Sizi derinden etkileyen herhangi bir film de yazabilirsiniz?

Sizi derinden etkileyen herhangi bir film de yazabilirsiniz?

Psikolojik filmlere bayılırım, bu yüzden çok fazla var ama şu an aklıma gelen birkaç tanesini yazmak istiyorum. Stay filmi harikaydı. Oyunculuk, sahne geçişi, senaryo, karanlık hava müthişti. Imdb puanının nedsn bu kadar düşük olduğunu en çok merak ettiğim filmlerden biri ayrıca.

Onun dışında Stay'e benzer olarak Muholland Drive bu konuda tam bir başyapıt değil de ne? Alt senaryosu bu kadar iyi olan çok az film izledim.

Son olarak da hem karakterin psikolojik gerilimiyle hem de zaman algımızla oynayarak, duyguları iki taraftan da izleterek seyirciyi de psikolojik olarak geren Triangle filminden bahsetmemek olmaz. Bu film de hak ettiği değeri görmüyor maalesef.
gitme 2005 gizem filmi mulholland çıkmazı 2001 beyin yakan film şeytan üçgeni 2009 korku gerilim zamanda yolculuk kategorilerine giriyor hiç biri psikolojik gerilim değil
@Abdullah54867 Beyin yakan filmler olduğu doğru bu psikolojik gerilim olduğu gerçeğini değiştirmez
3 filmi de izledim :)
@Abdullah54867 İzlediğini anladım zaten de ne alaka? :d Film kategorisi nedir, hangi filmler hangi kateforiye dahildir milletimiz bihaber cidden
Tabi ki de Joker filmi izlemeyen olduysa mutlaka öneriyorum toplumu çok iyi anlatıyor ve karakterin dönüşümünü de Joker", DC Comics karakteri Joker'in orijin hikayesini anlatan 2019 yılında çekilmiş bir Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Film, yönetmen Todd Phillips tarafından yönetildi ve başrolde Joaquin Phoenix'in yer aldığı bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Filmin konusu, Gotham City'de yaşayan ve aşağılanmış bir komedyen olan Arthur Fleck'in, şehirdeki artan suç oranlarına ve sosyal adaletsizliğe tepkisini göstermesini konu alıyor. Arthur, toplumun dışında kalmış biri olarak, Joker'e dönüşür ve kendini şehirdeki kaosun merkezinde bulur. Film, geniş çapta övgü topladı ve özellikle Joaquin Phoenix'in performansı eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Ancak, film aynı zamanda tartışmalara da neden oldu, çünkü bazıları Joker karakterinin psikolojik rahatsızlıklarının romantizasyonu olarak algıladılar.
En Sevdiğim 10 Psikolojik Gerilim Filmi
6.6 Ölümcül Oyunlar 2007 Psikolojik Gerilim/Suç
6.3 Mezarına Tüküreceğim 2010 +18 Tecavüz/Gerilim
8.3 Otomatik Portakal 1971 +18 Suç/Dram
8.4 İhtiyar Delikanlı 2003 +18 Gerilim/Gizem
8.3 Bir Rüya için Ağıt 2000 +18 Dram/Psikolojik Gerilim
4.0 İşkence Odası 2015 +18 Korku/Dram
6.4 Fractured 2019 Gerilim/Psikolojik Gerilim
7.7 Makinist 2004 Gerilim/Psikolojik Gerilim
6.9 Climax 2018 +18 Dram/Psikolojik Gerilim
6.6 Anne! 2017 +18 Kara Mizah/Psikolojik Gerilim
Bazı filmler vardır. İzlemeden önce ön yargılı olduğumuz ya da gereksiz abartıldığını düşündüğümüz.. Görünmeyen Misafir, Platform ve Inception. İlkini izlediğimde insanlara karşı bakış açımı hayli değiştirdi. Çünkü öyle bir film ki her sahnede başka bir perspektiften görüyoruz olayları.
Platform.. normalde iğrenç, apt*llık vs gibi ithamlarla yargılayacağım şeyleri mecburi olarak yaşayan insanları görmek.. bana kendimi sorgulattı. Buna benzer olraka Küp serisini de izledim. O da aynı şekilde. Bir uyanıyorsun kendini kutu gibi bir yerde yapayalnız buluyorsun. Yanında hiçbir şey, kıyafetlerin değişmiş..
Inception ise çok çok farklı. Rüyaları oldum olası merak etmişimdir. Ama anlam vermek, zihnin bunu kavrayabilmesi.. İnanılmaz bir film yapmışlar yahu ‽
3 filmi de izledim :)
Cevap
16Cevap
Görünmeyen Misafir filmi gerçekten bana çok farklı geliyor, konusu, içeriği ve oyuncuların zeka dolu sözleri baştan sona her şeyi mükemmel olan bir başyapıt..
Çok iyi bir film gerçekten sonu iyi bitiyor, ama daha iyileri var ya.
Evet ve sonunda yok artık demeyecek kimseyi tanımıyorum film bambaşka bir seviye
Masa 21
Sanal Hayatlar
Ben x
Evdeki düşman
Masa 21 sarsıcı bir film ya.
Ama izlenir
Hatırımda kalan filmler sanırım yeşil yol , evim sensin, mucize türk filmi olan. Daha çokça vardır ama şu anda hatırlayamıyorum
Yerdeki yıldızlar.
Ama psikolojik film mi bilmiyorum
Görseldeki film, The Machinist, Goodnight Mommy.
Film değil ama dizi olarak Mındhunter der susarım.
Buna başlamıştım az bir şey baktım biraktim sanırım ama cinayetle ilgili bir diziydi.
Cinayetlerin ardındaki psikolojik sebepleri irdeleyen bir dizi. Hapishanede suçlularla yaptıkları görüşme sahneleri özellikle fevkaladedir.
Hannibal ve Joker filmi
izlemiyorum öyle şeyler
Akıl oyunları
Ben çok beğenmedim
Favorim Joker :D Keyifli geceler..
Mucize filmi ya kaç defa izledim bilmiyorum :)
Görselde ki film , üstüne tanımam
Forgotten
Elm sokağı kabusu 😂
zindan adası benimki
En sevdiğim benim de
Hiç biri ben filim izlemem
Joker
Yok ya
American Psycho
Kurdun derisi
Esaretin bedeli 👑🥊👑
Görünmez misafir