Konusu şaşırtıcı alışılmışın dışında ve tuhaf.
Zaman döngüsü içinde geçen gerilimli korkunç vs
Bir labirentin içinde ya da zamanın içinde sıkışmakla ilgili enteresan korku ya da korku komedi türünde filmler önerir misiniz? Beklenmeyen sonu şok etkisi yaratan filmler. Örnek vereyim ölüm günün kutlu olsun, evdeki düşman, vivaryum, hayaletler diyarında bir olay gibi
En Sevdiğim 6 Sürpriz Sonlu Film
7.0 Evdeki Düşman 2009 Gerilim/Gizem
7.7 Oyun 1997 +18 Gerilim/Gizem
8.1 Görünmeyen Misafir 2016 Gerilim/Gizem
4.7 Uyarısız Şiddet ATM 2012 Gerilim/Korku
6.8 Gitme 2005 Gerilim/Gizem
6.7 Karanlık Sır 2017 Korku/Dram
o film neden yok bu film neden yok diyecekler için filmin ortasında bile sürpriz son olan filmler
2. Derece En Sevdiğim Sürpriz Sonlu 16 Yabancı Film
8.2 Akıl Oyunları 2001 Dram/Matematik
7.6 Testere 2004 +18 Korku/Gerilim
7.5 Yükseltme 2018 Aksiyon/Bilim Kurgu
5.6 Koğuş 2010 Korku/Gerilim
8.2 Zindan Adası 2010 +18 Gerilim/Gizem
6.4 Yaşam Kürü 2016 +18 Korku/Gizem
6.9 Şeytan Üçgeni 2009 Korku/Gerilim
6.4 Fractured 2019 Gerilim/Psikolojik Gerilim
6.0 Oda 2019 +18 Gerilim/Gizem
8.8 Dövüş Kulübü 1999 +18 Dram/Kara Mizah
7.3 Kimlik 2003 Gerilim/Gizem
8.6 Yedi 1995 Suç/Dram
7.6 Ceset 2012 Gerilim/Gizem
6.8 Yüksek Tansiyon 2003 Korku/Gerilim
6.5 İskelet Anahtar 2005 +18 Korku/Gerilim
6.2 Şeytan 2010 Korku/Gerilim
En Sevdiğim 3 Zamanda Sıkışmalı Film
7.9 Yarının Sınırında 2014 Aksiyon/Zamanda Yolculuk
8.0 Bugün Aslında Dündü 1993 Zamanda Yolculuk/Romantik
6.6 Ölüm Günün Kutlu Olsun 2017 Zamanda Yolculuk/Gerilim
bonus
eğer müslüman isen Vivarium 2019 filminden hiçbir şey anlamadın
Bunların hepsini izledim
Niye Müslümanlar canımsın mı?
İzlemedijlerim var içlerinde teşekkür ederim
Niye Müslümanlar g*ri z*Kalı mı?
madem hem müslümansın hem anladın o zaman anlat bakalım film ne anlatmaya çalıştı?
sana bir ipucu vereyim bu belgeseli izle
https://youtu.be/tG7eW5j7dz4
müslümanların beyninin uyuştuğunun kanıtı bence bu film ateist filmi bence müslüman birisi bu filmi izlerse beğenmez çünkü hayvanlar arasındaki acımasızlığı insanlar arasından örnek vererek anlatmaya çalışmış mesela bi kuş var annesi yuvada yokken yuvaya giriyor yavrularını yuvadan aşağıya atıp öldürüyor annesi yuvaya gelince kendi çocuğu gibi davranıp besleniyor bu hayatı allah yaratmadı çünkü çok buraya uygun bir şey bulamadım doğanın kanunu diyelim müslümanlara hitap etmez çünkü müslümanlara göre allah dünyadaki düzeni en iyi şekilde yarattı der bu ayrıntıyı dikkate almaz mesela ben filmi izlemeden önce efe aydal bu ayrıntıyı anlatmışdı bikuş başka yuvaya giderek yavrularını öldürüp kendi çocuğu taklidi yaptığı detayını bu detay biraz beyin yakıcı ve çok önemli bir bilgigibi gelmediği için vivarium 2019 filmi imdb 5.8 almış yani gereksiz bir bilgi hele müslümanları hiç ilgilendirmeyen konu ben de hayvanlar arasındaki şu vahşi acımazsızlığı fark ettim misal kedi 3 kat daha büyük olsaydı kedi de insanla aynı boyda olsaydı hatta kediden 3 kat daha kısa boylu olsaydı kedi seni altına alırdı