Izlemedigim nadir eski filmlerdendir. Nedendir bilmem. Film izleme manyagiyim oysaki. Leon filmini her zaman en iyi film diye soylerim. Kendimce. Bir filme nasil oturdugun ne kosullarda izledigin, o an ne hissettigin, neye ihtiyacin oldugun, ne kadar odakli baktigin, o anki zevk anlayisin gibi bircok etken biraray gelir ve o filmle bulusur. O zaman en iyisi odur, en etkisinden cikilmayanda odur. En iyi film diye bisey yoktur yani.
Leon neden leon. Mathildadan dolayi sanirim. Milletin yorumuna cok ama cok sonradan baktim. Seneler sonra. Benim ask ve sevgiyi en guzel gordugum filmde millet bir cocuksevicilik gormus. Boyle sey mi olur demis. Yâ su hayattaki kurallardan o kadar tiksiniyorum ki. ahlakai degerlerden o kadar uzagim ki. Gercekten normal ve anormal olmak konusunda o kadar cok doneye sahibim ki. Ben neden anormal olayim diye kiziyorum. Ben normalim. Herkes kendince normal. Sanirim normal kelimesi toplumun normallik degerlerine gore belirleniyor. Insanda kizginlik olusturan detaylar. O filmin herseyi ama herseyi harika. Muzigi. Aslinda en iyisi degil, ama iste hersey guzel olunca muzik bile en harikasiymis gibi gozukuyor. Tek bu filmde olmadi ama bu filmde inanilmaz derecede hissettgiim o sey son sahnedeki muzik. Hani bitiyor ya. Kitap bitmesi gibi, Dizi bitmesi gibi. Boyle aglasan rbile rahatlayamiyorsun. O evrendeki o kiza elini uzatmak ona varmak istiyorsun. Onun gercekte olmadigini hayal edemiyorsun. O an o kadar bag kurdugun kisinin aslinda bir gerceklikten uzak oldugunu kabul edemiyorsun. Gercekten bu bile yokolos gibi anlamsiz, degersiz, gucsuz koca bir bosluga dusuruyor insani, en azindan beni. Normal veya anormal olamayan beni.
Tüylerim diken diken oldu bu filmi burada görünce birden. 7 büyük günahı işleyen zeki bir katili anlatan eşsiz yapıtlardan. Çok fazla önerdim KS de bu filmi. İzlemeyen hemen izlemeli. Zaten Brad Pitt ve Morgan Freeman dan bahsediyoruz başroller nasıl kötü olabilir ki? 🙂