Türkiye’de çok güzel proje ve filmler olsada Bazen yabancı filmler tadında olmuyor diye düşündürüyor Peki Türk filmleri emek verilse başarılabilirmi sizce?🎞
Türkler yabancı filmler kadar kaliteli yapımlar ortaya çıkarabilir mi?
Kimse duyar kasmasın lütfen de bu konuda yabancıların eline su dökemeyiz gerçekten. Evet Türk yapımı olup gerçekten keyifle seyrettiğim birçok yapım oldu ama yabancılar kadar iyi değiliz bu konuda henüz bunu değiştirmez bizim de çıkardığımız şeylerin iyi olması.
Çıkarılabilir ama çıkarmazlar. Günümüzde bir kere tutmuş hikayeleri sürekli farklı yapımlarla sergilemeye alışmışlar. Peki tutuyor mu hikayeleri aynı olmasına rağmen, tüm klişleleri içerisinde barındırıyor olmasına ve saçmalıkları bol olmasına rağmen? Tutuyor çünkü kalitesiz bir seyirci kitlesi yüzünden kalitesiz yapımlar daha çok çıkıyor. Yeşilçam filmlerinden ayrı olarak eskiden birbirinden güzel bir çok diziler ve filmlerimiz vardı ancak öyle bir seviyeye gelmemiz mümkün değil. Çok nadiren iyi bir iş çıktığını görüyoruz zaten bi de şimdiki yerli dizi ve film sektörüne bakarsak hiç umut beslemeyelim, bir şey çıkmaz.
Yapılabilir bence. Bu konuda özellikle Alper Çağlar'ın projelerinin yeri ayrı bende. Adam yabancı Oscarlık filmlerle boy ölçüşecek yapımlara imza atıyor. Dağ, Dağ 2 ve Panzehir filmleri hepsi birbirinden güzel yerli filmler..
Evet çıkartabilir ki çıkartılan birkaç dizi de çok iyi bence yabancılardan. Şahsiyet dram olarak harkulade bir dizi bence. Aksiyon olarak da KV 97 - Ezel bunlar entrikalı ve bol aksiyon içeriyor.
Elbette çıkartabilirim Türk sinema tarihinde bunun birçok örneği var. Misal bakınca eşkıya filmi. Yine dönersin ıslık çal filmi de bana göre müthiş bir filmdir. Birçok ödüllü ve kaliteli filmimiz var.
Sinema bilgim olduğu için söylüyorum eski zamanlarda çekilen filmler yoklukla çekiliyordu yani oyuncular para almıyordu sigortaları yoktu oyuncular üçbeş tane film çekiyorlardı O bence ülkemizde yavaş yavaş güzel filmler çekilmeye başlanıyor yurtdışında çok iyi ödüllerimiz var mesela nuri bilge Ceylan’ın kış uykusu canneste ödül aldı ve Yol filmi Altın palmiye ödülü aldı Susuz yaz Berlin altın ayı ödülü aldı
yeşilçamın çok güzel örnekleri var canım tam bir yeşilçam hayranıyım battal gazi kara murat malkoçoğlu karaoğlan tarkan aslında bunlar şaheserdir. ama şimdi böyle yaımlar yapılmıyor maalesef
Kaliteli filmler var. Türk sineması bu kadar yere vurulmaz bence. Sadece yeteri kadar kalite sayılı filmler yok. En azından Hint ve Kore filmlerinden kaliteli durduğu bir gerçektir.
Bütçe olarak onlara denk olmadıktan sonra sadece sanatsal filmlerde daha iddialı yapımlar çıkar ortaya oyunda zaten dünyada her millette görmek mümkün.
yeşilçam dönemine göre olarak karşılaştırılırsa hala en iyi türk yapımlarından olabilir neredeyse hiç bir yabancı filme değişmem ama şimdiki filim ve dizilere bakıldığında çok saçma entrika ve aile tabloları görüyoruz aldatma boşanmadan başka bir şey yok o yüzden ben pek inanmıyorum
Bence yaparlar Çin deki gibi kopyala yapıştır yapsan olur ana kaliteli çekim olmalı mesala beyaz şova jason statham benzeyen biri çıkmıştı braz sporla kas yapsa adam o iş tamam alsana yerli jason statham