Diziler üzerinden görüşlerinizi merak ediyorum izlediğim diziler içinde ilk 5 de Türk yapımı olmamasının nedeni nedir sizler benimle aynı fikirde misiniz?
Şiddet ve aldatma başta olmak üzere Türk dizi senaryoları malum.. Bizim toplumda zaten entrikadan kaostan besleniyor. 🤣 Aşk-I memnu biteli kaç yıl olmuş tekrarı bi veriliyor sonra tekrarları bile izlenme rekoru kırıyor. Neden? Aşktan hariç her şey var dizide. Erkeklerin Polat Alemdar sevgisi zaten bana çok itici geliyor mafya ve şiddet içerikli dizileri hiç sevmiyorum.
Ben hiç Kurtlar vadisi izleyen nesilden olmadım ama benim zamanımda o dizi var diye yazın ortasında uzun palto giyerlerdi 😂 ben İsviçre’de yaşıyorum ama Türkiye’deki sokak röportajlarını izlediğim zaman acıyorum üzülüyorum o toplumun ne kadar cahil olduklarının farklında olmadıkları ayrı bir gerçek arkadaş demişti yorumların birinde toplumun kalitesine göre izlenen şeyler dizi yapılıyor ne kadar kalitesiz bir toplumsa artık aptallıgın prim yaptığı ülke zaten Türkiye kurunun yanında yaşta yanıyor tek üzüldüğüm onlar
Çünkü bizimkiler teyzelere ve ergenlere hitap ediyor. Dizi süreleri uzun. Gençler ve bilinçli izleyiciler bir bölüme 4 saat ayırmak istemiyor. O yüzden onlar zaten internet platformlarında. Bir de milletimiz kaliteli içerik nedir bilmiyor. Yapsalar Breaking Bad gibi dizi izlenmeyecek. Onun yerine ağalı konaklı. yalılı çapkınlı dizileri tercih ediyorlar.
Çünkü bu ülkede insanlar sanattan anlamıyor, sadece filmin gelirine ve izlenmesine bakıyorlar. mesela yabancı ülkelerde hatta direk Amerika yapımlarında bir filmin oyunculuğu görsel efekti ve yazarlığı çok önemlidir. çünkü bunlar bir bütündür. ama bizim ülkemizde daha çok popüler oyuncular gelsin oynasın diye dizi film çekiyorlar hatta bazıları oyuncu bile değil düşün. sadece video çekerek ünlü olmuş kişiler işte.
Biz genelde listlere sondan giriyoruz. Adam gidip Amerika Rusya ile karşılaştırıyor bizi, adamların bir hayvan türü için bile milyar dolarlık yatırımı var.
En İyi Cevap