KScanlar merhaba, Kaliteli yapımlara artık ulaşmak zor, göz boyayan ama çıkınca içi boş olan sadece fragmandan ibaret olarak kalanlar yüzünden zamanımız boşa gitmiş oluyor.
Bu anlamda bazen tarafsız yaklaşarak işi olduğu için inceleyen kanalları izliyoruz. Tabi artık herkesin eleştirmen olduğu youtubede övmeyen kanal yok gibi dizi veya filmleri.
Özellikle marvel filmlerini bir gün marvel görür kanalı da yurt dışı galalarına davet eder oyuncularla zaman geçiririm diye kötü filmi bile övenler bol. Murat Soner gibi tarafsız olmaya çalışan film veya dizileri kendi süzgecinden toplumsal olarak geçiren kanalların incelemeleri sonucu karar verdiğiniz oluyor mu yapımlara?
Bu arada Murat Soner bir örnek sadece filmler ve filimler, filme gitmeden önce gibi pek çok dizi ve film eleştirme kanalı var reklamını yapmak maksatlı açılmış bir konu değildir.
Yok hayır arada bir filme gitmeden önce ve ezginin kanalına bakarım da fazla etkisi olmaz , zaman geçsin diye izlerim bir de altındaki yorumlarına bakarım. Yine de arada hiç izlemediğim dizi ya da filmlerin eleştirisini izlemek hoş oluyor , farklı bakış açısı.
Ezginin övmediği marvel yapımı yok nerdeyse hatta övmek için herkesten geç inceliyor tabi Disneyde haklarını veriyor uluslar arası galalar, ön gösterimler, figürler felan veriyor. Ama asla sıkılmadım izlemekten helal olsun yinede.
Ben çoğunlukla onların yorumunu dikkate alıyorum çünkü adamlar her yönüyle eleştirip yorumluyor yapımları. Hele ki Murat Soner içeriklerine hayranım gerçekten. Adam kimsenin cesaret edip de söyleyemediği her şeyi çatır çatır söylüyor içeriklerinde. Sadece son zamanlarda Filmler ve Filimler kanalının çok objektif yaklaşamadığına şahit oluyorum. Bu arada takip ettiğimiz kanalların hepsi ortakmış. Film işinde anlıyosun adamım
Aslında bende kanal açmayı farklı açıdan figürlerle veya origami sanatı ile motion capture şeklinde Spoilerli eleştiri kanalı açmayı düşünmüştüm. Çok zaman alacağını düşünerek vazgeçtim.
Murat'ın yaptığı yorumlar kendini bağlar ki bana kalırsa milleti kışkırtıp yorum kasıp parasına bakıyor işi bu zaten yaptığı yorumlar gelirsek dizide mantık arıyor dizi de mantık aranmaz ki Türk dizilerin izlenecek bir tarafı yok 40dk 1 saat dizilere alışınca Türk dizisi izleyemez oldum p kadar uzun geliyo ki bazen izleyim diyorum 2 3 günde ancak bitiriyorum bir bölümü sorunun cevabını gelirsek Murat'ın söyledikleri... Aşağı Kasım paşa.
O konuda haklısın ama yapmaya çalıştığı farklı içerikler üretsin istiyor tv kanalları ve toplumun kanayan yaralarına parmak basıyor Bir dizide kadını aşağılıyan bir yapı varsa bunu vazife olarak görüp o yapımı yapanların ekmeğine yağ sürmeyelim diye uyarıyor insanları. Böylece en azından bir kesim kadının meta olduğu şeylere tepki veriyor.
Mantık konusunda ise katılıyorum Oda sanırım kanalında kimse sıkılmasın diyedir.
