Ah süper soru ve şu an da baktım ; İnsan beyni düşük ve yüksek ışıkta renkleri farklı algılar. Bulunduğumuz ortamda ışık azaldıkça etrafımızdaki renkleri mavi görmeye eğilimliyizdir. Düşük ışıkta görmeyi kaybettiğimiz ilk renk ise kırmızıdır. Bu yüzden sinema salonlarındaki koltuklar kırmızı renktedir Böyle yazmışlar ve mantıken en uygunu buymuş :D Cidden aşırı iyi bilgi oldu benim için.
Kırmızı, tüm renkleri / ışıkları direkt yiyerek yansıtmayan bir renk olduğu için. Bu sebeple de yansıma olmadan, seyir zevkini bozmadan net bir şekilde izlemeni sağlar.
İnsan beyni düşük ve yüksek ışıkta renkleri farklı algılar. Bulunduğumuz ortamda ışık azaldıkça etrafımızdaki renkleri mavi görmeye eğilimliyizdir. Düşük ışıkta görmeyi kaybettiğimiz ilk renk ise kırmızıdır. Bu yüzden sinema salonlarındaki koltuklar kırmızı renktedir.
Sinema koltukları kırmızı çünkü insan beyni düşük ve renkli ışıkta renkleri farklı algılar bulunduğunuz ortamda ışık azaldıkça renkleri mavi görmeye eğilimliyizdir düşük ışıkta görmeyi kaybettiğimiz ilk renk ise kırmızıdır bu yüzden sinema salonlardaki koltuklar kırmızı renktir.
Şimdiye dek gördüğüm en mantıklı sorulardan biri. Sebebini bende bilmiyorum. Ama ışıklar kapalı olduğunda görülmeyi kolaylaştırdığı için olabilir. Film başladıktan gelenler kırmızı olduğu için kolayca koltukları bulabiliyordur. Ya da kırmızı acıktırdığı ve heyecana sebep olduğu için olabilir ☾
İnsan beyni düşük ve yüksek ışıkta renkleri farklı algılar. Bulunduğumuz ortamda ışık azaldıkça etrafımızdaki renkleri mavi görmeye eğilimliyizdir. Düşük ışıkta görmeyi kaybettiğimiz ilk renk ise kırmızıdır. Bu yüzden sinema salonlarındaki koltuklar kırmızı renktedir.
O benim en çok sevdiğim emojim, sen nasıl laf edersin benim sinsi gülüşüm olan emojiye haa 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