KScanlar, onu anlatmaya hangi filmin gücü yetebilir her birisi ayrı efsane Bazen sert bazen şirin mi şirin balıkçı Azize'mizdir o, Her rolün kadını Yeşilçamın sultanı kuralları olan tek kadın : Türkan Şoray
Onun hiç bir filmini izlemeyen nerdeyse azdır. En bilinen filmleri Sultan Selvi boylum al yazmalım Kara gözlüm (balıkçı Azize olarakda geçer) Say say bitmez. En sevdiğiniz filmi hangisidir? Sinemanın sultanı, Yeşilçam da kuralları olan tek kadın "Türkan Şoray" onun hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Türkiye’in gelmiş geçmiş en iyi kadın sanatçılarından biridir kendisi, böylesi bir sanatçıya sahip olduğumuz için gurur duymalıyız. Ne mutlu kıymet bilene
“Selvi boylum al yazmalım” filminin haricinde aklımda kaldığı öyle aman aman filmleri yok benim için. Bazı filmlerindeki şımarık ve de mantıksız rollerini söylemiyorum bile. Anadolu kadınını canlandırdığı karakterlerde rollerinin hakkını verirdi ama şehirli ve çingene rolleri çok itici.
Kuşkusuz can alıcı gözleri ile, insanı büyüleyen simsiyah saçları ile Türk sinemasının en nadide Sultan'ı Türkan Şoray.. En bilinen filmlerini izledim ben de.
Ahh o gözler! Büyüleyici büyük gözleri. Hani bazı filmlerde kadının resmini duvarlarına büyük portre yaparlar ya çerçeveletip bakasın gelir. Wikipedia göre 222 film de oynamıştır. Vay be! Ömür yetmez izlemeye resmen.
Çoğu filmini izledim Türkan Şoray'ın. Bence oyunculuğu da kendi de ayrı güzel. Bu yaşında bile hala duru bir güzelliği var. selvi Boylum ve Kara Gözlüm filmi içlerinden en güzeliydi bence. Ama Türkan Şoray'ı nedense tek düşünemiyorum Kadir İnanır ile bütünleşmiş gibiler. İkisinin birlikte oynadığı filmler ayrı bir güzel.
Teşekkür ederim yorumun için. Bence de ama murat Soydan ilede çok yakışıyorlar filmlerimde Ama çok az filmi var Tarık Akan ile onun gibi bir yakışıklı ile de filmleri olsun isterdim
Kartal tibetle bir filmi vardı hani palyonço kılığına giriyordu o filmin adı neydi onu severdim. Bütün filmleri ayrı güzel en çok Kadir İnanırla yakıştırırdım. İkisi bir olunca efsane oluyor.
Onun kabahati yok ki masum masum kenarda hayran hayran oturup bekleyen bir 15 yaşında kızdı o gördüğü her kıza yavşayan çapkınlar kralı Türker İnanoğlunun kabahati.
Evet çok güzeldir o filmi ama Sultanı hiç yakıştıramadığım jönlerden biridir Hakan Balamir. Nedense hep itici bulmuşumdur bu aktörü galşba yüz yapısından dolayı olsa gerek. Ee alışmışız Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Murat Soydan, Ekrem Bora ile filmlerine.
Tarık Akan gibi bir yakışıklı ilede bol filmleri olsun isterdim ne yazık ki onunla az filmi vardır.
Elbette hepsi birlikte anılıyor Sonuçta nerdeyse hepsini birbirine akraba yapan tek adam Türker İnanoğlu Türkan Şoray ile nişanlandı, Filiz Akın ve Gülşen Bubikoğlu ile evlendi filan
Aynen öyle hocam yeşilçamı yeşilçam yapan 4 yapraklı yonca kadınlarından birisidir. Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray.
Onlar olmasaydı Müjde Ar, Banu Alkan, Hülya Avşar gibi tamam onlarda kötü oyuncu değiller ama oynadıkları rollerde malum onlara kalırdı. Yeşilçamın adı kalite ile anılmazdı.
çok güzel filmdi . Metin - Nevra Serezli , Neriman Köksal gibi harika oyuncuların yaşayarak oynadığı filmlerden birisidir. Malum işi yapan bir kadına aşık olan bir adamla onun ailesi arasında kalan bir kadının hikayesi. O çocuk olmasaydı pes edecek bir kadın değil feride.
O yüzden kurallarını konuya eklemedim bilmeyen merak ederse baksın diye sinemada rol beğenmeyen kadın olarak da geçerdi parasından değil dünyanın parasını verseler, senaryoyu değiştirmeden Oynamazdı.
Aynen öyle de demek düşer dünyada hiç bir kadın onun kadar film çekmemiş kadın olarak Yeşilçamın bugünlere gelmesinde payı büyük. Yoksa çoktan seks filmleri furyasına kapılıp gidecekti bu sektör.
Ana Sayfa > Diziler & Filmler > Sorular > Sinemanın sultanı, Yeşilçam da kuralları olan tek kadın "Türkan Şoray" onun hakkında neler söyleyebilirsiniz?