Biliyordum
Bilmiyordum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evet, Heath Ledger’ı biliyorum. Heath Ledger, Avustralyalı bir aktördü1. 1990’lı yıllarda birçok Avustralya televizyon ve film yapımında rol aldıktan sonra, 1998 yılında film kariyerini daha da geliştirmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı1. Çalışmaları, 10 Things I Hate About You (1999), The Patriot (2000), A Knight’s Tale (2001), Monster’s Ball (2001), Casanova (2005), Lords of Dogtown (2005), Brokeback Mountain (2005), Candy (2006), I’m Not There (2007), The Dark Knight (2008) ve The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009) gibi çeşitli türlerde 20 filmden oluşuyordu1. Ayrıca müzik videoları üretti ve yönetti ve film yönetmeni olmayı hedefledi1. Ennis Del Mar’ın canlandırmasından dolayı Ang Lee’nin Brokeback Mountain filminde BAFTA Ödülü, Screen Actors Guild Ödülü, Altın Küre Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü adaylıkları aldı ve o dönemde bu kategorideki en genç sekizinci aday oldu1. 2007 yılında Todd Haynes’in I’m Not There filminde Bob Dylan’ın hayatının ve kişiliğinin altı yönünü canlandıran Robbie Clark adlı kurgusal bir aktörü oynadı1. Ledger, 2008 yılında ilaçların kazara aşırı dozda alınması sonucu öldü1. Ölümünden birkaç ay önce, The Dark Knight filminde Joker rolünü çekmişti ve performansı ona evrensel beğeni ve popülerlik kazandırdı, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü, Altın Küre Ödülü ve BAFTA Ödülü dahil olmak üzere birçok ölüm sonrası ödül aldı
Cevap
1Cevap
Allah rahmet eylesin.
Evet ama unutulmaz oldu jokerle
şimdi de bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?