cırlata cırlata seni paramparça ederek yerdi ama siz kedileri besliyorsunuz youtubedeki 25. karede film analizi izliyim dedim adam hristyan olduğu için filmi anlamamış emlakçı uzaylı imiş kuş da en büyük kardeşleri imiş yav he he kuş başka cins bi kuş guguk kuşu mu ne şöyle yorum yaptım sen filmi anlamamışsın onlar uzaylı değil onlar yuvaya gelen kuş yani yuvaya kuş geliyor yavruları aşağı atıp öldürüyor annesi gelince kendi annesi takllidi yapıyor kendisini beslettiriyor bu emlakçının oğlu da aynı kuş gibi yeni kiracıları yuvaya gelen anne kuş gibi görüyor yani film ateist filmi hayvanlar arasındaki acımazsızlığı anlatıyor dünyada düzenli bişey yok diyor
Ben filmleri "Allahın varlığının kabul edildiği bir film bu "kafasıyla izlemiyorum zaten ama hakkımda çok yanıldın. Ben kimliğinde Müslüman yazıyor diye Müslüman değilim bir zamanlar ateistliğin eşiğinden dönmüş fazla araştıran okuyan bir insanım. Allah bu evreni güzel yaratmak isteseydi cenneti yaratmazdı. Bu evren uyumsuzlıkların uyumudur. Ve ateistlik bana göre akıl hastalığıdır. Atomist olabilmek bile birşeydir ateizmin yanında çünkü adam atom akıllıdır ve herşeyi o yönetiyor der. Ama ateist "hiçbir şey! , kendiliğinden oluyor her şey" der. Atomist olmak daha akıllıca. Çünkü bir atomu diğerinden farklı kılan sadece yaptığı iştir. Bir atom gözün irisini oluştururken daha farklı bir dokuya sahip olur evet o bir göz hücresidir ama nihayetinde bir atomdu ona sen mavi ol sen daha sert ol sen beyine nöron ol şu sıralamayla bağlanın. Bir kayma olsa bozuk hücre olur ölür aksama olsa vücut hastalanır ağaç yaprağı kurur ve ağaç kururken bile sonbaharı bekliyor hava soğuyunca kurur ömrü vardır vs ama çam kurumuyor bu nihayetinde kuralı böyle evet kural bu işleyişi anlayabiliriz ama ne yapıyor bunu ne? Atom=akılsız makine akılsız tuşa biri basacak. Kainat bir makina her şey aynı anda olup bitiyor ve düzensiz bir düzenle işliyor kim yapıyor? Ağacın suyunu gövdesinden yukarı çeken güç ne mesela yer çekimi neden ağacın gövdesinin içinde işlemiyor. Liste uzar da gider. Kuş ya da insan benzer hareketler sergiler bazı yaptıkları da onun doğada hayatta kalmamız için bize uyarısıdır. 😊 mesela kedi yavrusunu yer neden yer vahşilikten mi? Hayır kedinin yavrusu hastadır diğer kedilere de bulaşır ölüsünü yemezse doğaya zarardır. Ama bunu akıledecek kadar akıllı mı kedi? Değildir 3 kedi besliyorum sosyal zeka haricindeki zeka düzeyleri bazen sıfırın altında 😊hayvanlar arasındaki vahşilik düzensizlik değil düzenin bir parçası. Alalh güzeli de çirkini de kusursuz yaratmıştır. Çirkin bir kadın yapmak isteyip de bu kadında güzellik bulunsaydı bu kusur olurdu.
anlattıklarını sonuna kadar okudum ama bu dediğin allahı kanıtlamıyor (müslümanlığı kanıtlamıyor) tanrıyı kanıtlıyor (yaratıcıyı kanıtlıyor)
Öyle zaten. Ben ateist olan bir insana müslümanlıktan önce Allahın varlığını kanıtlamam gerekir mantıklı olan budur. Daha sonra islamın ve diğer dinlerin argümanlarını karşılaştırıp müslümanlığın kanıtı için uğraşırım.
