Victoria dönemi Londra'sından kocası ölünce Essex'teki küçük Aldwinter köyüne taşınan genç bir kadının, bu köyde insanların mitolojik hikayelere konu olan bir yaratık tarafından rahatsız edildiğine dair, gazete haberi okuyarak gelmesi bu dev yaratığın yılanın gizemini araştırmasını konu edinen dönem dizisi.
6 bölüm olarak planlanan yazar sarah perry'in aynı adı taşıyan kitabından uyarlanmıştır. Başrollerini Marvelin Lokisi Tom Hiddleston ve homeland dizisinden hatırlayanlar için Claire Danes oynuyor.
Ayrıca Tom Hiddleston çok manidar olmuş bu yapım için İskandinav mitolojisinde Loki nin çocuklarından olan Jörmungandr yılan thoru öldürmüştü. Oradan yola çıkarak bu dizidede Tom Hiddleston düşünmeleri güzel olmuş.
Dönem dizileri sever misiniz? Essex Serpent nasıl buldunuz?
Tom Hiddleston sevdiğim aktörlerden birsi. Evet ilk bölümü izlemiştim aşırı merak uyandırıcı bir hikayesi var. Kostümler , setler , aksanlar harika gidiyor dizi. O dönemin geleneklerine uygun bir çekim olmuş sanırım bugün ikinci bölümünü izleyeceğim. Cidden dizi arayan varsa net öneririm ben de bu diziyi.
Dönem dizileri sıkmadığı için bunu çok abartmadan bize yansımaları güzel olmuş. Yinede 2. Sezon olacağına inanıyorum. Mini dizi olarak planlanmış olsada.
Tek sıkıntı netflix gibi popüler platformda yayınlanmamış olması sonuçta herkes Apple tv erişemiyor.
Verilir kanka 6 bölümcük bişe zaten o egzotik havayı gerilimi hissettiriyor, çekilen mekanlar, dönemin kıyafetleri ağır ve ürpertici müzikler, ve insanların çaresizlikleri çok güzel yansıtılmış, zaten oyuncular da mükemmel 2 bölüm çıktı diye biliyorum şimdilik.