Bilirsiniz, bir diziyi izlettiren en önemli şeylerden birisi de dizideki çiftlerdir. ❤
Bununla bağlantılı olarak ise şöyle bir durum var ki -en azından kendi adıma- başrolden daha az sahnesi olmasına rağmen kendilerini daha çok sevdiren, sahne sayısı az dahi olsa sırf ikiliyi yan yana görebilmek için izlediğimiz dizilerin oluşudur.
Bunun sebebi sizce nedir peki? Başrol çifti yan rol çiftten daha az sevdiren şey, nedir sahiden? 👇
Yan rol aşklarını başrol aşklarından daha fazla sevmemizin nedeni nedir?
Bu birazda sanırım gözden uzak olmalarından kaynaklanıyor. Daha tatlı, daha sevimli geliyorlar gözüne insanın. Birazcık da ezilenin yanında olmak gibi :D
Çünkü onlara daha az rol verildiği için sahneleri daha samimi oluyor. Başrollerin daha çok sahnesi olduğu için bir yerden sonra saçmalıyorlar, samimiyeti kaçıyor. Ben sadece aşk anlamında değil, diğer konularda da yan karakterleri daha çok seviyorum. Özellikle komedi konusunda, yan karakterler çok daha iyi oluyor. İzlediğim bir dizide çok nadirdir başrolleri sevdiğim.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şey diyebilir miyiz o zaman "yan roller başrol olsa, bu sefer de başka bir yan rolü severiz"?
Hiç bu açıdan bakmamıştım ama sanırım doğru bir mantık 😅 bana mantıklı geldi yani 😅 Sanırım hep ötekileştirilen karakterleri seviyoruz, hep içimizdeki insan sevgisinden bunlar jsjsjs
Şöyle başroleler koydukları insanlar artık belli hep aynı yüzler, sıradanlaşıyorlar , belli süre sonra insanı artık bayıyorlar ve göz yeni yüzleri arıyor. Ayrıca başroller bu sebeple samimiyeti kaybediyorlar, yan roller daha samimi geliyor. Yeni yüzlere de şans verseler keşke.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle ya. Aynı yüzden sıkılıyor sanırım insan.
Yan karakter sevdam vardır benim, genelde kitap kurdu birisi olduğum için, bebeklerimi hemen sahipleniyorum, bazen baş karaktereri değil, yan karakterleri çok okumak istiyorum. Özel bir bağ oluşuyor aramızda. 😃 Dizi, film için de geçerli oluyor tabi ki...
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet ya, yan rol hikâyesini okumak beni de çeker hep. 😅
Hazalımmm benim yaa aşkım benim bu dizi Emirin krallığı değil mi ya Emir Kozcuoğlu Kaan Uragancıoğlunu bu dizi ile tanıdım ve bependiğim oyunculardan bir tanesi bu sorunun cevabını hiç düşünmedim ama daha çekici geliyor galiba
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet, Kara Sevda. Emir ve Zeynep. Ben de çok seviyorum kendilerini. 😍
İnsanlar genelde başrol olma hayali kurarlar hayatta ve çoğu zaman yanrol veya yedek oyuncu seviyesinden öteye geçemeyeceklerini de gayet iyi bilirler. İnsanlar her nerede olursa olsun kendilerini yansıtan, kendilerini gördükleri karakterlere yakınlık duyarlar, sempati beslerler. Yan rol aşklarında daha çok kendi çaresizliklerini ve benzeşliklerini görüyorlar. Bence asıl nedeni bu..🍀🍀
Bende de durum aynı. Sanırım az sahneleri olduğundan daha cazip geliyor bize. Ya da başroldekiler gibi cıvık cıvık bir ilişkileri olmadığından daha samimi geliyor da olabilir. Her şey olabiliiirr 😄
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum ya. Cıvık cıvıklıktan uzak, samimiyet...😂
Evet zaten baş roller de ahım şahım güzel değil saçma sapan güzellik yarışmalarıyla oyuncu oluyorlar asıl güzel yakışıklı olanlar da figüran gibi kalıyor
Demi? Bazen öyle oluyor. Nasıl kimyaları uyuşuyorsa artık, oynadıkları rolü nasıl sahipeniyorlarsa, bize de bunu hissettriyorlar ve başrol karakterlerin yaşadığı aşkı unutuyoruz
Çok daha güzel ve tatlı geldiği için aşkları bu yüzden olabilir. şu görmeseldeki çiftçi de seviyordum ne yalan söyleyeyim yana yana gelmelerini sabırsızlıkla bekliyordum 🤭