Metafiziksel korku filmlerinde tabii ki bizimkileri tercih ederim ama bizim senaristler beceremiyorlar. Onlarca Türk korku filmi var ama bir iki tanesi hariç hepsi aynı basma kalıp senaryolar. Asmalı kesmeli olanlarda kesinlikle yabancı filmleri tercih ederim.
Katılıyorum dostum tamamen aynı fikirdeyim fakat yabancılarda korku filmi tekrarlanıyor ya bir grup bir yere gidiyorlar sırayla ölüyorlar ya da hastalık filmleri korona zombi vesaire
Kesinlikle yabancı. Çünkü korku filminden beklentim cinli, perili, ruhlu, bebekli evler değil, bunları korkunç da bulmuyorum sadece sıkıcılar. Türk korku filmlerinde işlenen konular da bu tür oluyor. Bu yüzden büyük bir eksiğimiz var. Beni gererek, senaryonla kokut. İzlerken heyecanlanayım. Oraya bir bebek bir de jump scare koyarak filmden zevk almamızı bekleme.
Korku filmleri olarak Japon veya Kore yapımı korku filmleri iyi iş çıkartıyor ama ben korku filmlerini zaman kaybı olarak görüyorum. Yani filmlerde bir eser olarak anıldığı İçin insan izlediği bir eserden bir şeyler öğrenmeli. İllaki korku filmlerinden sevdiğim bir film olacaksa keanu reeves’in başrolde oynadığı CONSTANTİN olurdu.
kesinlikle yabancı korku filmi. Kesinlikle yabancı tercihim, Türkler sadece cinler üzerinden yapabiliyor, bunun dışında başka bir konu bulamıyorlar fakat yabancıların çok gerilim dolu ve korkunç filmleri var, bana daha fazla hitap ediyor…
Yabancı korku filmlerinde korkunun sadece K harfi var çok korkutucu değiller açıkcası özellikle köpek balıklı filmleri son gördüğüm haberden sonra hiç değil ( haber yurdum insanının bir plajda paspasla köpek balığını kovalaması) ama bizimkiler filmin yarısını battaniye altında geçirtiyor o derece korkunç tek başıma izleyemem kızlarla toplandığımızda mutlaka izleriz ama (siccin, dabbe vb)