
Çocukluğumuz vazgeçilmezi hatta şu an da bile sıkılmadan izlediğimiz Şaban filmlerinden en çok hangisini seviyorsunuz?

Çocukluğumuz vazgeçilmezi hatta şu an da bile sıkılmadan izlediğimiz Şaban filmlerinden en çok hangisini seviyorsunuz?
Merhabalar, ‘’ güldürü ‘’ denilince aklımıza 7’den 7’e herkesi güldüren , duruşu ile bile tebessüm etmemize vesile olan bir isim gelir ki, o da Kemal Sunal’dır ve o halk arasında ‘’ Şaban ‘’ olarak bilinir sorunuzdaki gibi.
Gerek Hababam Sınıfı serilerinden, gerekse Şabanoğlu Şaban yahut Kibar Feyzo filmlerinden bildiğimiz Kemal Sunal, 1944 İstanbul doğumlu olup, 3 Temmuz 2000’de vefat etmiştir.
Hadi gelin şimdi sizin için hazırladığım en sevdiğimiz Şaban filmlerine bakalım :
Kapıcılar Kralı, Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, başrolde Kemal Sunal'ın oynadığı 1976 yapımı Türk filmidir. Filmin IMDB puanı ise 8.4/10’tür.

Saf görünüşlü ancak cin gibi kurnaz ve işini bilir bir kapıcının apartman sakinleriyle olan renkli ilişkilerini anlatan komedi filmidir. Karısı ve iki çocuğuyla daha iyi yaşama umutlarıyla İstanbul'a gelen Seyit, büyük bir apartmanda kapıcılık yapmakta, karısı da evlere temizliğe gitmektedir..
Çöpçüler Kralı, yönetmenliğini Zeki Ökten'in üstlendiği, 1977 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki bu sinema filminin başrollerini Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda paylaşmıştır. Filmin IMDB puanı ise 8.6/10’dır.

Filmde ise, zabıta amiri, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacer'e âşık olan zabıta amiri, annesinin tepkisiyle karşılaşır.
Kibar Feyzo, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı; Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit, Şener Şen, İhsan Yüce, İlyas Salman ve Erdal Özyağcılar'ın rol aldığı, 1978 yapımı bir komedi filmidir. Adeta tüm oyuncuların en üst düzey performans sergilediği bu filmin IMDB puanı ise 8.7/10’dir.

Filmde ise, Feyzo askerden döndüğünde ilk aşkı ve yıllardır sevdiği kadın olan Gülo'yu babasından istemeye karar verir. Gülo köyün ağası Maho Ağa'nın kızıdır ve Maho Ağa kızını en çok başlık parası verenle evlendirecektir. Bu aşamada Feyzo'nun rakibi Bilo'dur.
Önce 1966’da roman olan bu eser, piyese dönüştürülmüş ve tiyatroda sahnelenmiştir. Çok büyük bir ilgi görünce üç kere kapalı gişe oynamıştır. Sonrasında bu başarı üzerine sinemaya uyarlanmıştır. Hababam sınıfı Türk eğitim sistemini karalaması nedeniyle önce sansürle karşaılaşmış ama 1974’te sansür engeli aşılarak Hababam Sınıfı Ertem Eğilmez yönetmenliğindeki Arzu Film tarafından sinema filmi olarak çekildi. Gördüğü ilgi üzerine her yıl yeni bir film çekilerek seri haline geldi. Serinin son filmi 1981'deki Hababam Sınıfı Güle Güle idi. Altı filmlik ilk seriden yirmi üç yıl sonra Kartal Tibet yönetmenliğine Hababam Sınıfı Merhaba (2004) filminin çekilmesi ile modern film serisi çekilmiştir.. Filmin IMDB puanı ilk filmiyle tam 9.2/10’dir.

Filmde, Özel Çamlıca Lisesi'ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca (Kel Mahmut) kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, hocalarla sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu okulun 6-A Edebiyat sınıfını, namıdiğer Hababam Sınıfı'nı ilginç ve ağır ceza yöntemleriyle disiplin altına almaya çalışır.
Şabanoğlu Şaban, Kemal Sunal'ın canlandırdığı "Şaban" karakteri üzerine yazılan ve çekilen, 1977 yapımı bir Türk filmidir. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. Film, Aralık 1977'de vizyona girmiştir. IMDB puanı ise 8.7/10’dir.

Şaban Oğlu Şaban, aynı yerde askerlik yapan iki arkadaş Şaban ve Ramazan'ın askerlik esnasında ve sonrasında başlarına gelen rastlantısal olaylara karşı verdikleri tatlı mücadeleye odaklanır. Şaban'ın sakarlıkları yüzünden komutan Hüsamettin defalarca yaralanmış, iyice çileden çıkmıştır.
Süt Kardeşler, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani isimli romanından uyarlanan, 1976 yapımı bir Türk filmidir. Filmin en ikonik karakteri de zaten Gulyabanidir. Filmin IMDB puanı ise 8.9/10’dur.

