Avatar filmi 2009'da sinemalarda destansı hikayesiyle inanılmaz bir etki bırakmış, o zamanın grafiklerini de kurgusunu da zorlayan bir yapım olmuştu.
Imdb puanı an itibariyle 7.8'dir ki, bu puanın da film severler bilirler hafife alınamayacak bir puan olduğunu...
O sene hatta bir bilgisayar oyunu da çıkarttılar, yapımcılığını da Ubisoft gibi bir şirkete vermişlerdi. James Cameron's Avatar : The GameJames Cameron's Avatar : The GameJames Cameron's Avatar : The GameOyundan kareler bunlar, 2010 yılında oynarken arşivime eklemiştim. İsmi James Cameron's Avatar : The Game'dir ve filmle aynı sene çıkmıştır. Hatta o dönem oyunla filmin aynı sene çıkmasının paralelliğine de enteresan yorumlar getirmişti insanlar ama Directx 10'un nimetlerini, inanılmaz akış ve grafikleri oyunda hissedebiliyorsunuz. En güzeli de dilerseniz Navi, dilerseniz de insan olarak devam edebiliyorsunuz oyunun başlarında.
Aradan seneler geçerken ikinci devam filmi gelmedi, ki filmin 1-2-3-4-5 seri olarak devam edeceği o zamandan duyurulmuştu. O dönem gecikme olunca James Cameron'a sormuşlardı neden devam filmi gelmiyor diye ve kendisine olan saygım şu cümleyle katlanmıştı : '' Bugün Avatar 2 ve devamı için yeterli teknolojik ekipman bulunmamaktadır. Aktarmak istediklerimi teknoloji eğer yansıtabilirse devamını çekeceğiz ''. Düşünsenize, teknolojinin gelişmesini bekliyor devam filmi için... Bu bana, Clint Eastwood'un '' Affedilmez '' filminde oynayabilmek, o filmi yapabilmek için yaşlanmasını beklemesini anımsatıyor, o da bir başyapıttır...
Bu sene başında da filmin devamının bu sene içinde geleceği duyurulunca hayranları; ben dahil; heyecanlanmıştı. Nihayet fragman geldi :
Görünen o ki yeni yaratıklar, yeni mekanlar ve yeni yüzler eklenmiş filme. Fragmanın sadece bir fragman olarak kalabileceği ve filmde büyük şoklar yaşanabilecek ender filmlerdendir Avatar. Umarım ilk film gibi bir oyun da silsileye katılır.
Avatar 2'nin ilk fragmanı nihayet geldi, izleyecek misiniz?
2009 yapımını izlemedim, önce izlemem lazım. 🤔 Sorunuz vesilesi ile bakacağım mutlaka. Neden 13 yıl ara verildi acaba o ilgimi çekti. Umarım ikinci serisi beklentiyi karşılar, Aralık ayı çok uzun bir zaman tabii. 🙄
Gerçekten uzun zaman oldu, ilki çok farklı bir yapımdır. Yani bilim-kurgu denebilir ama devamında farklı öğeler de barındırıyor. Mesela o zamanın son teknolojileri kullanılmış, insanın dünyaya etkisine de değinilmişti. Böyle bir halkın, geleneklerine de bağlı olması (filmdeki Na'vi yerli halkından bahsediyorum, mavi olanlar :)) ) çok enteresan. Asla sıkmadan güzel bir kurguyla anlatıyor. Devamında gelen oyunu da oynamıştım, o da çok harikaydı. James Cameron, '' devam filmini çekebilmem için teknolojiyi beklemem gerekiyor '' demişti, düşündüklerini o zamanlar aktaramıyordu tekonoloji, idealist biri kendisi :)) Sırf bu durumdan ötürü uzadı da uzadı devam filmi... Pandemi de etken tabi, 2-3 yıl da o sekteye uğrattı. Umarım izlerseniz beğenirsiniz ilk filmi, gerçekten Avatar başka bir dünyadır.
Çok incesiniz teşekkürler. Fragmanı izleyip yorum yapıp, detaya tam anlamıyla göz atmayıp görüşü paylaştıktan sonra okumaya geçtiğim için maalesef geç farkettim. Benim dikkatsizliğim, sorularınız da detay verdiğinizi görüyorum normal de halbuki. 😌
Çok merak ediyorum fakat ne zaman çıkacağını hiç bilmiyordum. Şimdi aralık ayına kadar beklemekte zor olacak bana. :)
Avatar filminin ekip araçlarının fiyatları çok pahalı diye duymuştum. Bu ekipmanlar için daha yüksek bir teknolojiye ihtiyaçları olduğunu da yeni duyuyorum. Bakalım daha neler duyacağız. Filmi iple çekiyorum. :)
Evet evet... Bu da bir etmen, detaylarla boğmak istemedim soruyu. Gerçekten James Cameron Rambo, Terminatör, Alien, Avatar, Titanik ve bence Alita gibi inanılmaz eserler kattı sinema dünyasına. Bu seriyi de tamamlarsa inşaAllah bambaşka olacaktır. O günlere sağlıkla erişir ve izleriz inşaAllah, ben de çok merak ediyorum. İşin en güzel yanı bence serinin devamının da her sene art ardına çıkacak olması. Zaten çekimleri peşisıra yapacağız dedi ama bakalım neler olacak.
James cameron ve clint eastwood her ikiside gerçekten işin ehli ve böyle para için açgöz gibi geçici işlere kalkışmayan sadece başarı için tatmin olduklarında işe koyulacak kadar yüce gönüllü insanlar kalıcı işlerle zirvede olur🙏Hocam güzel soruydu sağol👏🤗
Başarı ile tatmin olmak, ne gizemli cümle değil mi? Valla ağzına sağlık.
Başarı ile tatmin olmayıp da, yapımlarında seçici davranmayan ve o kadar çok sevdiğim insanlar var ki... Nicolas Cage, Wesley Snipes, John Travolta, Russell Crowe, Eddy Murphy, Bruce Wills, STEVEN SEAGAL , ASHTON KUTCHER ve Drew Barrymore gibi nice isimler var... ÇOK büyük işler yapabilecekken türlü türlü saçma işlere imza attılar, yok olmadılarsa da '' eh işte '' modundalar ve aynı sebepten; başarı ile tatmin olmak için kaliteli senaryolar seçmediler.