Merhaba KScanlar! Nasılsınız? Netflix, Disney derken bir çok ülkede yerli ve yabancı dijital içerik izleme platformları artmaya devam ediyor.
Hali ile tekliflerle uğraşamamak için bütçelerine göre zaman zaman ödüllü başarılı oyuncularla çalışarak, bir çok ülkede adı sanı duyulmamış oyunculara özgün dizi ve filmler yaptırarak. Dünya çapında gelişmeye devam ediyorlar.
Kendi aralarında ki yarış şöyle dursun bunun en fazla getirisi oyunculara yansıyor. Bir yapımla o platformun yayın yaptığı tüm ülkelere ulaşmış izleme ve tanınmışlık elde ediyorlar.
Şayet Dijital platformlar olmasa sinema sektörü bu pahalılıkta ne kadar ayakta kalabilirdi?
Detayda yazdıklarına katılıyorum, özellikle sektörden haklı olarak şikayet eden oyuncular için iyi oldu.
Bunlar hep birbirini destekleyen alanlar, mesela televizyondaki diziler de tiyatroyu destekliyordu, oyuncuların tanınması oraya da katkı sağlamıştı.
Burada da benzer bir durum söz konusu farklı, dedigin açıdan. Tabi bu bizim gibi ülkeler için böyle, yoksa dünyada hâlâ pandemi etkisi hariç çatır çatır sinemaya gidilmeye devam ediliyor, bir azalma kesinlikle olsa da.
Bir de bizde bu sinema salonları ve şirketler arasında da zaten problemler vardır en son. O sebeple iyi anlamda etki ediyor.
Pahalı değil ama yetersiz kalır dolmadıktan sonra salonlar filmler masrafını çıkarmaz. Zaten buna benzer sebeplerle Cinemaximumlar onca kaliteli hizmetine karşın devredildi.
Gider ama o masrafları milyon dolarlar harcanan filmleri dolmayan sinema salonlarına getirip risk almaz yapımcılar. Hangi ülkede gişe fazlaysa oraya sürerler. Böylece pek çok salon boş kalmış olur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
5Görüş
Detayda yazdıklarına katılıyorum, özellikle sektörden haklı olarak şikayet eden oyuncular için iyi oldu.
Bunlar hep birbirini destekleyen alanlar, mesela televizyondaki diziler de tiyatroyu destekliyordu, oyuncuların tanınması oraya da katkı sağlamıştı.
Burada da benzer bir durum söz konusu farklı, dedigin açıdan. Tabi bu bizim gibi ülkeler için böyle, yoksa dünyada hâlâ pandemi etkisi hariç çatır çatır sinemaya gidilmeye devam ediliyor, bir azalma kesinlikle olsa da.
Bir de bizde bu sinema salonları ve şirketler arasında da zaten problemler vardır en son. O sebeple iyi anlamda etki ediyor.
Türkiye deki bu beyinsizlerle her şey ayakta kalır 😂
Aslinda sinemalar cok pahali degil 60 tl gunumuz ekonomisinde makul diye dusunuyorum
Pahalı değil ama yetersiz kalır dolmadıktan sonra salonlar filmler masrafını çıkarmaz. Zaten buna benzer sebeplerle Cinemaximumlar onca kaliteli hizmetine karşın devredildi.
Sinema tek film izlerken böyle program da istediğini izleyebiliyorsun. Ayakta kalmaz.
Bence yine de insanlar giderdi
Parası olan gider kardeşim
Gider ama o masrafları milyon dolarlar harcanan filmleri dolmayan sinema salonlarına getirip risk almaz yapımcılar. Hangi ülkede gişe fazlaysa oraya sürerler. Böylece pek çok salon boş kalmış olur.
Öyle değil işte para piyasada dolaşıyor belli kısma bu para sürekli gidiyor sorun olmaz ben inanmıyorum
Sinema bitti
Kalamazdı😓