Selam KS ahalisi! Bazı filmler vardır ki izlediğinizde, size birçok duyguyu aynı anda yaşatır. Misal; aşk, nefret, hüzün, sevinç, intikam vs vs. Böyle filmler genelde bizde duygu patlaması yaşatarak unutulmazlar listemize girmeyi başarırlar. Sizin için bu filmler hangileriydi?V for Vendetta benim efsanemdir...
In time, hem açgözlülük ve para hırsının hem aşk ve tutkunun olduğu aksiyonun da eksik kalmadığı; çok başarılı oyunculuklarla çoğu duyguyu yaşatan bir filmdi benim için.
Bana en çok duygu patlaması yaşatan film 25. Saat filmiydi. Filmin izleyeli epey zaman oluyor, ondan önce ve sonra da duygu yoğunluğu yaşadığım filmler oldu ama ben bu filmde öyle bir duygu patlaması yaşamıştım ki, sanırım kaç yaşıma gelirsem geleyim unutamam. Dersen ki filmde bu kadar duygu patlaması yaşayacak ne vardı? İnan bilmiyorum. Kimbilir, belki de içimde var olan ve beni içten içe etkileyen, duygulandıran yani kısacası hassas olduğum bir noktaya değindi. Hatta birkaç noktaya.
Ben hayatım boyunca ilk defa bir şey izlerken bu kadar ağladım. Sonradan araştırdığımda her ne kadar duygu yoğunluğu yaşayanlar olsa da benim kadar abartı tepki veren olmamış.
Filmin konusuna biraz değinecek olursam; film 7 senelik hapis cezası alan bir adamın dışarıda geçirdiği son 24 saati anlatıyor. Başrolünda ise Edward Norton var. Genel olarak sakin bir havada seyreden film bir noktada coşturuyor. Spoilera girmesini istemediğim için burada daha fazla detay vermek istemiyorum ama aşağıya spoiler uyarımı yapıp bir şey eklemek istiyorum. Filmi izlemeyenler devamını okumasın.
Spoiler:Ben arkadaşının kendisini dövdüğü sahnede, arkadaşıyla derin empati kurup duygulandırken üzerine bir de arabadaki hayal sahnesi benim için çok vurucu olmuştu. Hayal olduğunu bile bile bir umutla izlemek ve en sonunda babasının o cümlesi; "Onlara şunu sor:'Ne kadar şanlı olduğunuzu biliyor musunuz?' Nereyedeyse bunların hiçbiri yaşanmayacaktı."Yazarken bile içim gidiyor.
Hzılı ve öfkeliyi izlerken bir adrenalin patlaması yaşamadığımı söyleyemeyeceğim, ha birde bir animasyon filmi izlemiştim. Filmin adı ‘Orange’.. İlk defa izlediğim bir animasyon filminde ağladığımı hatırlıyorum. Duygu yoğunluğu çok olan bir filmdi. Zaman kaymalarının yaşandığı ve başrolün sevdiği kişiyi kurtarmaya çalıştığı, aynı zamanda dostluk ilişkilerini o arkadaş ortamını sonuna kadar hissettiğim bir filmdi. Çok başarılı bir animasyon film olduğunu söyleyebilirim...
Genelde psikoloji tarzı fimler izliyorum ama en son izlediğim aşk filmiydi ve epey ağlatmıştı, biraz da ruh halime göre değişiyor bu sanırım. Kötü bir moddaysam, komedi filmi izlerken dahi ağlayabilecek potansiyele sahip olabiliyorum.
7. Koğuş ta çok ağlamıştım filmden çıktığım da bi çocuğum daha olsun istedim sonra elimin bana olan tutarsız davranışı sevmesi dedim iki çocuğa birden üzüntü yaşatmanın bir anlamı yok
Duygu patlaması demeyelim ama güncel olarak, alelade açmış olduğum ve dandik filmdir diyerek şans verdiğim, film zannedip dizi olduğunu görüp izleyip bitirdiğim: "seks/Life" dizisi.
Beni böyle sev dizisinde Ömer ve Ayşem in aşkı, diriliş Ertuğrul dizisinde kılıç savaşları zafer kazanınca jenerik müziğin çalması, jumanji de hayatta kalma çabaları bende duygu patlamalarına sebep oldu