Görünmeyen misafir durağan sonu şaşırtıcı ama korkunç değil. Uarısız şiddet çok basit hiç istediğim tarzda olmayan bir film katil filmi ama slasher beklerdim en azından hiçbir korkutucılupu yok şaşırtıcılığı yok neyse diğerlerine bir bakıcam 😊
ben sana korku filmi önermedim sürpriz sonlu film önerdim baştaki sayılar imdb puanları uyarısız şiddet 4.7 almış yani genelde beğenilmemiş ama ben beğendim görünmeyen misafir 8.1 almış film önerilerinde en sevdiğim ilk 5 e girer diyeni çok gördüm içimden dedim ki sen hayatında toplam 5 film izlemişsindir yani bende beğenmedim
En Sevdiğim 15 Korku Filmi
6.1 Korku Kapanı 2003 +18 Korku/Slasher
7.1 Nefesini Tut 2016 Korku/Gerilim
6.8 Otopsi 2016 +18 Korku/Gerilim
6.2 Teksas Katliamı 2003 +18 Korku/Slasher
7.0 Dehşet Kapanı 2011 Korku/Komedi
6.2 39. Dosya 2009 Korku/Gerilim
5.6 Lanetli Tepe 1999 Korku/Doğaüstü
6.2 Kabus Gecesi 2001 Korku/Gerilim
5.7 Balta 2006 +18 Korku/Komedi
7.1 Yeraltı Canavarı 1990 Korku/Bilim Kurgu
7.3 O 2017 Korku/Gerilim
6.8 1408 2007 Korku/Gerilim
7.6 Zombi Ekspresi 2016 Korku/Aksiyon
5.5 13. Cuma 2009 +18 Korku/Slasher
5.7 Hayvan Mezarlığı 2019 Korku/Gerilim
şimdi önereceğim korku filmleri korkmaktan çok gerilim filmleri
En Sevdiğim 52 Korku Filmi
6.1 Korku Kapanı 2003 +18 Korku/Slasher
7.6 Testere 2004 +18 Korku/Gerilim
6.4 Arınma Gecesi 2 Anarşi 2014 Korku/Aksiyon
6.4 Koleksiyoncu 2009 +18 Korku/Gerilim
7.1 Nefesini Tut 2016 Korku/Gerilim
6.8 Otopsi 2016 +18 Korku/Gerilim
6.4 Ölümcül Labirent 2019 Korku/Gerilim
6.7 Son Durak 2000 Korku/Doğaüstü Korku
6.2 Teksas Katliamı 2003 +18 Korku/Slasher
8.4 Yaratık 1979 Bilim Kurgu/Korku
7.0 Prometheus 2012 Bilim Kurgu/Korku
6.5 Av 2020 Gerilim/Korku
5.9 Otel 2005 +18 Korku/Gizem
7.2 Küp 1997 Korku/Bilim Kurgu
5.2 Doğruluk mu Cesaret mi 2018 Korku/Gerilim
7.0 Dehşet Kapanı 2011 Korku/Komedi
6.2 39. Dosya 2009 Korku/Gerilim
6.2 Kabus Gecesi 2001 Korku/Gerilim
6.3 Kabus Evi 2019 Korku/Slasher
5.6 Lanetli Tepe 1999 Korku/Doğaüstü
5.7 Balta 2006 +18 Korku/Komedi
7.1 Yeraltı Canavarı 1990 Korku/Bilim Kurgu
6.4 Tepenin Gözleri 2006 +18 Korku/Slasher
8.6 Kuzuların Sessizliği 1991 Gerilim/Korku
8.4 Cinnet 1980 +18 Korku/Gizem
5.6 Koğuş 2010 Korku/Gerilim
6.4 Yaşam Kürü 2016 +18 Korku/Gizem
5.6 Otostopçu 2007 Korku/Gerilim
7.3 O 2017 Korku/Gerilim
6.8 1408 2007 Korku/Gerilim
6.8 İçerde 2007 Korku/Slasher
7.6 Zombi Ekspresi 2016 Korku/Aksiyon
4.7 Uyarısız Şiddet ATM 2012 Gerilim/Korku
3.7 Kana Susayanlar 2013 Korku/Bilim Kurgu
5.5 13. Cuma 2009 +18 Korku/Slasher
5.7 Hayvan Mezarlığı 2019 Korku/Gerilim
4.2 Kaçış Odası 2017 Korku/Gerilim
6.8 Yüksek Tansiyon 2003 Korku/Gerilim
5.8 Görünmeyen Tehlike 2000 +18 Bilim Kurgu/Korku
6.2 Mama 2013 Korku/Gerilim
7.6 28 Gün Sonra 2002 Korku/Bilim Kurgu
6.7 Karanlık Sır 2017 Korku/Dram
6.6 Katliam Gecesi 2011 +18 Korku/Gerilim
7.3 Parçalanmış 2016 Gerilim/Korku
7.1 bong joon ho Yaratık 2006 Korku/Aksiyon
6.6 Hush 2016 Korku/Gerilim
6.5 İskelet Anahtar 2005 +18 Korku/Gerilim
5.4 In the Tall Grass 2019 Korku/Dram
6.6 Cadılar Bayramı 2018 +18 Korku/Gerilim
6.8 Lanet 2012 Korku/Gerilim
6.2 Şeytan 2010 Korku/Gerilim
Anladım işte ben dediğim türlerin aynı anda iç içe geçtiği filmler istedim. Ruh halime bağlı biraz da, her tür filmi izlerim aslında. Bir ara bilim kurgu çok izliyordum. Bu ara ruh halim korku ama aynı zamanda şaşırıyım istiyor. Bi ara slasher komedi izliyordum öyle değişiyor aslında. O yüzden görünmeyen misafir aslında çok güzel ama aynı zamanda o kadar da değil başka zaman izlesem belki...
