✔️Hayat güzeldir, bu film insanı hem duygulandıran hemde güldüren nadir filmlerdendir özellikle Roberto Benigni oyunculuğu muhteşemdir ✔️12 Kızgın Adam, bu filmde gerçekten ön yargıları kıran bir ders niteliğinde olan ender filmlerdendir bakış açısını tamamen değiştirebilir✔️ Geleceğe Dönüş, 1985 de böylesine güzel bir bilim kurgu yapılması gerçekten muhteşem, ve şu an bir örneği bile yok, olayları karakterler ve kurgu gerçekten çok güzel ve çok etkilemişti... tabi bu filmlerin kalitesine yakın çok film izledim ama bunlari izlerden daha çok keyif aldım
Hayat güzeldir aslında listenin herzaman başında olabilecek bir yapıt aklıma gelseydi şüphesiz birinci sırayı ona verebilirdim... arşivimde yer alan müthiş filmler çok keyifle İzlemiştim açıklama için teşekkür ederim 🌺
✔️Milyonluk Bebek- ilk izlediğimde çok etkilenmiştim bir başarı azim olay örgüsü ve trajedisi ile çoğu zaman hafızama kazınmıştır aslında bir spor filmi ama oscarida o zaman sonuna kadar haketti
✔️Forest Gump- çok fazla duygu durumu yaşatan bir film birinci ağızdan hem anlatıp hem filmi izlemek sizi içine alıyor buda bir başarı öyküsü aslında ama bunu hem komedi hemde dram ile çok güzel izlettiriyor
✔️Haciko, insanla hayvanın bağı konulu filmler pek yok genelde macera konulu oluyor çok izlediğim bir tema değil ama bu film beni çok üzmüştür nedeni gerçek bir hikayeye dayanması sıcak samimi bir film çok sevmiştim
✔️ Yeşil Yol çoğu zaman tvde görmüşüzdür çok güzel kitap alıntısı bu filme ağlamayan yoktur herhalde ilk beşimde her zaman yeri vardır finali o kadar etkindir ki 14 kere tekrarı çekilmiştir
Haciko'nun heykelini filmden sonra hemen araştırmıştım, milyonluk bebek beni mest etmişti.. kayda değer bir mücadele forrest gump da çok değerli bir yapım, yeşil yol için bir şey diyemeyeceğim John, un sözü kulaklarımda hala patron ışıkları kapatmasanız , ben karanlıktan korkuyorum.. hepsini izledim ve değerli paylaşımın için teşekkürler 🙂
Bugün güzel sorular denk geldi şansıma, kopamadım şu KS'den bir türlü, bir ton iş bekliyor üstelik :)
Gladyatör - hayatım özgürlüğüm uğruna verdiğim serüvenlerle dolu genç yaşta çok fazla şehirde çok fazla şey yaşadım, general maximus'un mücadelesinde kendimden çok şey buluyorum.
Yeşil Yol - hayatımda mucizeler yaratan nadir insanlara denk geldim, unutamadığım bazı anılarımı hatırlatır.
Yıldızlar Arası - Cooper karakterinin yaşanabilecek en kötü senaryolarda dahi çözümcü tutkularından vazgeçmeyen cesareti bağlılığı karakterime hitap etti
Yeşil yol.. şu an evet bayağı duygularım yoğunlaştı istem dışı çok etkilendiğim sahne John Coffey; karanlıktan korkuyorum patron... O kelimesi hala gözyaşları içinde sesi kulaklarıma ve yüzü gözlerime düşüyor.. evet Tom Hanks.. Arşivim' den bir film daha 1999 yapım dram başarılı bir filmdi. Değerli açıklamanız için ayrıca teşekkür ederim:)
Film arşivi tutman çok güzel, vaktim kalsa ben de yapardım. Tom Hanks, Russell Crowe, Liv Tyler, Anne Hathaway, Jim Carrey, Will Smith, Morgan Freeman, Johnny Depp, Leonardo Dicaprio, Brad Pitt, Tom Cruise, George Clooney, Bruce Willis, Scarlett Johansson, Kate Winslet, Mel Gibson aklıma gelenler bunlar, izlemediğim filmi kalmadı bunların, efsane olanları bilirsin konuşmakla bitiremezsin zaten onların etkisini repliklerini unutamam ben de. :) Kendimden bir şeyler bulabildiklerimin etkisi daha fazla, bazı anlarda aynaya bakmışım gibi olur. Son yıllarda bir kaçı hariç bana hitap eden bir film yok, Marvel filmleri gibi hazıra kaçma şeyler var, sıradan.. Unutmuşum aslında bazı şeyleri, sorunuz cezbetti :) yorumlarım önemsiz.
