KScanlar merhaba, Eminim böyle filmleri çok izlediniz ama bir çoğunuz; Ansambl oyuncu ne demek ilk defa duyuyor olabilirsiniz.
Açıklayalım :
Ansambl oyuncu kadrosu nedir? Sinema dünyasında geçen bu terime Kısaca bir veya iki başrol yerine birden fazla başrol oyuncularının yer aldığı filmlerdir. Bu filmlerde roller eşit şekildedir, Filmden çok izleyici gözünde oyuncuların performansları daha çok konuşulur.
bu filmlere şunlar :
Ansambl oyuncu kadrolu en iyi filmler: Lord of the Rings Trilogy (Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi)
Goodfella sSıkı Dostlar) The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) Avengers: Infinity War (Avengers: Sonsuzluk Savaşı) Reservoir Dogs (Rezervuar Köpekleri) Heat (Büyük Hesaplaşma) Gemide The Hateful Eight Ocean's Eleven Neredesin Firuze?
Örnek Verilebilir. Elbette Sadece bunlarla sınırlı değil pek çok film var böyle
Ansambl oyuncu kadrosuna sahip filmler neden bu kadar iyidir ve sever misiniz böyle filmleri?
Severim , çünkü hemen hemen eşit şekilde rol dağıtıldığı için sevdiğim oyuncuları izlemekten keyif almaya bakıyorum. Bunun en güzel örneği Oceans serisidir. Üçleme ciddi anlamda o kadar iyiydi ki en sevdiğim filmler arasında yer alır. Lord of the Rings Trilogy zaten demiyorum başyapıtı. Ayrıca Ansambl türündeki filmlerdeki her oyuncu aşırı yeteneklidir , kötü bir oyuncuya rastlamadım.
Çünkü daha ilgi çekicidir, genelde bir çok seri bu şekilde yapıyor. bir veya birden fazla ana karakter filmin ilerleyişini değiştiriyor ve daha sürükleyici oluyor, yani yüzeysel bir karakter yerine eşit şekilde rol vermek daha ilgi çekici
Hatefull Eight gibi İnglorius Bastards da çok iyi. Genel olarak Quentin Tarantino filmlerini seviyorum zaten. Gerçi sanırım ansabl konusundan biraz uzak bir cevap oldu ama kusura bakma :))