Filmde ise yıllardır kimsenin sahip olamadığı konağın sahibi Melek Hanım, sütoğlu Şaban sanıp da Şaban'ın arkadaşı Ramazan'ı eve alır. Fakat sinirli abisi Hüsamettin'e Ramazan'ı damadı Bayram olarak tanıtır. Konağa gerçek Şaban ve gerçek Bayram'ın gelmesiyle işler karışır.
Tosun Paşa, yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı, senaryosunu Yavuz Turgul'un kaleme aldığı ve yapımcılığını Ertem Eğilmez ile Nahit Ataman'ın üstlendiği 1976 yapımı komedi türündeki Türk sinema filmidir. Imdb puanı ise 8.9/10’dur.

Filmin olay örgüsü, 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı Mısır Eyaleti'nde geçmektedir. Tellioğulları ve Seferoğulları adlı aileler, İskenderiye'nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi için birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerler. Vadinin kime ait olduğuna devlet görevlileri de karar veremezler. Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri de bunun üzerine, Yeşil Vadi'yi ele geçirmek için İskenderiye'nin en büyük devlet memuru olan Daver Bey (Mete Sezer)'in kızı Leyla'yı (Müjde Ar) almak için kıyasıya bir mücadeleye girerler.
canım, Kemal Sunal ve Meral Zeren'in başrolde oynadığı 1974 yapımı film. Filmin yönetmeni Atıf Yılmaz, senaryo yazarı Sadık Şendil'dir. Kemal Sunal ile ikonikleşmiş bir başka eser olan filmin IMDB puanı ise 7.4/10’dur.

Filmde ise : Emine ağanın kızıdır ve babasına karşı gelmek neredeyse imkânsızdır. Emine kaçmak ister ama dağlara tek başına gidemez ve kimse Emine'yi kaçırmaya cesaret edemez. Emine canım ile kaçmayı tercih eder ve canım, Emine'ye âşıktır ve onunla beraber dağlara kaçarlar.
canım Milyoner, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı 1974 yapımı komedi sinema filmidir. Filmde Türk sinemasının önemli güldürü sanatçıları Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Adile Naşit ve Halit Akçatepe rol almıştır. Bu kadar yetenekli aktörlerin olduğu film elbette inanılmaz bir başarı elde eder, hatta devam filmi bile çekilir ‘’ Köyden İndim Şehire ‘’ isminde. canım Milyoner filminin IMDB puanı ise 8.0/10’dir.

Postacı, yönetmenliğini Memduh Ün'ün üstlendiği 1984 yapımı bir Türk filmidir. Güldürü türündeki bu sinema filminin başrollerini Kemal Sunal ve Fatma Girik paylaşmıştır. IMDB puanı ise 7./10’dir.

Filmin konusu ise : İstanbul'un kenar mahallelerinden birinde posta dağıtıcısı olarak görev yapmakta olan Adem, yaşlı annesi ile birlikte eski bir evde yaşamaktadır. Sevtap adlı bir kız ile birbirlerini sevmektedirler ve evlenmek istemektedirler. Fakat Sevtap'ın ağabeyi Latif bu evliliğe karşı çıkmaktadır. Ama elbette postacı kahramanımız dur durak bilemeden emeline ulaşana dek çabalayacaktır.
Ali Kemal Sunal (11 Kasım 1944, İstanbul - 3 Temmuz 2000, İstanbul) Türk oyuncu, yapımcı, senarist ve komedyendir. Oynadığı karakterlerle Türk sinema tarihine damga vuran oyunculardandır. Tiyatro ile sanat hayatına başlayan Kemal Sunal'ın ilk amatör tiyatro oyunu, Vefa Lisesi'nde okurken rol aldığı Zoraki Tabip'tir.
Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray ve son olarak Devekuşu Kabare tiyatrolarında profesyonel olarak rol aldıktan sonra, ünlü yönetmen Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle birlikte 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol alarak sinemaya ilk adımını attı. Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Hababam Sınıfı Tatilde filmleriyle yüksek bir başarı kazandı, Hababam Sınıfı'nın İnek Şaban'ı olarak tanındı.
Filmlerinde oynadığı iyi, saf adam rolleriyle beğeni kazandı. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da dram türündeki filmlerde de yer aldı. Toplam 82 filmde rol almış olan sanatçının son filmi, 1999 yılında vizyona giren Propaganda'dır. Bu film aynı zamanda Kemal Sunal'ın, oğlu Ali Sunal ile birlikte rol aldığı ilk ve tek filmidir.
Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka isimli filmin Trabzon'daki çekimlerine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında öldü. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunmaktadır.
https://www.youtube.com/embed/UlMhIjnqcncCevap
6Cevap
Hepsini beğeniyorum her filmini tekrar tekrar izlememe rağmen sıkılmadan izlerim ama günümüzdeki filmler için aynı şeyi söyleyemem bir filmi izledim mi bir daha izleyesim gelmiyor ama Kemal Sunal öyle değil tekrar tekrar izlediğim halde bir kez oldun bıktım dediğimi hatırlamıyorum
Çöpçüler kralı.
“Bundan sonra böyle! Çalışmiyacaam!”
Biri değil hepsi favorim. Tek birini seçmek ben diğer filmlerini beğenmedim anlamı taşıyor
hepsini de severek izlerim valla
abuk subuk bir film hariç ehepsi
Garip
Kılıbık
İkisi dışında hepsi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?