KScanlar merhaba; Sinemada ve tvde her zaman zombi ve vampir yapımları ilgi çekmiştir.
Kazıklı voyvoda drakula ile baş gösteren ve Viktor Frankenstein ile eski yapımlar ile beğenilerek günümüzde,
Amerikalı yazar ve yönetmen George Romero'nun ''ölüler'' filmi serisinden ilham alınarak ilk defa 2006 yılında ABD'nin Pittsburgh şehrinde düzenlenen ve "Dünya Zombi Yürüyüşü" olarak da bilinen "Dünya Zombi Günü", Türkiye dahil tüm Dünya' da Ekim ayında gerçekleşiyor.
Nedir? bu Dünya'da bu kadar vampir ve zombi seviciliği, neden seviyoruz bu kadar?
aslında zombi filmleri ve dizileri öyle aşırı çok sevilmez. genel bi akışı ve hemen hemen ortalama tempodaki seyri izleyiciyi doyurmaz ama öylesine izlenilir.
the walking dead ı ayrı tutuyorum çünkü o bir zombi dizisi değil insanın nasıl canavar olduğunu anlatıyor ve bu konuda tek geçerim.
vampir diyince de blade dedinmi akan sular durur. zamanının efsanesidir ki bence hala gelmiş geçmiş en harika vampir filmi
Sanırım gerilim hocam. Mesela ben resident evil hariç pek ısınamamıştım zombilere sonra pandemiden ötürü ilgim oluştu ve ne var ne yok izledim. Artık önüme ne gelirse zombili izlerim ayırt etmiyorum :D Ama Favorim bu...
ah ah ne değil ki... bu sevgimi nasıl anlatsam bilemiyorum. birçok zombiye dair yapımlar izledim hemen hemen hepsi beni alıp götürdü bir yerlere. özellikle dünya savaşı z filmindeki başrol oyuncunun bulduğu o aşı beni çok meraka düşürdü acaba covid için bizde aynı mantıktan gitsek kökünden çözebilir miyiz diye düşünmedim değil bir
Ya beğenmeme sebebi nerden pat diye geldiği belirsiz zombi vampir karışımı ve duruşları komik tasarlanmış ciddiyetsiz yaratıklardı. Yoksa konu yerli yerindeydi kasaba halkı güzel yansıtıyordu başrol filan hikayeyi.
O zaman eğer eski bulmazsan izlemek istersen Sana buffy wampire slayer dizisini önereyim içinden çıkmış Angel diziside var emin ol zamanının en iyisiydi ve oradan çıkan oyuncular ve yönetmenler filan
Bugünün avengers filmleri Amerikan pastası How I Met Your Mother Ve supernatural dizisinin temelleri atılmıştı avcılık temalı dizilerin atası sayılır.
Hatta bir bölümünde supernaturalın Buffyde en çok sevilen iki karakter konuk oyuncu alınmış orjinal dizide ki gibi vampir olarak gelmişlerdiç
O zaman katıl yap makyajını cosplayerini İstanbul'da filan belki Ankara İzmire de yapıyorlardır zombi yürüyüşüne bol bol yapay kan atarsınız birbirinize