumhuriyetle sinirlandirilamayacak kadar büyük bugün o Osmanlının Selcuklunun aldığı topraklarda yaşıyoruz hâlâ onun için 1915'te Çanakkale'de şehit olan atamı da 1071 de Malazgirtte şehit olan atamı da seviyorum bugün Türkiye dört dörtlük mü değil ama onu da seviyorum yani birşeylere kızıp Osmanlıya kötü konuşmam asla
Atatürkçü Osmanlıcı diye ayırmasak ben sevmiyorum bu tür şeyleri dinci bilmem laikçi hepimiz biriz Atatürk de bizim Osmanlı da kendimizi gruplara ayirirsak bizi bölmek kolay olur biz zamanında Osmanlı'dan gelmiş sonrasında liderimiz olan Atatürkun halkıyiz
Bizden olan herseye sahip çıkalım arkadaşlar
@Delikanlikiz19 ben sosyalist insanım geçmişle tarihçi olduğum için ilgilenirim ve tarihçi olduğum için tarafsız bakmak durumdayım ve sosyalist bir birey olarak ben insanları ırkları yok sen Türküsün Yok sen üstün irksın vs bakmam ben insana bakarım ki sosyalist ülke sosyalist insan ne demek biliyorsundur diye çok açıklama yapmıyorum
Ne, şakamı bu? Myy. diyenler... Tipik toplum algısı hâlâ medyatik. Soru en sevilen olsa cevap doğru olurmuş. En iyi tarih dizisine gelirsek onun tarihle uzaktan yakından alakası yok Kanuni Sultan Süleyman'ın itibarına suikasttir bu dizi. Kendisi 46 yıllık iktidarında sarayda birkaç seneden fazla durmamış sürekli seferde ama diziye bakarsak harem ağası. Rezillik.
Cevap
25Cevap
Diriliş Ertuğtul
Muhteşem Yüzyıl diyenler hangi güzellikten bahsediyor acaba 😃
Bende hiç anlamadım 🤦🏼♀️ fimde özellikle harem konusu işlenmiş
Oyuncu kadrosu ve işleyişi itibariyle payitaht özellikle ilk 100 bölümde çok iyiydi ama diriliş Ertuğrul daha kaliteli bir senaryo idi
Elin supermeni tek başına gök taşını durduruyorsa bizimkiler 3 adamla ormana dalar
Bu yapımlar sadece bir film değil hepsinin içinde birbirine mesaj var. Mesela şu herkesin tikladigi adı muhteşem olan film.. at üstünde ölen mezarı bulunmayan dünyaya adaletinize nam salan bir sultanı sarayda kadın kovalayan zampara bir evlat katili olarak sundu ve bir çok kişiyi ikna etti buna... bildiğin itibar suikasti
Hiç birini izlemedim ama Muhteşem Yüzyıl diyeceğim hep o karşıma çıkıyor.
Tarihi dizi sevmem hiçbiri o yüzden ama oy verecek xper kazanmak için 🙈
Vatanım sensini seçtim birazantikliydi sanki
Muhteşem yüzyıl. Tarihi diziden öğrenenler oldu. (!) Yazık.
Açık ara muhteşem yüzyılı. Diğerleri onun yanında çocuk piyesi gibi kalıyor.
Hiç biri ilgimi çekmedi ama muhteşem yüzyıl diyim bari
Vatanım sensin bence. Çok güzel bir dizi idi. Başarılı.
Muhteşem yüzyıl.✨
Vatanım sensin☪️
Hiç birini izlemedim ama Muhteşem Yüzyıl Hürrem sahnelerini izlemiştim o yüzden Hürrem bebeğim 😄💕
Muhteşem yüzyılı tek izlediğim için en beğendiğim oydu o yüzden onu seçtim
Ben hiçbirinde izlemediğim için diziler hakkında da hiçbir malûmatım yoktur...
Türkiyede yapılan tek kaliteli tarihi dizi muhteşem yüzyıldır
Muhteşem yüzyıl Aslınds tarihden çok haremden bahs ediyordu ama yine muhteşem yüzyıl👍🏻
Nerde behzat C
Bildiğim kadarıyla tarihi bir dizi değil
tarihi dizi anketi yap demedik ki zaten
Amaç ne şu an?
türk dizinin iyilerini secmek
Şöyle bir şey yapabilirsin. Kendin bir soru açıp Behzat Ç. yi övebilirsin veya en iyi dizi seçmeyenlere kızabilirsin
Aşkı memnu diyorum cfbfjbfynd
Muhteşem yüzyıl
Muhteşem yüzyıl sonrası yok
Muhteşem Yüzyıl diyenler var 🤣🤣🤣🤣
Öyle bir geçer zaman ki🙂😉
Hatırla Sevgili Tabiki 🥰
Vatanım sensin ve diriliş
Mehmetçik kutlu zafer
Muhteşem yüzyıl yaaah 😄😄
Vatanım Sensin ve Muhteşem Yüzyıl.
Çok güzelsin yavrum
Muhteşem Yüzyıl
Muhteşem yüzyıl
Diriliş Büyük Selçuklu
vatanım sensin
Muhtesem yuzyil hureem
Rise of empires ottoman
Kesinlikle muhteşem yüzyıl
Diriliş bir başkaydıı
Hepsinde eksiklikler var
Tarihi dizilerden nefret ediyorum
Muhteşem yüzyıl
Osmannn
Diriliş ✨️🤌
Muhteşem yüzyıl
Payitaht Abdülhamid
Diriliş Ertuğrul
Diriliş Ertuğrul
Aşk-ı Memnu
Muhteşem yüzyıl
Payitaht
HZ. Yusuf
Diriliş Ertuğrul
Hiçbiri
hiçbiri
Vatanım sensin
Kuruluş osman
Muhteşem yüzyıl
muhtesem yuzyil
muhteşem yy
F Hiçbiri
Hürrem bebeğim
Aşkım
Hürrem benim bebeğim demek istedim beyefendi hadsiz yorumunuzu kendinize saklayın dünyada kirsiniz
Vatanım sensin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?