Merhaba KScanlar! Beklenen gün yıllar sonra geldi efsane filmin efsane dizisi : Güç Yüzükleri başladı. ilk iki bölüm izledim genel görüşüm hikaye ağırdan ele alınıyor ama sonuçta filmlerden öncesinde geçiyor, o noktalara nasıl gelindi başlangıç olması güzel.
Ben sevdim. Siyahi elf konusuna takilmislar inatla. Öğrenmişler bizim insanlar elf beyazdır diye. Tolkien bu evrende özellikle siyahi elf karakter yaratmamış olabilir, ancak siyahi elf yoktur diye kesin bir tablo da cizmemistir. Bu saçmalığı bir kenara biraksalar mutlu olacağım.
Çok bilen su zeka kuplerinden biri bana herhangi bir Tolkien eserinden, siyahi elf/hobbit olmaz cümlesi getirsin, susayim. Ben bıktım bu cahil, populerin peşinden kor gibi kosan ahmaklardan.
Diğer bir konu da, diyarları tanitmak. Diyarları önceki seride detaylı olarak öğrenmedi bir çok insan, hikayenin kapsamını çoğu bilmez, filmi ile yetindi çünkü. Bu dizi lotr fanları icin yapılmadı, tüm insanlığa sunuldu. Her izleyenin kitaplığında Tolkien rafı yok.
Diziye gelince, ben sevdim, suanlik da beklentilerimi karşıladı. Bu çapta bir bütçe ayrılması, oyuncuların, evet siyahi elf dahil olmak üzere, secimi, yetenekleri, senaryonun işlenişi olsun ben fazlası ile memnunum.
Heyecan ile bekliyorum devamını. Tavsiye de ederim herkese.
Akıcılığı bi Game of Thrones ya da House of Dragons gibi değil. İkili diyaloglardan ibaretti genel olarak. Hazırlık bölümleri tamam anlıyorum ama akıcılık yok onlar gibi.
Konuşmalardaki şiirsellik, güzel ve süslü cümlelelr güzel. Edebi bi eaerden alıntı olduğunu, o peri masalı içeriğini yansıtması açısından güzel olmuş. Eleştiriler bir yana, kendini izletti şimdiye kadar, ileriki bölğmlerde derinlik artacak gibi, umutluyuz hehe
Oldukça güzel, efektleri çok güzel ancak insan ister istemez film ile karşılaştırıyor. Oradaki oyunculuklar daha iyi geliyor insana vrya oradakini kabullendiğimiz için bu bize farklı geliyor. Yinede oldukça tatmin edici bir dizi
Fena sayılmaz diyeyim. Yavaş ilerliyor konular ama 2-3 bölüme hızlanacaktır. Giriş bölümleri bunlar tanıtım bölümleri, karakterlere alışım süreçleri vs. 3. bölüm çoğunlukla Numenor ağırlıklı geçecektir.
Yani olması gereken o yıllarca çok konuşuldu. Kolay kolay dizisi asla yapılmasın denilen bir efsanenin onca tepkilere rağmen yapılması bir zahmet herkesi memnun edecek kadar olmalı.
Yine de başlangıç olsa bile orta Dünya'yı neredeyse bilmeyen yok tanıtım amaçlı diyarlara bakış atmaları vasat kalıyor.
Daha iyi olmasını bekliyordum bende ama olsun Orta Dünya olsun yeter ki izleyelim. Tabi kaliteli olması onların hayrına olur. Biz izler geçeriz ama onlar eğer başka film/dizi yapıp satmak istiyorlarsa ellerindeki en iyi ürünü en kaliteli şekilde sunmaları lazım
Amazon iyi bir firma kaliteli işler yapıyorlar. Böyle bir yapım için iyi kaynak ayırdıklarını düşünüyorum. En azından GOT kadar onu unutturacak kadar sükse yapmalı. Gelecek sezonlarıylada.
İlk sezonun ilk bölümlerinde Game Of Thrones bu şekilde başlamıştı ama orada diyaloglar daha iyi yazıldığını düşünüyorum. Bence bu dizinin yükselişi ikinci sezonla başlar.
Yüzük hayranı olarak yüzüklerin efendisi dizisi eski dönemleri yansıtabilmesi güzel mekanlar yüzüklerin efendisi esintisini veriyor dizi dizi olmaktan çok film emeği ile yapılmış böyle bir filmin dizisinin bukadar geçikmesi saçma ırk ve cinsiyetçi görünmemek için siyah cüce siyah elf yapmışlar filmin. Yüzük öncesini anlatığı için göz ardı edilebilir ama efektler mekanlar çok hoşuma gitti karakterleri canlandıran oyuncularda yetenekli devamını sabırsızlıkla bekliyorum
Elbette artık onu hemen hemen her dizide, film de yapıyorlar. Artı bide lgbt olaylarını da işliyorlar LOTR da buna bulaşırlarsa umarım abartmadan göze batmadan işlerlerse iyi olur keşke yapmasalar ama nedense her kesime hitap etme yarışı mı var anlamıyorum bir çok yapımda işleniyor bu konuda.
