Selam dostlar. Netflix'in yükselen fiyatları ve artık bazı içeriklerin de Disney + ve Amazon tarafından alınmasıyla Netflix içerikleri azalmış oldu, böylelikle abonelerin sevdiği film ve dizilerin farklı platformlara kayması, paketlere gelen zam ve şifre paylaşımına ek ücret getirecek olan Netflix, son zamanlarda bir çok abone kaybetmişti.Peki, siz 14 Haziranda Türkiye'den abone almaya başlayacak olan aylık paketi 34.99 TL fiyattan satılan Disney Plus'a abone olmayı düşünüyor musunuz?
Kesinlikle en kısa sürede kullanmaya başlayacağım. İçerikler Netflixe göre daha kaliteli gibi görünüyor. Belki yanılıyorum bilmiyorum üye olup görücem.
Yani genel olarak marvelden yanayım ama kalbim x menlere daha yakın attı hep özelikle Rogue ona çocukluktan beri aşığım ne yazıkki ön plana hiç çıkmadı bir tek 1992 yapımı o çizgi anime de bol bol gördüm, Disneye göre 30 yıl sonra o seri devam edecek sözünü verdiler bakalım.
Zaten dünyada çoğu 90lar çocuğu için bomba etkisi yapmıştı bu haber o yüzden tercih edenler bile oluyor. Amin inşallah yaparsan kalbimi kazanırsın Disney ona göre 👍👏👏
Hayır disney kullanmayı düşünmüyorum. Dün gece iptal ettim netflixi ama yükselen fiyatlardan dolayı değil tamamen zamanım olmamasından dolayı, genellikle kardeşimle kullanyıoruz.
Netflix elinde ki kozları kaybediyor işte sözleşmeleri bittikten sonra bir çok içerik diğer platformlara geçecek. Netlfix biraz da El üstünde tutulduğundan trend oluyor. Evet güzel platform Amazon rakip olması zor olurdu ama Disney olabilir gibi geliyor Abone farkını kapatıyor arada ki.
Netflix dizilerinin hala çok fanı var. 5 yıllık dizilerin bile hala güncel olarak milyonlarca kişi tarafından izlenmesi netflixin rakipsiz olduğunu gösteriyor.
Aynı dizilerin İnternette ulaşılabilir olduğunu düşünürsek ve platformda ki çoğu dizinin Kendi dizisi olmadığını da düşünürsek :) Hepsinin netflix dizisi olduğunu söyleyemeyiz ve bütün içeriklerin zaten internette erişilebilir olduğunu da söylemeleyiz. yani satılan şeyin dizilerin değil platform olduğunu söylersek yanlış olmaz. sadece bu işe diğerlerinden daha erken başlaması ve kaliteli bir platform yapmaları ilk baştan bu yana büyük bir kilte kazanmalarına sahip oldu daha Haziran da 42 ayrı ülkeye açılacak Disney ile aralarında sadece 40-50 Milyon abone farkı var ve son 3 aylık periyotlarla Disney milyonlarca abone kazanıyor. aksine Netflix abone kaybediyor :)
Burada 2 firmayı kapıştırmıyorum ama Netflix rakipsiz değil. Veriler yalan söylemez. Politikasında değişikliğe gidip hisselerin çökmesine sebep olan Netflix yönetim kurulunda aramalısın suçu :D
Türkiyede resmi olarak tüm popüler diziler netflixten izlenebiliyor. Netflixin kendi yapması birşeyi değiştirmez. Yayın hakları onlarda sonuçta. Mesela sırf game of thrones için blu tv alınıyor. Blu tv game of thronesın yapımcısı değil. Fakat disney ve amazonda kendini aldıracak bir içerik göremiyorum. Olursa geçeriz elbet
Tüm Marvel ve Disney filmlerinin orada olması global bir kitleyi çekecektir zaten. yayın hakları onlarda diyorsun ama sözleşmeli olarak sonsuza kadar değil işte. belli seneler için para ödüyor Netflix sonra başka platformlar alıyor. bakalım neler olacak ben fiyat politikasından dolayı bırakıyorum zaten Netflixi en azından Ultra pakette şifre paylaşımına ek ücret istememelydi bence.
Fiyat konusu evet gereksiz zamlandı her şey gibi. Netflix bu dizileri en prlak döneminde kendi platformuna aldı sonuç olarak. Miladı geçtikten sonra amazon da alabilir sıkıntı yok