Ne? Oppenhimer'i beğenmedin mi?

O zaman cahilsin kültürsüzsüzsün ve bilimden anlamıyorsun (!)

İnsanlar sandığımdan daha fazla popüler kültürün kölesi olmuş. Yukarı da yazdıklarımı söyleyenlerin çoğunun Christopher Nolan'ın ismini geçen hafta duyduklarına ve filmin ne anlattığı konusunda gram fikri olmadıklarına eminim. Sırf elit falan görünüp linç yememek için çoğu insan filmi beğenmiş gibi yapıyor, ben filmdeyekn salonun yarısı uyuyordu ancak sorsan izledikleri en iyi biyografi filmi.

Büyük bir Nolan hayranı olarak bu filmden beklentilerim çok yüksekti ancak bu film Nolan'ın vizyonunun çok altında kalmış, Nolan'ın diğer filmlerini anlayarak izleyen her insanın bunu fark edeceğini düşünüyorum. Benim bu filmden beklentilerim çok yüksekti, daha felsefik tabanlı, daha objektif ve etkili bir anlatım bekliyordum ancak filmde düm düz replikler ve ağır amerikan propadangasından başka bir şey yoktu.

Film için gerçekten mükemmel bir PR çalışması yapıldı, film çok ses getirdi, böylelikle insanlara filmi beğenmeyenlere cahil, bilim karşıtı gibi söylemlerde bulundararak onların aklına girebileceklerdi. Amerikan emperyalizmini böyle böyle empoze ediyorlar işte.

He filmi gerçekten beğenmiş olan insanlar olabilir bir şey diyemem ancak filmi beğenmedi diye cahil diyenlerin kesinlikle filmden hiç bir şey anlamayıp sadece havalı görünmek beğenmiş gibi düşünüyorum.
Ne? Oppenhimer'i beğenmedin mi?