Hocam RTÜK diye saçma sapan bir kurumun her şeye dokunmasıyla iş daha da saçma hal almışken kadını aşağılama var diye eleştirmek de bir o kadar saçma bir mafya dizisinden milliyetçilik, dincilik, kültür unsuru bekleyemezsin akıl dışı olur dizinin konusu ne ise onu işler. Arapları konu alan ve gerçekçi senaryoyla hazırlanan bir dizi olsa onada mı engel olacaklar gerçek bu abi Araplar kadını insan yerine koymamış bir yetmez 4 olsun demişti örtünmeyle kafayı bozup her türlü cinsel iştahlarını iğneleyip gündemde tutmuşlar bu konuyla dizi çekilse yinemi eleştireceğiz içkiyi bahane edip sansür koyuyor sigaraya öyle sonuç olarak bunlar gerçek ve dizi de işlenmiş yok işte kadını aşağılama var her yerde var her evde var hatta bunu inkar mı edeceğiz
Türkiye dizi ve film konusun da konu özgürlüğünü 20 yılda yitirmiş bişeyler başırılacaksada önü kesilmiştir dolayısıyla recep İvedik gibi kardeş payı gibi konya yolundayım kolonya cumhuriyeti gibi yapılan espriyle sinir krizi geçirdiğim adı komedi film ve dizilerle doluştu nefret ediyorum bu becerilemeyen türk komedi filmlerinden medya selbet bırakılmalı canı isteyen p*rno çeksin canı isteyen falanca hazretlerini çeksin zaten izlenecek bişey üretilmiyor. Nacizane benim görüşüm böyle.
Onun için özel en azından yerli olarak exxen blue, gain giib şeyelr var ama onda bile cesaret edemiyorlar ki kaliteli netfilix yapımı gibi bişe çıkarsınlar ortaya.
Sanki önceden cine 5, d smart, diji Türk gibi özel şeyelr yoktu gibi
Hiç bir şeye cesaret edemeyip iğrenç küfürlerle kaplı yayınlara maruz kalıyoruz. Ve bunlarıda özendiriyoruz bakıyor tutuyor Cumali Ceber gibi yapımlar ortaya çıkıyor nasılsa Recep İvedik yaptı ise bizim neyimiz eksik diye 7. Sanatı sanat olmaktan pişman hale getiriliyor. Boş yere neyine ödül veriyorlarsa bir çoğuda ödül alıyor. Bu da yetmezmiş gibi
Zaten telefon markaları da reklam tanıtım yaparken bakın sizde film çekersiniz bu telefonumuzla diyerek İnfluencer çöplüğüne çeviriyorlar film çekmek bu kadar basit olmuş olunca insan utanır hale geldi artık.
Aynen öyle zevkle izleyebildiğim iki üç yıl önce halka diye bir dizi vardı devam edemedi onun dışında kvp izlerim başkada bir şey izlemem komediyle hiç aram yok zaten. Fikir alış verişi için teşekkür ederim iyi günler
Hayır yapılmış hiçbir şeye hakaret etmem her şey benim gözümde mükemmeldi bu adamdan da nefret ediyorum insanlar o kadar uğraşıyor para kazanıyor yurtdışına dizi satıyorlar bir şeyler yapıyorlar bunun gibiler de oturup oturduğu yerden saçmalıyor
Çoğunlukla bakarım. Yani filmi araştırmadan pek izlemem. Sebebi ise bir filmin konusu oyunculuktan daha çok ön plandadır bence. O filmin konusu ne kadar sıkıcı olursa olsun en iyi oyuncu bile bazı film ve dizileri rütük veya gişede bırakıyor. Bunların canlı örnekleri günümüzde fazlasıyla mevcut. Tek taraflı değilde genelleme yorum yapanları seviyorum. Örneğin: film güzelmiş degilde filmin konusu bu içerikten dolayı benim cok dikkatimi çekti. ya da film bunları anlatıyor gibi.
Kanala şöyle bir göz attım. Hakikaten bizim halkın aklına şaşıyorum! Milyonlarca insan izlemiş ama ben anlamlı bir şey bulamadım. Demek ki bizim insanımız eleştiriyi bile kendisi yapmaktan aciz, onu yapmak için bile başkasına muhtaç.
Yani güzel olanlar var ama mesela filmler ve filimler aşırı gömüyor yapımları. Diğer Marvel olsun DC yapımlarını övenler bol bol kirlilik oluşturuyor. Eleştiri değilde sürekli poh pohlama hakim.
Ama bıktık usta ya 15 yıldır süper kahraman filmleri meşhur Hayal dünyasında yaşar olduk milyon dolarlar harcayıp milyar dolarlar kazanıyorlar yapımcılar. Kaliteli yapım süper kahramanlardam mı olacak illaki.