Joker karakteri var tabi ki de Joker, çizgi romanlardan sonra sinema ve televizyonda da birçok kez canlandırılmıştır. En ünlü Joker performansları arasında Heath Ledger'in 2008 yılında The Dark Knight filmindeki performansı yer alır. Joker'in çeşitli versiyonları, psikolojik karmaşıklığı ve belirsizlikleri nedeniyle popüler bir karakter olmaya devam etmektedir. Joker, DC Comics tarafından yaratılmış bir çizgi roman karakteridir. İlk olarak 1940 yılında Batman #1 adlı çizgi romanda görülmüştür. Joker, Gotham Şehri'nde suç işleyen bir psikopat olarak tasvir edilir ve Batman'in en büyük düşmanlarından biridir. Diğer versiyonlara göre ise, Joker'in gerçek kimliği hiçbir zaman açıklanmamıştır ve karakterin psikolojik durumu nedeniyle gerçeklikle bağlantısı yoktur.
Newt'in hayvanseverliği ve her koşulda önceliğinin onlar olması, olaylara ve insanlara pozitif bakması.. Jerome'nin çılgınlıkları ve insanşarda gördüğü kötülüğe karşı verdiği tepkiler.. Momo'nun sessizce ve ilgiyle insanları dinlemesi, Ivy'nin çiçeklerle ilgilenmesi ve onların özünü zehre dönüştürmesi...
Benim de bir çok var aslında… Geçmişim Nana Osaki gibi, Hayat hikayesi, insanlara yaklaşım tarzı aynı ben, ailesinin olmaması da dahil değer verdiği insanlar için verdiği çaba da. Şu anki halim, Jesse ise kötülüklerin içindeki masumiyet ve saflık gibi… İstemeyerek yaptığı şeyler için kendine sürekli acı çektiriyor ve yaptığı iyilikler için de evren tarafından cezalandırılıyor. Özüm ise, Narutonun her şeye rağmen gülmesi, insanları mutlu edebilmek için çabalaması, verdiği sözleri tutması ve hedefleri için çabalaması kendimle özdeşleştirdiğim yanı her şeye rağmen güçlü durmaya çalışması Yani aslında bu karakterlerin hepsi bir noktada birbirine benziyor.
Hiç bir şeyim yokken beni ayakta tutan bir amaça sahip olmamı ve ne olursa olsun pes etmemeyi sağladı bana, çünkü o kurgusal karakterde kendimi gördüm.