Bahsini yaptığınız isimlerin filmleri elimde mevcut kıymetli aktörler gelmiş geçmiş en iyi isimlere yer vermişsin.. unutma konusunda bende unutamıyorum hafızama güvenirim, tâbi haklı olarak kendimizle benzer yönleri bizi daha fazla etkiliyor bu ayna duygusunu iyi biliyorum. Sadece film değil, müzik ve çeşitli çizgi film, kitap türk dünya klasikleri, madenî ve kağıt para, merakım olan bir çok çeşit de arşiv ve koleksiyonerim, öyle bir oda dolusu olmamakla beraber elimden geldiği kadar DVD şeklinde olanlar 200 den fazla jelatini açılmamış filmlerim var izleyip izlemedigim, merakımdan aldığım daha sonrası ilerleyen hayatımda özel zamanlarda izlemek için.. sorumu beğenmenize sevindim değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙂🌺
Kültür sanat koleksiyon anlayışınız efsaneymiş hayran kaldım, keşke bende de olsa. :) Üniversite yıllarımda blues ve jazz efsanelerinin orjinal dvd koleksiyonlarını oldukça yapmıştım, evimi taşımam gerekince paraya sıkışınca hocanın birine sattım, sonra pişman oldum tabi. Liseden beri de rock metal müzik arşivim vardı harddisklerimde bir elektrik kazası eseri duman oldular :) son beş yıldır da bir şeyler yapabilirdim aslında, ama eski sevgilim o tarz şeylere masraf etmemi istemeyeceğinden el atamadım, siz anlatınca heveslendim belki ben de bir şeyler yaparım, halen rock ve film sevdam devam ediyor mesela, orjinal bir şeyler bulamam belki ama cloud bir koleksiyon yapabilirim en azından. cloud diyorum her an her yerden herkesle paylaşabilmek için. ben teşekkür ederim, düşünceleriniz işe ara verip yanıtlamaya değer. :)
Rica ederim, herzaman fikir alışverişi yapabiliriz. İnsanlar birbirlerinin hayatına hayallerini, birbirlerini, engellemek için değil, desteklemek için girmeli diye düşünüyorum neticede kısa bir dünya hayatı açıkçası kendi adıma söyleyim ikili ilişkide kendi alanım dışında müdahale edilebilir konulara yer veririm fakat hayaller ve kendi kişisel alanıma el uzatılmasına müsade edecek kadar yumuşak bir karakterim yok sizede tavsiye ederim. Siz hangisinden isterseniz oradan başlarsınız ben şu an heyecanla saatlerimi tamamlamaya çalışıyorum ve film istediğim boyutta değil çok az , açık var onuda tamamlayınca eminim başka bir şey bulurum önemli olan koleksiyon da sayıların ya da fiyatların önemi değil bana göre tabiki orjinal parçalar pahalı şüphesiz fakat benim nezdim de amaç bir hayalî gerçekleştirmek , onun bende yarattığı o hissi duyguyu seviyorum..
Constantine: John Constantine gibiyim. Kişilik özelliklerimiz birbirine benziyor. Hatta giyim tarzımız. Bende onun gibi sigara bağımlısıyım ve onun gibi akciğer kanseri olma yolunda emin adımlar atıyorum. Umarım Şeytana ruhumu vermek zorunda kalmam.
Yüzüklerin Efendisi: Tüm umutsuzluklara rağmen sonuna kadar mücadele eden bir avuç topluluğun hikâyesi. Her zaman bir umudun olacağını anlatan harika bir film. Bende her şeye rağmen umudumu asla yitirmiyorum. Sonuna kadar mücadele ediyorum. İnandığım yolda ilerliyorum.
Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.. geçmiş olsun, yüzüklerin efendisi diyince ilk aklıma gelen nedense Sméagol Gollum 😸😸 efendimiz buna kısarrr... Evet tatlı tercihler.
bu cevaplamakta çok zorlandığım sorulardan biri. yine de bir kaç tane paylaşacağım.
the pianist, 2002 pride & prejudice, 2005 atonement, 2007
genel anlamda dönemsel ve romanlardan uyarlanmış filmler hoşuma gidiyor. bu üç filmi izlediğim an etkisi saatlerce peşimi bırakmamıştı. sanırım filmlerde de bende bıraktıkları bu etkiyi seviyorum. asla vazgeçemeyeğim filmlerden yalnızca üçü.
umarım en kısa zamanda, daha sağlıklı bir hayat yaşarsınız, hastalıklar konusunda yalnız değilsiniz en azından bunu bilin, ayrıca çok geçmiş olsun, gelecek daha güzel olucak🌺 vazgeçme:)
Esaretin bedeli 1994 yapım başrol de Morgan Freeman ve Tim Robbins benim film arşivimde yerini almış bir film kesinlikle kaliteli ve diğerleri de değerli görüşün için teşekkür ederim.
Hayatımın filmi diye tanımladığım bir film yok açıkçası. Ama çok beğendiğim ve önerdiğim filmleri belirtebilirim. Yeşil Yol, Piyanist ve Yüzüklerin Efendisi filmleri güzeldi. Bunlara John Wick serisi de eklenebilir 🥳
Yüzüklerin efendisi çekildiği sene ve yaptığı etkiye göre en iyi filmdir zaten 17 tane oscar topladı. Onun dışında 2008 Dark knight, Esaretin Bedeli, inception ve interstellar benim için zirvedeki filmlerden.
the perks of being a wallflower (sanırım bu hayatımın filmi olmaya en uygun şey), eternity and a day ve wristcutters: a love story filmleri de çok çok sevdiğim için
Filmin adı you. Küçükken hiç sevilmiyor daha sonra büyüyünce istemeden de olsa insanlarla uğraşıyor zarar veriyor ve çok okuyor çok öğreniyor ben kendimi izledm gibi