İstanbul'da çekilmiş olan ''Reborn Rich" adlı Güney Kore dizisi, Kore dizi severler tarafından büyük tepki topladı. Dizinin konusunu kısaca özetleyecek olursak, 80'li yıllarda zengin bir aile için senelerce çalıştıktan sonra haksız yere zimmetine para geçirmekle suçlanıp ortalıktan kaybolan adamın hikayesini konu alıyor. Bu dizinin Türk hayranlar tarafından tepki toplamasının sebebi, İstanbul sahnelerinde 'Orta Doğu Filtresi' olarak da bilinen sarı filtrenin kullanarak Türkiye'yi Arap ülkesi olarak göstermesidir. Ara sokaklarda gösterilen yan karakterler de dizinin büyük tepki toplamasının sebepleri arasında. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
İstanbul'da çekilen bir Kore dizisinin Türkiye'yi bir Arap ülkesi gibi göstermesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Niye gocunuyoruz ki? Gerçek dışı bir şey göstermemişler. Arap ülkesiyiz artık, Araplaştık 20 yılda, ithal Araplarımız da süreci hızlandırdı. Arap tşşağı yalamayı seven muhafazakar ve cahil Türklerin istediği oldu sonunda. Hadi bakim şimdi Araplarla kardeş kardeş yaşayın, üzmeyin birbirinizi. Fedakar evsahibinin yaptığı gibi evinizi misafire tahsis edip sokakta yatabilirsiniz.
Korelilerin kendisi Türkiye geldiklerinde gitmek istemiyor ağlıyorlar , benimle çalışan Koreliler , Mısır görevleri çıktığında girmedikleri şekil kalmıyor ki , Koreye de dönmek istemiyorlar. Orta Doğu'da neden kalmak istiyorlar o zaman bence algı yapmışlar.
Arabı siyahi sanan cehalet kokan bu yorumunu tebrik ediyorum. Osmanlı alfabesi bile araptı kendisi de arap. Ülkenin şu an ki yönetimi de halkı araplaşmaya teşvik ediyor. Gelen suriyelilerin haddi hesabı yok, katarlılara satılan mülklerin sayısı belli değil. Bence sen ve savunduğun zihniyet Türk ırkını kirletmesin.
Ona bakılırsa her dil farsça veya arapçaydı eskiden. Türkiye asla ama asla arap ülkesi olmayacak ve olmadı. Madem bu kadar arapsın yallah to arabik. Ben zenginliğe bağlamıyorum kardeşim asla ama asla olmayacak pardonda cehalet dolu olan sensin Türkiye arap ülkesi değil git google a veya heryere arat çıkmaz. Hadi öyle bir şey olsun millet ayaklanır sen kimsinde türkleri kirletiyorsun kardeşim siz kimsiniz de arap diyorsunuz madem ki bu kadar damarlarını araplık sarmış git vatandaşlık edin. Şuradan bir 40 yıl geçsin tüm arap olsun diyenler geberir ve daha kültürlü ve medeni bir toplum olacağız. Kadın erkek ayrımı yapan bir araplara asla ama asla sevgi duymuyorum bu kadar açık ve netim.
O suriyelilerinde Allah... versin. Onlar kimde benim ülkemi araba çevircek hepsini g.. tunden iterek göndereceğiz. Rezillik rezillik ve dahada rezillik.
Sen benim yazdığım görüşü, savunduğum düşünceyi anladığına emin misin? Gerçekten Türkiye'nin arap olmasını savunan bir görüşte miyim sence? Eğer yazdıklarımdan bunu anladıysan güleyim mi ağlayayım mı karar veremedim. Türkiye'nin araplaştırıldığını ima eden bir görüş paylaştım dikkatli okumanı tavsiye ederim. Araplaşmayı savunmuyorum, arapları sevmiyorum, elimde olsa genç yetişkin bebek demeden suriyelileri süründüre süründüre def ederim bu ülkeden. Yaptığım eleştiriyi iyi okumanı tavsiye ederim.
Görünen tipler bunlar ama türk değil suri olarak. Sayıca bizden daha fazla değiller mi? Her sene 3 er 3 er uruyorlar. Turkler de kendi memleketinden kaçıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
🤣 Gülüyorum sadece ne kafada insanlarsınız sarı filtre = arap ah ah 🤣
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > İstanbul'da çekilen bir Kore dizisinin Türkiye'yi bir Arap ülkesi gibi göstermesi hakkında ne düşünüyorsunuz?