Şu listenin hepsini izlemişim korku kapanı slasher lerin şahı 👍
Hayvan mezarlığı da çok ilginçti çok sevmiştim
"o" dediğiniz palyaço olan mı oysa ikisini de izledim çünkü
evet palyanço
Kabus Evi 2019 izledin mi?
Kabus evi 2019 izlemedim hunharca öldürme filmiyse bunu daha sonra izlerim güzele benziyor
öldürme yok son durak tarzında ve gerilim filmi korku diye geçiyor ama anlamsız şekilde geriyor
Merhaba
Öncelikle başrolün belli bir zaman döngüsünün içinde sıkıştığı filmlerden birkaç öneride bulunabilirim. Bununla ilgili bir Bence de yazmıştım, dilersen profilimden ona da bakabilirsin. Ölüm Günün Kutlu Olsun filmine benzer olarak: Bugün Aslında Dündü ve Yarının Sınırında filmlerini beğenebilirsin.
Onun dışında zaman algını yerle bir edecek, sürekli bir şeylerin tekrar edip kafanın allak bullak olacağı Şeytan Üçgeni filmini de çok seveceğine eminim.
Söylediklerinin hepsini izledim ☹️ başka😊 teşekkürler bu arada.
Ricalarr, şu an aklıma gelen filmler: Predestination, Donnie Darko, Muholland Drive, Memento
Teşekkürler bir bakacağım bunlara da
Baktım bunlar bilim kurgu ben korku gerilim türünde öneri istemiştim yine de teşkğürler
bu 3 filmi bende sana önerdim beni neden eig seçmedin?
diğer önerdiği 4 filmin hepsi beyin yakan filmler hepsini izledim
@Abdullah54867 bu yorumu eig seçmedim ki kendi kemdine 8lmuş senin yorumunu seçecektim nasıl oldu anlamadım k bakma. Dediğin gibi bu önerdiklerini ben de izledim yardımcı olmadı bana bir hta oldu demejki
hem kız hem erkeği eig seçebiliyorsun ama beni bibot eig seçtiği için beni de eig seçemiyor olabilirsin
@Abdullah54867 evet seçemedim kimseyi maalesef
Cevap
3Cevap
Bir gecede oldu
Filmini izle
Aşk ve komedi tarzı pek tercihim değildir teşekkürler
Genelde hangi tarz seviyosun
Slasher korku, korku komedi bir arada kara mizah absürt komedi korku
O tür
Ölüler ordusunu izle o halde çok iyi gelir sana bu filmi izlemek 😊👍
Ölüler ordusu... Okey 😊👍
Esaretin Bedelini izleyebilirsin
İzledim
Tmaam teşekkürler
hayat güzeldir romantik dram komedi filmi kızlar beğenebilir yeni hayat 2000 filmin sonunda hıçkıra hıçkıra ağladım
@Abdullah54867 dram hiç sevmem ağlamaktan nefret ederim çünkü aşırı duygysalım
Korkumu macerami
Korku
Dabbe 1 2 çok kötü bence sen önerme 😀
12 yaşlarında dabbe yi izlemiştim çok saçmaydı düşün o yaşta bile saçma gelmişti bans. Ayrıca niye izlemediğin filmi öneriyor sun 😀
Olsun yine de dediğim türde bir öneri değil.
Korku ama soruma bak istersen tarif etmişim nasıl bir film istediğimi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?