Merhaba KScanlar! Ben mesala şeyi sevmiyorum sırf ilgi çekici olsun diye özellikle polislerin ailelerini kaçıran, öldüren sanki başka bir suç işlenmiyormuş gibi gidip koca bir teşkilatın izlenilen timi aile kurtarmak için çabalıyor.
Abi gerçek hayatta ben kolay kolay duymuyorum polise düşman olanların hadi gidelim ailelerini öldürelim onları kaçıralım diye düşmanların böyle saçma şeyler yaptığını. Sonuçta birilerinin piyonu olarak bir ideoloji peşinde koşuyorlar.
Bu böyle iken akademiyi üstün derece ile bitirmiş, onlarca operasyon yönetip taktirler kazanmış bu güne kadar çıkmış tüm : söz, savaşçı, Arka sokaklar, kanıt, Sakarya Fırat, Teşkilat aklımıza ne kadar polisiye dizi gelmişse illaki ailelere bağlanan senaryolar bol işleniyor.
Gerçekte hangi bordo bereli tim sınır ötesinden anında onca görevi bırakıp sevgili kurtarmaya geliyor dediğimiz gibi kaldıki ailelere bulaşan ideoloji peşinde koşan şeref yoksunlarıda yok o kadar. Yaparlarsa Allah korusun bomba patlatıyorlar.
Böyle polis, asker örneği verdik ama en fazla izlenen yapımlar onlar sonuçta böyle aile konsepti odaklı bölümlere sinir oluyorum yok abi böyle şeyler gerçekte kolay kolay olmuyor. Olsaydı hiç bir polis ailesi güvende olamazdı. Çok sıktı artık gerçeği yansıtmayan bu tip senaryolar yüzünden timlerin oyuncak edilmesi.
Size göre sinir olduğunuz neler var meslekleri gerçeğe aykırı yansıtan senaryo saçmalıkları?
Benim en komik bulduğum olay hastaneler ve doktorlar. Yani görende sağlık sektörü gerçekten böyle sanar. Hastalar elite, doktorlar eliti, hastaneler elite. Sürekli bir aşk üçgeni içinde hepsi. Bana aşırı derece de komik geliyor bunlar.
Mantıklı tespitler fakat izleyici yüzde yüz gerçeklik talep etmiyor, dram ve adrenalin talep ediyor. Zaten gerçekten öyle olmadığını bilerek izliyor seyirci bence. Kurgunun gerçek hayatta olmasını beklersek hayat daha da sıkıcı bir hâl alır 🙄🙄
Bence tam aksine henüz teknoloji halka inecek kadar ucuz ve yeterince bu anlamda bol firma olmadığı için erişemiyor.
Ancak haberlerini okuyor, merak duyuyor ve istiyor gerçeklik yaşatan her teknolojik gelişmeye.
Gerek sinema gerek oyun dünyası olsun olabildiğince gerçekçilik arar hale gelindi. Ona uygun efektler, oda ile etkileşime girecek tv sistemleri gelişmesi gerekiyor. Yüzde yüz gerçeklik arayışı peşinde maalesef insanlar ama canım yansın ölmeyim mantığı da istiyorlar.
Örneğin film izlerken izleyici başrole sıkılan boşa giden kurşunların bir çoğu 3boyutlu görüntü ile yanından geçiyormuş hissi dışında çelik yelekle vurulmuş gibi o vücuda baskıyıda istiyor. Değişik esanslarla harmanlanmış sıvı tankından atmosfere göre çiçek, doğa, vücut parfümü, ceset ve kan kokusunu odaya versin istiyorlar Bu yüzden gerçeklik aranıyor fakat etkileşimler henüz son kullanıcıya inecek kadar ucuz değil.
Her seyircinin talebi farklı bence. Kimi tamamen salt gerçekliği arar neden tarzlar çekişsin ki? Hollywood daha da ileride bu konularda. Katı gerçekliğe takılan kendisini ne kadar geliştirebilir ki? Saçmalama hakkı saklıdır diyorum. Ben kendi adıma böyle düşünüyorum..🍀🍀
Aynen öyle koskoca özel timlerin böyle saçma sapan şekilde aşk meşk, çoluk çocuk peşinde kendi ailesine saran birilerini yakalamak için vatan müdafasını bırakıp. Sevgili kurtarırken şehit olmalarını göstermeleride saçma sapan bir durum. Koca ülkede başka hiç bir olay olmuyor gibi bunu senaryolaştırıyorlar. Zaten böyle böyle artık şehidimiz olsa üzülemez hale getirdiler halkı.