Türk televizyon dizi tarihinin mihenk taşıdır Kurtlar Vadisi. İzlersin, izlemezsin. Seversin yahut sevmezsin, bu tartışılır ama Kurtlar Vadisi ve anlattıklarının bir eşi daha olamadı bu güne dek. Bunca uzun soluklu olması da bundan. Ezel çok kaliteli bir diziydi, ama 2 sezon ancak sürdü, sayılı dizilerdendir yine de.
Kurtlar vadisi dizisini severim ve izlerdim. ama ezel dizisini hiç unutmayacağım çünkü ezel dizisinin birçok bölümünde özelikle kerpeten ali Hep kendimi görmüşümdür. gencligimin bir zamanlarında. yalanlar ihanetler ve acı dolu zorluklar en acısı arkadaşlarımın bir kaçının ölümüne ve pişmanlıklarına şahit oluşumdur. ama hepsi mazide kaldı. demisken ezelde tekrar tekrar yaşadım izlerken o kareleri maalesef.
Tabii ki öyle zaten benim en çok merak ettiğim içindeki içerik yani insanlara verdiği mesaj bazı yerler abartı olsa da bence bir çok gerçeği anlatan bir diziydi
Benim o dönemlere derin devlet, mafya falan merakım vardı. Araştırdım. İsimlerden tutun verdikleri bilgilere kadar aynı. Zaten filmin ilk senaristi Ömer Lütfü Mete, Abdullah Çatlı (Polat) Çakır (Çakıcı) Memati (Muradi Güler) v. s hepsinin arkadaşı.