Bende tüm üyelikler var. En çok lgbt olayı netfilixte mevcut Amazonda ve disney de çok daha az Bu tarz siyah beyaz ayrımı olayları abd de çok yaygın Bu sebebten buna çok dikkat ediyorlar Ama filimin orjinallini bozmakta pek doğru değil doğrusu bu film satılan kitapları ile izlenme oranları ile efsaneler liginde
Her şeyin başı hocam daha yavaş yavaş açılacak. Orta Dünya'ya yeni adımlar atılıyor. Adı üzerinde güç yüzükleri yüzükler ortaya çıkmaya başlayınca asıl kıyamet kopacak. İzlemeye devam.
Değişik bir şey olmuş ama baştaki kısımdan hoşlanmadım. Melkoru görmeliydik Ungoliant falan olmalıydı hızlıca geçtiler hoş olmadı. Sauron detayı iyiydi bir tek. Bir de şu elflerin kısa saçlarına ayar oldum çok itici duruyor
Bencede ya ne gerek var diyarları tanıtmaya, zaten yüzüklerin efendisi filmlerini izlemeyen kimse kalmamıştır. Uzun uzadıya bunu işliyorlar. İleri ki bölümlerde umarım hakkını verirler.
Amazon prime 1 aylık ücretsiz izleme hakkı veriyor indirip geçici sanal kart ile üye olun O kart boş veya içinde 1 lira oldun sonra iptal edin o sanal kartı
1 ay boyunca tüm amazon içeriğini izleyin artı amazon alışveriş sitesinden prime üyesiniz diye daha ucuza ürünler alırsınız.
Tabi korsan önermemekle birlikte başka yerlerden de bulup izleyenler oluyor. Onun için link vermemiz uygun olmaz.
Elfler, insanlar, cüceler, hobitler, orglar vs. varken ırkçılık kendi aralarında yapmazken bizim dışarıdan izleyen gözlerle bunu yapmamız çok anlamsız değil mi?
Bak güzel kardeşim elfler beyaz olur sen onları insan gibi siyah beyaz yapamazsın senin gibi sjw artıkları yüzünden tolkienin kemikleri sızlıyor. Seriye zerre hakim olmadığın da kendi aralarında ırkçılık yapmazken demenden belli. Bilmediğiniz konulara burnunuzu sokmak yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Zenci elf beklediğim kadar gözüme batmadı dizide. Ama zenci elf olmamalıydı. Tolkien bu, elfleri nasıl tasvir ettiyse öyle olmalı. Orklar ve Mordor da aslında Anadolu'nun durduğu yerdedir coğrafi olarak. Bir nevi Osmanlıyı temsil eder. Haradrim Arap-perstir mesela. Hep kötülükle işbirliği yaparlar. Bu Tolkien'in hatta Batının ön yargısı. Biz izledik gene de, bunlara takılmamak gerekir. Zenci elf olmasa zenciler "niye yok" demezler.
O kadar bilgimizi mi konuşturalım yani seriye hakim değil olmadığımı nerden çıkardın. Orijinal basım ilk baskılardan birine sahibim.
Diziye gelince nerdeyse tüm yapımlar da politik doğruculuk uygulanıyor. Nerdeyse her ırktan milletten en azından figüranda olsa koyuyorlar. Irkçılık yapmıyoruz demenin siyasi tarafı işte.
İlk bölümü izledim. Çok sakindi ama ilk bölümler olduğu için eleştirmek istemiyorum. Zenci, kısa saçlı, yaşlı elf biraz yabancı geldi açıkçası.
Bi de filmi izleyeli bayağı olmuş. Konuyu biraz unutmuşum ama filmi ilk izlediğim dönem de diğer yüzükleri vs merak ediyordum. Dizisinin çıkacağından herkesin yıllardır haberinin olması ve benim senden duymam komik ve güzel oldu 😂 en azından Matrix'te olduğu gibi yeni bölüm bekleme derdim olmadı
Sevindim izlemene zaten senaryosu sır gibi saklanıyordu.
Hatta senaristler bir yere kapatılıyor orada ailelerinden bile uzak kalarak sadece bu senaryoya odaklanmaları isteniyordu. Ne kadar gerçekti bu haber bilmiyorum ama kanıtlar paylaşılmıştı 4 5 yıl önce.
Bir de asla dizisi yapılmasın diyen kesim çok fazlaydı bu yüzden de pek basına sızmadı.
Sonuçta kardeşim bir efsanenin dizisi başlangıcı ele alıyorlar, orta dünyanın nasıl kaos içine sürüklenip tüm ırkların etkilendiği, kötü büyücü sauronun ortaya çıkışı filan.