Ahtapot 🐙 ile güreşen Tarkan 😃 neden Oscar almadı sizce?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ahtapot 🐙 ile güreşen Tarkan 😃 neden Oscar almadı sizce?

Bu aslında özellikle Afrika kıtasında görülen tanrılara adak adama merasimlerinin İskandinav mitolojisine göre yorumlanmış hâli. Yani o filmde Tarkan Vikinglerle savaşıyordu. O ahtapot da o dönemin korkulan bir canavarı statüsündeydi ve onun gazabından korunmak için ona kendilerince hediye yani kurban sunuyorlardı. Haa o zamanki film sektöründeki teknolojiye göre ahtapot ve Tarkan'ın ahtapotla dövüş sahneleri biraz amatörce görülebilir ama yine de Kartal Tibet rolünün hakkını vermişti.. 😃😃
Hakikaten 1971 yılında Fantastik bir sinema için bambaşka bir seviye olsa da, bizlere komik geliyor şu an :D
https://www.youtube.com/embed/hlrIATGh5I090'ları yakalayan ve sonrasında bu filme tanıklık etmiş insanların zihninde bambaşka bir yeri var bu sahnenin. Filmin de en dikkat çekici sahnelerini oluşturuyor sanırım. Ama her şeye rağmen, o dönem, hele ki bir Türk çizgi romandan (yanılmıyorsam) uyarlanması, fantastik bir eser olması ve işleniş şekliyle bence bizim sinema tarihimizin kilometre taşlarındandır :)))
Öte yandan, işin en ilginci, ben benzeri duyguları Karayip Korsanları'nda da hissettim, orada da farklı figürler var benzer olarak. Benzer mitolojilerden beslenen eserler birbirlerini andırıyor işte.
Çocukken babam gülerdi bana, olayı geç anladım ben😅🙈
Eig için teşekkürler ^^
Cüneyt Arkın ve Tarkanin filmleriyle alay edenler komik geliyor. Çünkü çocukluğumuzda o saçma sahneler bize heyecanlı ve verilen Türklük bilinci anlamlı geliyordu. Bu yüzden çok değerli yapımlar. Ama işte ağzı olan konuşuyor
Hunlardan bahsediyor mesela Tarkan filmlerinde. 6-8 yaşlarında biz nereden duyacağız bu ismi? Ama daha o yaşta ilk Türk devletinden bahsediyor. Atila'dan bahsediyor. Cüneyt Arkın Fatih'ten Bizans ve onunla olan mücadelenden bahsediyor. Daha doğru düzgün televizyon olmayan evlere kısıtlı imkanlarla film yapıp sunmak kolay bir iş değil. Kıymetli bir iş
Senin boş yorumun ve saçma sapan olarak degerlendirmen o oyuncuların değerli olmasını değiştirmiyor. Daha geçenlerde vefat eden Cüneyt Arkini çoğu insanımız sever. Ve filmlerinde onca yara bere, kırık almış adam senin saçma dediğin sahneleri bile çekmek için. Hani dublaj montaj yok ya o senelerde !!! Ama bunları düşünüp de değerlendirmek yerine saçma sapan yorum yapıyorsun!
Çocukluk fobim bu benim
Cevap
4Cevap
Anlamı yok bence
Büyük hakkını yediler Tarkan'ın :D O dönemin korku unsurları da böyleydi. Yapacak bir şey yok :D
Bu filmler babam çok severdi küçükken izlerdim o yüzden bu ahtopota adam atmak psikolojimi bozardı işkence sahneleri korkınç gelirdi yani
Hiç bir anlam veremiyorum 😃 hiç korkutucu da değil.
Bu canavarı gerçek sanıyordum, rüyalarıma giriyordu küçükken :D
bu aslında norse mitolojisinde olan dev ahtapot denizlerin canavarı adı kraken. Kendisi Leviathanı anımsatır bize. Bazı kaynaklara göre serpentine bir tarzı vardır.
Pek anlam veremiyorum
boş ver ordaki büyücü hatun daş gibi 🤣
O zamana gidelim en iyisi 😂
Dikkat ediyorum da Tarkan ya da Cüneyt Arkın filmlerinde hep bı düşman kızıyla vs yakınlaşmalar oluyor sanki Türkler hep bel altı çalışıyor gibi.
Çünkü oscarı ahtapota verdiler
Cok korkunc ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?