Hocam buradan bulamazsınız, nette de çıkmıyor zaten. En iyisi yapımcı firmaya sorun direkt. Eger o şekilde yapmak istemezseniz kadrodan birisini ekleyip ona sorun.
Şimdi nasıl bir projeniz var, bütçeniz nedir vs.. hiç bilmiyorum orta derecede bir şey diyelim. Olur bu. Hem maliyet açısından avantaj sağlar hem de gayet kaldırır gibi görünüyor. Şöyle ki çok ilginçtir ben diziyi izlerken benim de dikkatimi çekti. Biliyorsunuz diziye çok sayıda figüran, yardımcı oyuncu vs.. girip çıkıyor. Dizinin her bölümünde yabancı ülke (güya) vatandaşları ile diyaloglar geçiyor. Ancak bu tip direkt dikkatimi çekmişti, kendi kendime eleştirmiştim ama dediğim gibi dikkatimi çektiği için eleştirmiştim, çekmese zaten eleştiride yapmazdım. Şimdi de burada karşıma çıktı sizin sorunuzla 🤭
Dürüstçe mi diye sormamdaki amaç şuydu; Ben de bir süre tiyatro oyunculuğu ile yarı profesyonel ilgilendim, ardından bazı tv projeleri vardı ancak girmedim neyse yani ben izlerken karakterlere, tiplemelere, nüanslara, mimiklere kadar dikkat ederim.
Bu tip seri dizilerde bilirsiniz çok detaylara dikkat edilmez, seri çekimler yapılmak zorundadır, çoğunlukla büyük büyük oynanır geçilir. Çoğu kişi çok sahnede oyunculukları yapmacık bulur, doğrudur. Dolayısıyla bu dizide o yüzden bu karakter sırıtmamış, sadece çok büyük ihtimal tiyatro kökenli bir oyuncu, kamera karşısında sanki sahnede oynarmış gibi oynamış, bana öyle geldi. Yabancı bir işvereni canlandırıyor olması durumu biraz kurtarmış, Mimikler iyi, nüanslar eksik biraz acele oynanmış tam yedirilmemiş, o da belki yönetmenin yönlendirmesi olabilir.
Kısaca söyleyecek olursam sahnede profesyonel, kamera karşısında biraz acemi olabilir ama atar, iyi yönlendirmelerle iyi iş çıkartabilir. Farklı tipi, yüz yapısı ve mimikleri de destekleyebilir.
Öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkür ediyorum tiyatroda Prof oyuncu blr arkadaşıma gösterdim sizin dediğiniz gibi tiyatro oyuncusu belli acemi degil yarı Prof gibi biraz ileri sürülse patlar gider değişikte bir tip var dedi sadece şans ihtiyacı var demişti ben YouTube dizi düşünüyorum ailesi için Her şeyi yapıp maddi durumdan dolayı eşinden ayrılan bir adam ve daha sonra eşinin başka biriyle olduğunu görüp farklı işlere bulaşan bir karakter Bu arkadaşım bunu çok iyi canlandıracağını düşünüyorum. & Bahsettiğim tiyatrocu Arkadaşımın bir ifadesi de şöyleydi çok güzel karakter değiştirebilir aniden oyun içinde farklı karaktere girer demişti
Bu kısmı hiç kâle almayabilirsiniz, içimden geldi yazıyorum: Senaryo da iş yapabilir, sadece en az iki çok baskın, uç karakter kullanmaya özen gösterin. (Örneğin baba iyi, duygusal vs.. ise anne şirretin teki, veya arada masum ve durumdan çok etkilenen çocuk, hatta bu durumdan etkilenip farklı yollara sapma eğiliminde bir genç erkek çocuk gibi.. Tamamen atıyorum Yani izleyiciyi duygusal bakımdan uçlara çıkartıp indirmesi gerek) Bir de zır karakter olarak komik bir tip koydunuzmu, oyunculuklar yürür yani. Neyse, senaryodan bir kesit olsa bakmak isterim veya Jenerik çektiğinizde link atın.
Oyunculuk olarak örneğin aynı dizinin aynı sezon finalinde Serdar ve Zehra'yı otel girişinde karşılayan otel müdürü var 1:23:45 oyunculuk olarak bahse konu kişiden ileri seviyede ancak klasik bir tip, akılda kalıcı değil, standart yani. O yüzden sizin demek istediğinizi anlıyorum. Ancak her şeyi bu kişiye bağlamayın, bulursanız da olur olmadı çok kaliteli tiyatro oyuncuları var, tiyatro oyuncusu her kılığa, her ruh haline tiyatro sahnesi görmemiş dizi/film oyuncularından daha iyi bürünür, daha iyi sonuçlar ortaya çıkartırlar. Alternatif de bakın yani onu demek istiyorum.
Senaryo için verdiğiniz brif İçin ve detaylı konuşma için teşekkür ediyorum Nasip olurda ulaşırsam bir tanıtım çekerse kesinlikle bu sayfada paylaşacağım her şey için teşekkürler