Hemen hemen hepimiz hayatımız boyunca illaki şu cümleyi kurmuşuzdur ; ''Hayatımı yazsam film olur.'' Peki senin hayatını film yapmış olsalar kaç Oscar ödülü alırdı?
İnsanların ağızlarını açıkta bırakıp uzun süre kapatamayacakları derecede yok artık o kadar da olamaz denecek nitelikte bir hayatım oldu.
Ben mi istedim?
Hayır.
Ha evet ben de zaten sıradışı birisiyim bu bahsini ettiğim filmde lakin kardeşim hiç mi çevremde normal bir kişilik yapısı olmaz da hepsi mi manyak çıkar. Evet öyleydi. Tabi ben manyak olunca genetik yapı kaynaklı yakınlarım da benden daha ileri manyaklardı ve öyleler.
Kimisi bastırıldı kimisi bastırılmadı. Sanki izlediğim tüm Türk ve yabancı prodüksüyonları birleştirmiş benim hayatıma sokmuşlardı.
Sokma ifadesini kasıtlı kullandım. Çünkü , kendi isteğimle değil direkt sokularak girmişti bu yapımlar hayatıma. Psikiyatristlerin hayatımdaki tüm bu manyaklar üzerinde ayrı bir çalışma yapması gerekirken ve kendimiz de belki psikolog, belki psikiyatrist ve buna rağmen hala bastırılmamış ve durulmamış bir kafayken bu filmin içinde neden kendimizi durduramıyorduk bilemiyorum.
Acılar da durmuyordu. Sevinçler de hevesler de yasaklar da.. Çok büyük zengin olanın fukaralığı, ayyaşın dindarlığı, sefilin sefahatı, doktorların hastalığı, büyücülerin laneti, çakılmışların uçmaya kalkışları.. neler neler..
Seni güzel şeylerle hatırlamalarını istiyorsun bu hayatta ama asıl ödül kalbinin mutluluğuysa eğer O da aslında bu hayattan çekip giderkenki yaşadığın huzur bence..
Kilolu doğmuşum, saçlarım bile varmış, sarılık geçirip ölümden dönmüşüm, çiftlikte tüm hayvanlarla dost olmuşum, hayvanların kolladığını söylüyorlarmış, balkondan sokağa işerdim, komşu kızını anası beşik kertiği yapmaya çalışmış, okula gitmeden önce yazmayı öğrendim, hecelemelerde cabası, araba saklanarak uzak mesafe gitmiştim seslenip söylenmesem fark etmeyeceklerdi, bir kere gittiğim yeri asla unutmazdım 5 yaşımdan beri nokta nokta bilirdim. Birçok sporla uğraştım, müzik ve popüler kültürü çocuk yaşta iyi bilirdim. Bilmem Oskar alırmıyım. Sen söyle.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hikaye gibi okudum valla.. O Oscar size verilmeli!
Çok sıradışı bir hayatım yok, hayatımın filmi çekilse muhtemelen ödüle layık görülmezdi. Hayatımla ilgili gurur duyduğum tek şey, defalarca en dibi görmeme rağmen hep bir şekilde yerden kalkmayı başardım. Bu benim hayata dair en büyük başarım sanırım..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok büyük bir başarı hem de bu usta. her yiğidin harcı değildir, tebrik ederim seni..
Hayat hikayemi kimse izlemek istemez ben bile yaşamak istemiyorum yeniden o günleri çok acı çektim bir acımı yıllar önce burada soru olarak paylaşmıştım.
Vallahi bilmiyorum da dram ve aksiyon sahneleri bol hayatımda. Boğulduğumu da bilirim , bir sürü olayların döndüğün de oscar vereceklerini sanmıyorum ama ya berbat bir dönemler de oldu :D
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oscar ekşınlı şeyleri sever, aday gibi duruyorsun şöyle bir düşününce. :D
Ödüllere aday gösterilecek kadar iddialı bir hayatım olduğunu sanmıyorum açıkçası. Gayet sıradan ve tek düze bir hayatım var. Aksiyon desen çıkmaz, romantizm hiç yok, belki biraz psikolojik gerilim olur o kadar.
24 yaşındayım hayatım şu an için sıkıcı evet, ama yaşıyorum daha gencim film olması için yıllar geçmesi lazım, ya ölmem yâda ihtiyarlamam lazım, şimdi sırası değil yani...
Almazdı galiba, sadece belki kendilerini film cikisinda jiletliyor olabilirlerdi 😅, cok karamsar olduğum icin onlara da yansirdi o karamsarligim ondan dolayı.
3 tane alırdı Halit özgür sarı Gizem Karaca Hazal Kaya Ömer sınav Yusuf Karakaya Defne samyeli Dila danışman Başrol ler olsun isterdim Beni ise Burak Bozdağ oynasın isterdim