Bazı filmler var asla unutulmaz onlardan birisi de Matrix serisi, Matrix, zihnimize o kadar yerleşmiş ki Keanu Reeves'den başka birini Neo olarak hayal etmek zor.
Gerek zamanında çıktığında sonraları çıkacak filmler için efektler, olsun konusu olsun nihayetinde yapımcılarının cinsiyet değiştirmeleri adına pek çok noktada konuşuldu durdu.
Ama o seri başlamadan pek çok oyuncuya Neo karakteri için teklif gitmişti.
Will Smith Leonardo DiCaprio Gibi sonradan bu rolü kabul etmeyip pişman olmuşlardı.
Onlardan biriside Sandra Bullock
Yapımcılar doğru düzgün rolü kabul eden bulamayınca cinsiyet değişikliğini düşündüler Sandra Bullock eğer rolü kabul etseydi bugün Neo karakteri kadın olacaktı. Keanu Reeves kadar başarılı olup Bu kadar tutar mıydı bilemiyorum ama başarılı olmayacaktı muhtemelen.
Evet Matrix ile daha doğrusu keanu Reeves ile ilgili yazıları okurken denk gelmiştim. Ama bence iyi ki onlar kabul etmemiş. Gerçekten neo karakterini keanu Reeves çok fena şekilde taşıdı. Siyahın bu denli yakıştığı bir başka oyuncu ben tanımıyorum. Hem fiziksel hem ruhsal olarak sanki keanu Reeves Matrix için yaratılmıştı.
Yine de izlerdim çünkü o zamanlar başrollerin çoğu gençti ve aşırı hayranlık yoktu kimse de doğrusu. Bu yüzden konusu aşırı değişik geldiği için izleyeceğimi düşünüyorum. Ama şu an o film efsaneleşip başrolü tam oturduğu için yerine birini koymak zor olsa gerek düşünemedim bir an.
Aslında bakacak olursak Matrix filminin zaten dişi bir Neo su var. Onun adı da trinity, ondan bana göre hiçbir farkı yok. Sadece üstlendiği misyon Neo dan daha farklı.