Kadının ayakları çıplak değilde, mesela ayağında kısa beyaz spor çorabı olsa sahnenin romantikliği bozulur muydu?

Kadının ayakları çıplak değilde, mesela ayağında kısa beyaz spor çorabı olsa sahnenin romantikliği bozulur muydu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Romantizmi bozmazdı ama odağı bozardı. Oyuncuların kıyafetlerinden mekan tasarımına kadar her şeyin rengi birbirinin uyumuna göre seçilmiş. Kızın ten rengi de bu sahnede tercih edilen renk paletine uygun. Eğer beyaz çorap giydirsen, herkesin gözü oraya takılırdı. Başka renkte bir çorap da hem kendi kıyafeti hem de çocuğun kıyafetiyle uyumlu olacak, bir yandan absürt görünmeyecek... Falan. Çıplak ayaklı olması sanat yönetmeninin işini kolaylaştırmış.
Cok teşekkürler aydınlatıcı yorum için! Bunlari hiç bilmiyordum. Demek bu yüzden genelde bu tip sahnelerde kadınlar genelde çıplak ayak oluyorlar.
Rica ederim <3 Kıyafet ve dekor seçimleri, özellikle büyük prodüksiyonlarda kesinlikle tesadüfi olmuyor. Mesela bazen çok pastel bir sahnede, göz alan renklerde bir kıyafet veya valiz, çanta vb. bir şey kullanılıyor. O çarpıcı renkle vurgulanan şey, ya ilerleyen sahnelerde de rol alacaktır ya da hikaye içinde alegorik bir anlamı vardır.
Filmleri, dizileri sanat ve görüntü yönetmenlerinin gözünden izlemeyi seviyorum evet, ehe ^^
Ben de artık bu tip şeylere dikkat edeceğim. Kadının ojeleriyle üstündeki tshirt'ün aynı renk olduğunu fark ettim.
Misal izlediğin bir dizide, her zaman gösterişli olan bir kadın karakter görece sade giyinmişse kesin onun da yer alacağı acıklı bir sahne geliyor demektir. Dünya sineması bu konuda görece daha makul ama özellikle Hollywood'un kurduğu denklemler çok basit aslında.